Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Tak - z possesed lackey i cubem - sa dwie wersje - OTK z szarżującymi 5/7 i długodystansowa z rin the first disciple.
Co to za bonus zeby robic codzienne wyzywania od 1 do 14 lutego ze mozna wygrac 3000 pakietow ?
Ziemko pisze:Co to za bonus zeby robic codzienne wyzywania od 1 do 14 lutego ze mozna wygrac 3000 pakietow ?
Jest event. Za każdy quest który wykonasz z tych specjalnych dostajesz bilecika. po 14 lutym będzie losowanie. Wygrany dostaje 3000 pakietów Koronę Króla Licha i zestaw ciuchów blizzardowych.
1000 graczy otrzyma zestaw po 10 pakietów z każdego dodatku z roku mamuta (czyli 30 paczek)
50000 graczy otrzyma po pakiecie (3 paczki)
Taki szał
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
????Ziemko pisze:Co to za bonus zeby robic codzienne wyzywania od 1 do 14 lutego ze mozna wygrac 3000 pakietow ?
Gdzies mi sie obilo o oczy i nie mialem czasu wejsc na strone, chyba na bnecie.
EDIT: http://www.hearthpwn.com/news/4352-a-sp ... oming-soon
EDIT: http://www.hearthpwn.com/news/4352-a-sp ... oming-soon
- Infernal Puppet
- Masakrator
Event byłby fajniejszy gdyby nie był jednym wielkim lotto , szczególnie że nagrody trafią do malutkiego ułamka graczy ( pamiętajmy, że w Hs jest jakieś 75 milionów kont. Nawet odliczając te nieaktywne, czy różne zapasówki, które ma masa ludzi, w tym nawet ja , oraz to, że całkiem sporo krajów jest z powodów prawnych z konkursu wyłączonych, to i tak zostaje spokojnie z przynajmniej milion potencjalnych kandydatów ). A nawet jak już ktoś wygra, to nagrody, no bądźmy szczerzy, poza tą jedną jedyną szóstką w totka, to szałowe nie są . Tym bardziej że ów (nie)szczęśliwiec będzie jeszcze musiał opłacić podatek od nagrody - jakby wygrał ktoś u nas, to tylko "drobne" ~2500 złociszy ....Mnie w tym całym wydarzeniu szczerze bardziej interesuje sam mamuci pakiet. 30 paczek za 20 euro to może nie poziom zestawu powitalnego, ale serio mam pokusę by zakupić.
No właśnie ten aspekt HS mnie zawsze wprawia z konfuzję. Pomysły na karty, ich styl graficzny, muzyka, przystępność gry to jest kurczę światowa pierwsza klasa. Ale czemu wstrzymują się miesiącami, albo i latami od czegoś co przecież jest ulepszaniem gry i pokazywaniem, że nie ma się na nią wyłożone, to tego chyba nigdy nie ogarnę....Nerfienie kart w klasie która ssie pauke (zamiast np. w okresie midrange shaman stonea) wyraźnie pokazuje że team5 zna się a swojej robocie ;-P
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Oni nie nerfia - oni zabijaja karty - taka niestety prawda. Kto bedzie gral patchesem albo czerwiami po nerfie - mysle nieduzo. Jedne z nielicznych udanych nerfow to np. nozownik (zmiana s3 na s2) albo sylvwana zwiekszenie kosztu z 5 do 6.
czerw ginie (zabili kartę), natomiast patches będzie grał, nie tak często jak teraz tym niemniej będzie. Patches będzie grał w każdym decku opartym ma piratach (tzn. gdzie innych piratów jest minimum 2), bo jest jedyną kartą zmniejszającą liczbę kart w talii. Agro deck najchętniej grałby na 15-20 kartach, bo 10 i tak nigdy nie dobierze. Paches pozwala złożyć deck z 29 kart i mieć za free 1/1.
Jedyne inne karty redukujące deck to geist kasujący zaklęcia za "1" oraz hemet. Żaden z nich nie nadaje się do agro.
Mara będzie grana, rzadziej ale będzie.
Raza - nie wiem, bo to karta do komba i zależy jakie komba będą.
Według mnie nerf patchesa jest jak najbardziej ok. Z uwagi na jego historię szarży powinni raczej zmienić opis: nie może atakować bohatera niż pozbawiać go szarży ale patchesa po nerfie zobaczymy i tak częściej niż połowę questów.
Jedyne inne karty redukujące deck to geist kasujący zaklęcia za "1" oraz hemet. Żaden z nich nie nadaje się do agro.
Mara będzie grana, rzadziej ale będzie.
Raza - nie wiem, bo to karta do komba i zależy jakie komba będą.
Według mnie nerf patchesa jest jak najbardziej ok. Z uwagi na jego historię szarży powinni raczej zmienić opis: nie może atakować bohatera niż pozbawiać go szarży ale patchesa po nerfie zobaczymy i tak częściej niż połowę questów.
JA tam sie ciesze na 1600 pylu
Czerw imo póki co starczyłoby jakby dali aby koszt obniżał się po śmierci tylko swoich stronników. Tak szybko by do 0 nie spadał
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Sie wyrotuje tez pare setow to pylu bedzie sporo
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tak, ale do rotacji i nowego roku tematycznego w Hs mamy jeszcze przynajmniej z dwa miesiące . Poza tym, nie uważam pyłowania wszystkiego co leci do dzicy za dobry pomysł - karty zawsze mogą się przydawać w bójkach i przygodach .Sie wyrotuje tez pare setow to pylu bedzie sporo
Patches czy Raza ? Ja trochę się biję z myślami, czy sobie tego drugiego nie zostawić. Sądzę, że nawet mimo osłabienia razakus będzie dalej niezły, a po nerfach i tak będę miał jakieś 9-10k pyłu do dyspozycji, więc mogę być trochę wybredny .JA tam sie ciesze na 1600 pylu
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Zalezy jaki jest nerf i czy grasz tym. Bonemarow nie mam zamiaru pylowac na przyklad. Razy nie mam, ,ale gdybym mial zostawilbym - nadal imho jest spoko - to jedyny nerf obok bonemare, ze nie zabija karty. Pylowac bede patchesa.
-
- Chuck Norris
Zawsze możesz zrobić z powrotem i wyjść na zero, w drugą stronę już nie. Rachunek jest prosty.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jak to u Blizzarda "when it's done" . Acz podejrzewam, że już niedługo - poprzednio, jak ogłosili nerfy 5 września, to wchodziły 18, więc dwa tygodnie po. Teraz ogłosili je 29 stycznia, więc jak celują w podobne okienko czasowe, to obstawiał bym 13 lutego, w sam raz by zrobić graczom prezent na walentynki . A okres pełnego pyłowania pewnie będzie trwał jakieś kolejne 2 tygodnie.