T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Tirit »

Czyli nie jesteś w stanie zaprezentować OP rozpy w HE?

Naciskam, żebyś to zrobił, bo nie potrafisz wygłosić jakiegokolwiek merytorycznego argumentu za twoją tezą. Rzucasz samymi opiniami.

A to tylko przypadek, że Jarekk gra HE i tak mocno ich broni :D

p.s.
Tirit pisze:Już przed 2.0 na turnieju w Katowicach na 12 graczy było 4 HE.... to o czymś świadczy.
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Tirit pisze:A to tylko przypadek, że Jarekk gra HE i tak mocno ich broni :D
Tirit pisze:Już przed 2.0 na turnieju w Katowicach na 12 graczy było 4 HE.... to o czymś świadczy.
"Czy to przypadek?", "[...] o czymś to świadczy". Jest taki jeden co od kilku lat bada zamach, ma podobną retorykę, zgłoś się do niego :D
Slayer Zabójców pisze:Nie potrafię złożyć OP rozpy ponieważ nie gram elfami (fuj)
Nie masz jednak, przy tym, problemu, żeby ocenić, że armia jest OP :?:
Slayer Zabójców pisze:ale potrafię wskazać OP rzeczy takie jak np. unit Lion Guardow z S7 i swiftem - coś czego wcześniej nie było a Lion Guardzi i tak mieli się świetnie :) Następnie mamy Spear dający 8 ataków +1S i +2AP za 75 punktów :)
Zdajesz sobie sprawę, że coś może być bardzo mocne w twojej armii, ale w innej nie aż tak lub w ogóle? Lord w takim złożeniu kosztuje tyle co klocek 25 SMów, czyli sporo.
Slayer Zabójców pisze:Jeżeli twoim zdaniem wszystko jest w porządku z tymi przedmiotami to proszę powiedz mi dlaczego tak uważasz i dlaczego HBE jako jedyna armia dostały najmocniejsze rasowe bannery z limitem 0-3 :)? Ponieważ mają T3?
HBE dostały bannery, bo designerzy je stworzyli, a RT klepnęło. Moim zdaniem, chcieli położyć większy nacisk na granie piechotnym "defensem", a do tej pory brylowały feniksy i lord na czariocie. Jak uważnie się przyjrzysz, to te właśnie unity zostały pocięte. Piechota miała te same problemy co zawsze, czyli mały zasięg szarż, przez co musiała przyjmować oddziały przeciwnika na klatę, dodając banner z distractingiem i swiftstridem można było te mankamenty zmniejszyć.
Slayer Zabójców pisze:I to nie jest moja opinia tylko fakt, że te rzeczy są troszkę OTT :)
To jest twoja opinia. Żeby coś nazwać faktem potrzebujesz dowodu, ty go nie przedstawiasz ergo wygłaszasz swoją opinię.
Slayer Zabójców pisze:A i pamiętaj Jarek - nie trzeba wąchać gówna żeby wiedzieć, że śmierdzi :D
Mimo wszystko logika mówi, że musisz wiedzieć co to jest "gówno" i kiedyś organoleptycznie sprawdzić, że śmierdzi. Ewentualnie możesz komuś wierzyć, że tak jest.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

panowie wy tu się kłócicie...a co ma powiedzieć demon? ciul tym czy zyskał/stracił...

chciałbym pobawić się nowym! :mrgreen:

P.S. nie ma takiej armii której nie da się pokonać jak rzuca przeciwnik same pały :mrgreen: (troll- tak piszę to bo niektórzy uznają to za głupotę inni będą bronić...taki absurd...widzę każdy jest mocno podniecony nowym RB i nowymi AB jak gimnazjalista odkrywający że koleżanki z klasy mają ( . )( . ) ). Panowie, tylko spokój uratuje ten system od utopienia w kale! :*

P.S. dawać mi tu te demony! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

JarekK pisze:
Slayer Zabójców pisze:ale potrafię wskazać OP rzeczy takie jak np. unit Lion Guardow z S7 i swiftem - coś czego wcześniej nie było a Lion Guardzi i tak mieli się świetnie :) Następnie mamy Spear dający 8 ataków +1S i +2AP za 75 punktów :)
Zdajesz sobie sprawę, że coś może być bardzo mocne w twojej armii, ale w innej nie aż tak lub w ogóle? Lord w takim złożeniu kosztuje tyle co klocek 25 SMów, czyli sporo
Lord z 2+ rerolem z buta, armor +2 armora i +2 defensywnego, spear podwajający hity - 465~
Na Lorda można dać inne itemy co do sejva ale cenowo pewnie wyjdzie to samo. Ew można mu dać Royal Huntsmena żeby miał 1+ z rerollem xD
25 mistrzów miecza Hoetha fcg - 685

Tylko jakieś 220 punktów różnicy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Ciara pisze:
JarekK pisze:
Zdajesz sobie sprawę, że coś może być bardzo mocne w twojej armii, ale w innej nie aż tak lub w ogóle? Lord w takim złożeniu kosztuje tyle co klocek 25 SMów, czyli sporo
Lord z 2+ rerolem z buta, armor +2 armora i +2 defensywnego, spear podwajający hity - 465~
Na Lorda można dać inne itemy co do sejva ale cenowo pewnie wyjdzie to samo. Ew można mu dać Royal Huntsmena żeby miał 1+ z rerollem xD

Ciara, Jarek jeszcze tego nie przerabial....niedawno zdal mature...odpusc chlopakowi.

Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Każdy bijący się Lord będzie kosztował tyle co 20 bitnej piechoty danej armii... w cenie krasnoludzkiego lorda z buta można mieć 24 hammererów.
Nie o to tutaj chodzi, nie widzę sensu dalszej dyskusji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Courtesan of Lust Apprentice @ 1120.0 Pts
:cry:

Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Nie ma sensu się kłócić ponieważ każdy ma trochę racji - Nikt nigdy nie widział elfiego lorda z buta, a hbekowi spearmeni to była kupa na stole i mało kto tego używał, a banner nie zrobi z nich swordmasterów ale mimo wszystko według mnie to jak to zostało zaprojektowane woła o pomstę do nieba.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ciara pisze:Lord z 2+ rerolem z buta, armor +2 armora i +2 defensywnego, spear podwajający hity - 465~

Bardziej myślałem o takim koksie za 650 z wardem 4+, ale spoko, taki jak ten to 18 SMów. Jak do niego dorzucisz klocek 25 WL, to masz + 750 pkt, czyli ten kloc jest warty w sumie 1200 pkt.

Wklej całą rozpę to pogadamy, jak bardzo OP to wszystko jest.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

A....a.....a.....za mojego generała to bym miał 82 skinki!
albo....
albo....
40 dwarfowych warriorów!

HAŃBA!

Obrazek

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

Slayer Zabójców pisze:a hbekowi spearmeni to była kupa na stole i mało kto tego używał, a banner nie zrobi z nich swordmasterów ale mimo wszystko według mnie to jak to zostało zaprojektowane woła o pomstę do nieba.
Bardziej to dobija mnie argument dlaczego HBE/SE spearmeni dostają buffy a DE spearmeni nie - bo są najsłabszym elementem w core i nikt ich nie używa. Kuźwa wyrównać poziom można na dwa sposoby i wydaje mi się, że ktoś wybrał ten niewłaściwy.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

A co miał powiedzieć DP (demonowy) vs DP (wochowy)? :D
niby ten sam a jednak tamten tańszy + mógł brać więcej i lepszych itemów...

Życie jest niesprawiedliwe. Ktoś po prostu bardzo ukochał sobie HBE... szkoda bo już wcześniej były mocne i uniwersalne.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Grać, nie jęczeć! Wszystko co najgorsze wyjdzie w praniu w ciągu miesiąca czy dwóch, a następnie zostanie zanihilowane :twisted:

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Kołata pisze:Grać, nie jęczeć! Wszystko co najgorsze wyjdzie w praniu w ciągu miesiąca czy dwóch, a następnie zostanie zanihilowane :twisted:
Mądrze gada! :)

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Ja nie mam kiedy grać, więc pozostaje mi jęczenie

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

PSz pisze:Ja nie mam kiedy grać, więc pozostaje mi jęczenie
Mądrze gada!

Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

No ja raz zagrałem z helfami i 40 wykałaczek (ryma oczywiście) rozjechało mi 28 skinków, halo kiedy nerfy???
Obrazek

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Post autor: JimMorr »

Wprowadzania faszyzmu opartego na tzw. ASAW ciąg dalszy
Below are the VS ASAW.

VS Strengths:
  • strength in numbers
  • Ld bubble*
  • manoeuvrable shooting
  • medium arms fire
  • ranged offensive magic, small spells
  • ranged offensive magic, big spells
VS Weaknesses
  • combat, first turn damage
  • armour
  • Ld independance*
  • small arms fire
  • magic defence
* special case for Ld, where big units are braver than they "should" even when outside bubble, while small units have lower Ld than they should even when inside bubble.
Czyli szczury będą teraz obiegać dookoła i strzelać w plecy (z kółka z march 8 zapewne) używając przy tym 'big spells' (których już nie ma).

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

ASAW w tej formie jak oni to robią to jest totalna porażka. Najpierw wzięli tragicznie zrobione ankiety i potem próbują zamknąć armię w 5 plusach i 5 minusach. Jeszcze żeby było po 15 na + i - oparte o dobrze zrobioną ankietę to może by to miało sens ale tak to jest tragedia.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Adam pisze:ASAW w tej formie jak oni to robią to jest totalna porażka. Najpierw wzięli tragicznie zrobione ankiety i potem próbują zamknąć armię w 5 plusach i 5 minusach. Jeszcze żeby było po 15 na + i - oparte o dobrze zrobioną ankietę to może by to miało sens ale tak to jest tragedia.
No fakt, zrobili zajebistego, wyrazistego booka do WDG w oparciu o te idiotyczne ankiety, trzeba zmienić system. Tragedia.

ODPOWIEDZ