Nowości figurkowe w Empire????

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Tez przeglądałem przewodnik i nie znalazlem tego modelu.

To musi być kapitan bo ma miecz z jakimis runami co wskazuje na magiczną broń.GS nie mają magicznej broni.
Stylistyka modelu wskazuje nam 7 ed(duży kapelusz i wielkie pióra).
Dodatek w formie badgesa w kształcie komety na kapeluszu to tez patent 7 ed(patrz nowi strzelcy).
Nogi ma identyczne jak ten wypuszczony do sprzedazy kapitan/champion.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Nie sie ten model akurat nie specjalnie podoba chodzi wykonany jest ładnie, no może poza tymi piórami gęsimi i też wygląda mi na 7 ed nawet patrząc na prawą nogę i popularny w 7 ed świstek na niej. Co do magiczności broni to ja tam runy żadnej nie widzę tylko wygrawerowane "SIGM" i raczej sie kończy na AR, ten pancerz też nie wygląda na full plate GSów.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2007, o 19:34 przez Cord, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Może to być kapitan great swordów taka opcja też istnieje

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

no nie ma tego Sigmar bo przecież jest tam zachlapane ta krwią wiec dlatego nie widać

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

Ale mi nas żal. Mamy najbrzydszy minatures range ze wszystkich armii, a jak wyjdzie jakaś posucha w stylu tego gościa z mieczem, to rozwija się kilkustronicowa dyskusja:D Jest do bani moim skromnym zdaniem, więc nawet jeśli wyjdzie to i tak szkoda na niego kasy. A jeśli sie komus tak bardzo podoba, to znaczy, że z wyborem modeli jest już u nas naprawdę źle. Bo jest. Wszystko statyczne, ciężkie do konwersji i w większości plastikowe. A co jest w metalu, to trąci na odległość, vide: cudowny kapłan na koniu (luthor huss), czy staroedycyjni czarodzieje:/ Przykłady mógłbym zresztą mnożyć. Ze względu na wartości estetyczne, tudzież artystyczne zacząłem się zastanawiać nad drugą armią.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Nie bądź szkodnik taki nastawiony negatywnie do tej armii, nie rozumiem dlaczego ją zbierasz jak Ci się figurki nie podobają? Co prawda gdy zaczynałem moją przygodę z WFB, najpierw wybrałem orki bo mi się podobały (wtedy powiedziałem że nigdy nie będę grał tymi kolesiami w strojach błaznów) minęły dwa lata i grałem wszystkimi armiami wszystkie mi się znudziły bo nie miały tego czegoś. Od pięciu lat gram Imperium (została to ostatnia armia a nie miałem czym grać więc spróbowałem) powiem szczerze, że nie żałuje. Armia ma cudowny klimat i fluff, jest strasznie rozbudowana że każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Co do figurek to nie są takie złe, już przyzwyczaiłem się do takiego ich wyglądu i uważam, że są ładne. Co do tego że są ciężkie do konwersji masz rację Imperium powinno wyglądać w miarę tak samo bo to gwardia, lecz zdarzają się naprawdę ładne konwersje wystarczy popatrzeć na tym czy innym forum. Popatrz na ten link http://www.remanlegions.com/ zupełnie inne Imperium. W naszej armii jest kilka wyjątkowo pięknych modeli, nowy herosi wymiatają: Kurt, Ludwig, Priestci. Ze starych to na pewno Valten Exalted of Sigmar według mnie jedna z najpiękniejszych figurek do battla albo Tzar Kislevu Boris. Zwykłe jednostki teraz zostały trochę zmienione i ich wygląd uważam za przyzwoity.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
szkodnik

Wiesz Sa!nt, stara prawda mówi, że o gustach się nie dyskutuje. Ja swój poogląd przedstawiłem, bo nie mogłem się powstrzymać;) Imperium wybrałem, jeśli wogóle Cię to interesuje:), ze względu na fluff właśnie i osobiste preferencje co do sposobu gry. Najpierw czytałem i pytałem jak armie spisują się na polu bitwy i z czym to się je, a później dokonalem wyboru. Co do wyglądu armii, to Imperium stało jedynie przed Wampirami i może High Elfami (teraz turbo poprawionymi swoją drogą). Machnąłem już na to ręką, ale gustów nie zmienię;) Więc myślę Sa!nt, że już rozumiesz.

BTW. Imperium z Twojego linka wygląda ciekawie. Gościu nieźle się napracował.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ogolnie pomysł fajny ale musiał sie nakombiniwać by nogi od command grupy załatwić(każdy model w tej armii ma nogi z CG state troopsów).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
jackert

Post autor: jackert »

... jakoś tak mi się wydaje że stworzył go Brian Nelson a Mike Anderson odpowiada za wersję z cmon... a wersja z katalogu w barwach Talabheim jest chyba wystawiona w Warhammer World... 8)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

oficjalnie w sprzedaży tylko co to do jasnej komety jest glory blade???

http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

metal!!!!

http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

a to chyba kolekcjonerskie chyba ....ale z klimatem

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Wilqu, nie glory blade, a gory blade. czujesz tę misterną różnicę?

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

czuje ....my mistake....

lepszy taki kapitan od tego mamuta z wiśnióweczką w ręku

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Mnie ten Priest Powala... Idelany na Mój Altar.. ;-)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Priest jest piękny ale chyba tylko na półkę, bo nie chcę rozdzielać go z handgunnersem. Już myślałem że nie wydadzą tej figurki.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

obydwie figurki maja byc direct only
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0205&sid=71b5e7a8

Gamezonowy co prawda ale mi gały wyszły z orbit. Szkoda że nie ma go cytka w magazynach bo bym kupił. Idealny na Grand Mastera.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
szkodnik

Ja juz go zakupiłem. I rzeczywiście powoli przoebraża się w dziadka zakonu:) Świetny model. Dużo szczegółów, dynamiczna poza. Polecam w każdym razie.

ODPOWIEDZ