T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Ale wymieniłem Volcanic Embrace w swoim poście, napisałem, że jedyne sensowne zmiany to TG, Gigant BH i Volcanic Embrace. Cała reszta to AP creep.

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ciekawe ile jeszcze będzie jednostek z dodatkowym AP 
Gdyby zmniejszyli wszystkim jednostkom AP o 1 (nie licząc broni strzeleckich i niektórych elitarnych oddziałów) To wtedy moglibyśmy się cieszyć i ten podział na S i AP byłby czymś dobrym

Gdyby zmniejszyli wszystkim jednostkom AP o 1 (nie licząc broni strzeleckich i niektórych elitarnych oddziałów) To wtedy moglibyśmy się cieszyć i ten podział na S i AP byłby czymś dobrym

Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, o 14:38 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.

- swieta_barbara
- habydysz
A poza dzidą, to co jeszcze dostało dodatkowe AP?Slayer Zabójców pisze:Ciekawe ile jeszcze będzie jednostek z dodatkowym AP
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ale i tak powiedziałbym, że przede wszystkim chodzi o nowe dzidySlayer Zabójców pisze:ale za to dodatkowy AP mają Tower Guardzi z DE, nowy sztandar dla DE z obszarowym +1AP kumulującym się do +2 nawet, Vermin Guardzi, nowe speary, kumulujący się Runic Smithowie, Scratapulty, nowe zaklęcia(S4 AP2, S2 AP2 itd...)

- swieta_barbara
- habydysz
Aha. Wybacz, nie doczytałem Twojego posta.
No to w takim razie podsumujemy pod koniec - jak już wyjdą wszystkie książki.
No to w takim razie podsumujemy pod koniec - jak już wyjdą wszystkie książki.
- wind_sower
- Masakrator
Pisałem już o tym, że w 9 AP rozdają jak cukierki. I boli to HBE, DE, KoE, EoS. Krasie mają chociaż tę czwórkę tafa.
Jednakże, strzelanie nie będzie już takie OP bo nowy LoS do tego ptaszki na świdkonie ćwierkały, że w magii pozabierają AP
Jednakże, strzelanie nie będzie już takie OP bo nowy LoS do tego ptaszki na świdkonie ćwierkały, że w magii pozabierają AP

Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Czwórka tafa jest fajna ale to dziwne uczucie gdy twoi slayerzy są wytrzymalsi od opancerzonych krasnoludów w płytówkach ponieważ mają warda 6+wind_sower pisze:Pisałem już o tym, że w 9 AP rozdają jak cukierki. I boli to HBE, DE, KoE, EoS. Krasie mają chociaż tę czwórkę tafa.

Myślę, że gdyby każda jednostka nosząca HA dostała 5+ warda przeciwko łukom zamiast pancerza to nie odczułaby wielkiej różnicy

Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, o 14:55 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.

Właśnie Vermin Guard dostali AP, kumulujący się z AP z S4 z halabard. Czyli S4 AP2...Slayer Zabójców pisze:Ciekawe ile jeszcze będzie jednostek z dodatkowym AP
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Miło by było gdyby ciężkie pancerze a w szczególności zbroje płytowe dawały jakąś realną ochronę na polu bitwy, ponieważ na ten moment lepiej być wytatuowanym zabójcą trolli w samych majtkach niż opancerzonym imperialnym gwardzistą 

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Nie zapominam, tak jak pisałem wyżej HA możemy zastąpić wardem 5+ przeciwko łukom i nikt nie zauważy różnicyJimMorr pisze:Nie zapominaj o łukach. Jednak jak mam spotkać setkę gobosów z łukami to lepiej mieć coś na grzbiecie.

Szkoda, że twórcy nie poszli na całego i AP zależałoby tylko i wyłącznie tylko od broni, bez specjalnej statystyki w profilu ludka AP (bo w zasadzie póki co to chyba większość wyjściowego AP odpowiada temu co dawała S z pewnymi wyjątkami).
Dziś chyba ma być spoiler kolorowych ptaszynek u HBE ^^ ciekawe jak ugrywalnią lodówkę (gdzieś coś, miała mieć też chyba jakiś przelot
)
Dziś chyba ma być spoiler kolorowych ptaszynek u HBE ^^ ciekawe jak ugrywalnią lodówkę (gdzieś coś, miała mieć też chyba jakiś przelot

- swieta_barbara
- habydysz
Jeśli chodzi przede wszystkim o dzidy, to moim zdaniem dzidy mocno straciły i obecnie będą znacznie rzadziej brane.Slayer Zabójców pisze:Ale i tak powiedziałbym, że przede wszystkim chodzi o nowe dzidySlayer Zabójców pisze:ale za to dodatkowy AP mają Tower Guardzi z DE, nowy sztandar dla DE z obszarowym +1AP kumulującym się do +2 nawet, Vermin Guardzi, nowe speary, kumulujący się Runic Smithowie, Scratapulty, nowe zaklęcia(S4 AP2, S2 AP2 itd...)
Natomiast sztandard dla DE z obszarowym AP - jajebę...
swieta_barbara pisze:Jeśli chodzi przede wszystkim o dzidy, to moim zdaniem dzidy mocno straciły i obecnie będą znacznie rzadziej brane.Slayer Zabójców pisze:Ale i tak powiedziałbym, że przede wszystkim chodzi o nowe dzidySlayer Zabójców pisze:ale za to dodatkowy AP mają Tower Guardzi z DE, nowy sztandar dla DE z obszarowym +1AP kumulującym się do +2 nawet, Vermin Guardzi, nowe speary, kumulujący się Runic Smithowie, Scratapulty, nowe zaklęcia(S4 AP2, S2 AP2 itd...)
Natomiast sztandard dla DE z obszarowym AP - jajebę...
spokojnie - to wyglada tak
Academy Banner (Dread Legionaries, Repeater Auxiliaries and Corsairs only)
Bearer's unit gains Thunderous Charge -AP(+1). Friendly Dread Legionaries, Repeater Auxiliaries and Corsairs units gain Thunderous Charge - AP(+1) when within 6' of one or more banners. (Capped at +2)
a skąd w ogóle info, że gwardia w De dostała dodatkowe ap? ja czegoś takiego nie widziałem
wyninjowany prze Kangura

We can't stop here. This is bat country.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Według mnie w momencie kiedy każda jednostka na polu bitwy posiada AP z jakiegoś źródła jest to elementem źle wpływającym na rozgrywkę ponieważ promuje granie na jednostkach bez pancerza - AP to nie jedyny sposób żeby zwiększyć obrażenia zadawane przez jednostkę 

Ogólnie rzecz biorąc posiadanie pancerza jako jednej z głównych zalet w armii WDG staje się coraz słabszą zaletą. Zamiast zapowiadanego dostosowania statów i zasad do nowej edycji widzę wszechobecny power creep.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Takie momenty są najgorsze, kiedy nie wszystko jest ujawnione lecz lwia część zasad już krąży w sieci - ludzie nie mają co robić więc narzekają na to co wydaje się na ten moment OP
Wiem bo sam tak robię 
Mam nadzieję, że po tym jak wyjdą te zasady jako "otwarta beta" to gracze przyjmą je z dystansem, żeby ludzie odpowiedzialni za cały projekt mogli pociąć niektóre rzeczy i doszlifować niedociągnięcia

Mam nadzieję, że po tym jak wyjdą te zasady jako "otwarta beta" to gracze przyjmą je z dystansem, żeby ludzie odpowiedzialni za cały projekt mogli pociąć niektóre rzeczy i doszlifować niedociągnięcia

- swieta_barbara
- habydysz
100% racji. Dopóki nie miałem książek, też byłem sfrustrowany.