(T9A) Demoniczne Legiony rozpiska na 3000 punktów
(T9A) Demoniczne Legiony rozpiska na 3000 punktów
Hej, zaczynam przygodę z bitewniakami i czytając o różnych armiach zdecydowałem się grać demonami chaosu spod znaku Tzeentcha pod kątem sklejenia armii zgodnie z T9A. Zacząłem kombinować nad następującym zestawem:
HQ: Herald of Tzeentch 490 pkt]
Praktykant Magii ( Taumaturgia )
Dodatkowy czar nauczony
Kostur Eteru
Urok Przeklętego Żelaza
Dalekowzroczność
Wir Mocy
Core: [980]
1x Pink Horrors x21( formacja 10x2 +1 ) Dowódca, Muzyk, Chorąży + Dalekowzroczność x20
1x Pink Horrors x20 ( formacja 10x2 ) Muzyk, Chorąży + Dalekowzroczność x20
Special [1508]
1 x Flamers of Tzeentch x8 (5+3 4x2) Dowódca +Dalekowzroczność x8
1 x Skyscreamers x3
1 x Burning Chariot of Tzeentch +Dalekowzroczność x1
Razem [2997]
Zmieniłem rozpiskę tak, aby Herald mógł zostać legalnym generałem + dodałem jednego pink horrora
HQ: Herald of Tzeentch 490 pkt]
Praktykant Magii ( Taumaturgia )
Dodatkowy czar nauczony
Kostur Eteru
Urok Przeklętego Żelaza
Dalekowzroczność
Wir Mocy
Core: [980]
1x Pink Horrors x21( formacja 10x2 +1 ) Dowódca, Muzyk, Chorąży + Dalekowzroczność x20
1x Pink Horrors x20 ( formacja 10x2 ) Muzyk, Chorąży + Dalekowzroczność x20
Special [1508]
1 x Skyscreamers x3
1 x Burning Chariot of Tzeentch +Dalekowzroczność x1
Razem [2997]
Zmieniłem rozpiskę tak, aby Herald mógł zostać legalnym generałem + dodałem jednego pink horrora
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2017, o 12:16 przez ALTPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Thank You for the Daemon!
chyba, ż Quatl LordLaik pisze:Dokładnie - jednen model nie może być jednocześnie generałem i bsb
Jak na armię jednego boga masz zdecydowanie za dużo w core, ale pewnie ciężko z modelami. Dobrze byłoby mieć 3 jednostki scorujące. Nie są potrzebni też raczej sztandarowi na horrorach ani dowódcy na flamersach. O ile kojarzę to herald stojąc w unicie horrorów ma Dalekowzroczność, więc nie potrzebujesz za to płacić. Skyscreamersi też raczej nie są najlepszym wyborem, nawet w mono armii. Sugerowałbym coś takiego:
Heros
Herald of Tzeentch (2 czary Taumaturgia, Wir Mocy, Znamię Zmian) - 400
Core
15x Pink Horrors (dowódca, muzyk, dalekowzroczność) - 445
10x Pink Horrors (muzyk, dalekowzroczność) - 210
Special
8x Flamers of Tzeentch (dalekowzroczność) - 464
7x Flamers of Tzeentch (dalekowzroczność) - 406
1x Burning Chariot of Tzeentch (dalekowzroczność) - 290
5x Furie (Tzeentch) - 140
2995/3000
Domyślam się, że możesz być jednak ograniczony przez modele - jeśli napiszesz co masz poza tym co jest w rozpisce to pewnie będzie łatwiej Ci pomóc.
Heros
Herald of Tzeentch (2 czary Taumaturgia, Wir Mocy, Znamię Zmian) - 400
Core
15x Pink Horrors (dowódca, muzyk, dalekowzroczność) - 445
Special
8x Flamers of Tzeentch (dalekowzroczność) - 464
7x Flamers of Tzeentch (dalekowzroczność) - 406
2995/3000
Domyślam się, że możesz być jednak ograniczony przez modele - jeśli napiszesz co masz poza tym co jest w rozpisce to pewnie będzie łatwiej Ci pomóc.
To co, mam :
- Daemon Prince
- Herald of Tzeentch
- 50 x Pink Horrors
- 15 x Flamers
- 6 x Screamers
- 1 x Burning Chariot ( tylko, że niesklejony, bo nie mam jeszcze palety barw )
Aspekt dalekowzroczność jest rozpatrywany per model. Zatem Herald tenże musi posiadać.
- Daemon Prince
- Herald of Tzeentch
- 50 x Pink Horrors
- 15 x Flamers
- 6 x Screamers
- 1 x Burning Chariot ( tylko, że niesklejony, bo nie mam jeszcze palety barw )
Aspekt dalekowzroczność jest rozpatrywany per model. Zatem Herald tenże musi posiadać.
Ja czytam w angielskiej wersji:
Far Seeing
The bearer’s unit gains an additional 6" range with all Shooting Attacks that roll to hit using
Ballistic Skill.
Ciężko w takim razie pewnie z tego co masz wymyślić coś nowego. Możesz próbować na pewno proxować Furie (podstawiać za nie inne modele), w grach towarzyskich koledzy nie powinni się obrazić, a Furie to najważniejszy unit w takiej armii .
Far Seeing
The bearer’s unit gains an additional 6" range with all Shooting Attacks that roll to hit using
Ballistic Skill.
Ciężko w takim razie pewnie z tego co masz wymyślić coś nowego. Możesz próbować na pewno proxować Furie (podstawiać za nie inne modele), w grach towarzyskich koledzy nie powinni się obrazić, a Furie to najważniejszy unit w takiej armii .
Furie kupić to nie problem . Zastanawiam się tylko czemu furie >> płaszczki?Abrasus pisze:Ja czytam w angielskiej wersji:
Far Seeing
Ballistic Skill.
A z tym far seeing to wydaje mi się, że to działa per jednostka I podczas strzelania rozpatruje się zasięg per model a nie cały oddział. Mogę się mylić, ale tak podpowiada mi logika