Witam.Dawno nie miałem okazji czegoś fajnego malować,teraz wpadł mi w łapy figs Privater Pressa.Odrazu przepraszam za zdjęcia,ale nie dość że apart nie mój, to jeszcze szaro za oknem,więc dosyć ciemno wyszły.
Jak pewnie już zdążyliście zauważyć chłopak świeci się okrutnie.Wina leży po stronie "matowego" lakieru GW,nigdy nie kupie już takiego syfu,sprejowany lekko z 30cm.Efekt? bardzo pociemnił kolor zbroi i praktycznie zamazał warstwy(były nawet widoczne ,po sprejowaniu wcale ich nie widać ).
Potrzebuję paru rad odnośnie malowania:
1.Pierwszy raz bawiłem się w NMM i złoto nawet wyszło,ale metal nie koniecznie,za ciemy kolor podstawowy.Jakiej mieszanki używacie?(tutaj codex gray,midnight blue,chaos black,skull white w różnych proporcjach,ostrze z dodatkiem space woolfs gray).
2.Jeżeli widzicie coś czego ja nie widzę,proszę podzielcie się .Figurka pomalowana bardzo amatorsko,ale rady zawsze są w cenie tym bardziej że jeszcze cała armia trolli przedemną...Pzdr.
A teraz najważniejsze foty :
Zdjecie_1
Zdjecie_2
Zdjecie_3[/url]
Axer Troll Bloods
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- GraveDigger
- Chuck Norris
co on sie tak blyszczy?
polakierowac bylby dobry pomysl
polakierowac bylby dobry pomysl
SoCiu pisze:Jak pewnie już zdążyliście zauważyć chłopak świeci się okrutnie.Wina leży po stronie "matowego" lakieru GW,nigdy nie kupie już takiego syfu,sprejowany lekko z 30cm.Efekt? bardzo pociemnił kolor zbroi i praktycznie zamazał warstwy(były nawet widoczne ,po sprejowaniu wcale ich nie widać ).
/1253621,22fx6.jpg]Zdjecie_3[/url][/url]
Diger czytajże a nie tylko obrazki oglądasz .......
proszę daj się okraść: http://s1.visarcana.pl/ref.php?id=2538
- Tzeentch89
- Powergamer Rozpiskowy
@Wertus
Dokładnie to samo chciałem napisać
@temat
Gdyby nie ten lakier to z dalsza mogło by to wyglądać całkiem nieźle jak na amatorską robotę. Ja bym Ci odradził NMM bo on wygląda dobrze głównie na fotkach a w rlu to już nie to samo co dobrze zrobiony metalik. Też próbowałem bawić się w NMM ale stwierdziłem, że jak dobrze pomalujesz metalikiem to na głowę bije NMM, a do tego nie wygląda jak cukierkowa bajka dla dzieci.
Taka jest moja skromna opinia.
Dokładnie to samo chciałem napisać
@temat
Gdyby nie ten lakier to z dalsza mogło by to wyglądać całkiem nieźle jak na amatorską robotę. Ja bym Ci odradził NMM bo on wygląda dobrze głównie na fotkach a w rlu to już nie to samo co dobrze zrobiony metalik. Też próbowałem bawić się w NMM ale stwierdziłem, że jak dobrze pomalujesz metalikiem to na głowę bije NMM, a do tego nie wygląda jak cukierkowa bajka dla dzieci.
Taka jest moja skromna opinia.
- GraveDigger
- Chuck Norris
no dobra trzeba bedzier zerwac ze starymi nawykami
kup sobie jakis modelarski lakier najlepiej nie w spreju, ja lakieruje jakims model masterem czy cos takiego i figurka robi sie bardzo ladna matowa, zero swiecenia i w ogole wyglada o wiele lepiej
kup sobie jakis modelarski lakier najlepiej nie w spreju, ja lakieruje jakims model masterem czy cos takiego i figurka robi sie bardzo ladna matowa, zero swiecenia i w ogole wyglada o wiele lepiej
- True Legionista
- "Nie jestem powergamerem"
Dokladnosc bardzo okey, natomiast liczba rozjasnien za mala. Nawet 2 wiecej i duzo fajniej by to wygladalo
co do lakieru to wydaje mi sie ze poprostu polozyles za gruba warstwe ... dlatego sie tak blyszczy - nie jestem w 100% pewny bo nigdy nie uzywalem lakieru tej firmy ale mialem lakier innego producenta i wykazywal wlasnie takie tendencje do blyszczenia gdy sie nalozylo gruba warstwe
wiec uwazam ze lepiej miec jekko blyszczaca figurke po malowaniu farbami akrylowymi niz totalnie zniszczona przez nieumiejetne nalozenie warstwy lakieru
wiec uwazam ze lepiej miec jekko blyszczaca figurke po malowaniu farbami akrylowymi niz totalnie zniszczona przez nieumiejetne nalozenie warstwy lakieru