Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
-
- Plankton
Re: Temat filmowy
Mi się "IT" nie podobało z powodu tego, iż nie jestem fanem twórczości Stephena Kinga.
Oczekiwałem mocnego horroru tak jak było zapowiadane na zwiastunach, a dostałem w zamian komedie.
Oczekiwałem mocnego horroru tak jak było zapowiadane na zwiastunach, a dostałem w zamian komedie.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Trudno oczekiwać czegoś innego niż twórczość Kinga, kiedy idzie się na film będący ekranizacją twórczości Kinga, nie?marcelbombka pisze:Mi się "IT" nie podobało z powodu tego, iż nie jestem fanem twórczości Stephena Kinga.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nowy Blade Runner to uczta dla oka i ucha. I przyszłoroczny laureat Oscara za scenografię. Każdemu miłośnikowi starego "Łowcy Androidów" i wszystkim, którzy lubią klimatyczny, nieprzegięty cyberpunk mogę śmiało polecić ten film.
w pełni sie zgadzam, widoki, muzyka, fajny plot, muszę przyznać że przyjemne 160 min w kinie;)
ja pomyslalem podobnie i wygrzebalem shadowruna
Bardzo na plus ale spokojnie mogliby z tego zrobić dwa filmy. Z jednej strony mitologiczno-fantasy film z Thorem, Lokim, Helą, Walkirią, Surturem i w ogóle, z drugiej Planet Hulk.quas pisze:Thor
dla mnie na plus /zwłaszcza że do tego Avengersa nigdy nie miałem serca/
Tutaj padnie szybki strzał- Diuna. Po wyjściu z kina nie wiedziałem co się dzieje, bardzo dobre zdjęcia, aktorzy oddający emocje - Rebecca Ferguson to totalny majstersztyk. Muzyka Zimmera ciągle leci mi na zapętleniu i odpływam przy niej do snu. Czytałem Herberta dosyć krótko przed, wiadomo książka zawiera więcej detali, ale uważam, że jest to dobra adaptacja.
Cztery razy po dwa razy.