Galeria Kosy Szczury
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Kosy SavageBoarBoyz!!!
Bardzo klimatyczne dzikusy
A bałem się, że znów coś do age of shit
Dzikusy świetne
Lubię takie soczyste kolorki i do nich to bardzo pasuje. Super też wyszły barwy wojenne orkasów!
Whaaaa!!
Dzikusy świetne
Lubię takie soczyste kolorki i do nich to bardzo pasuje. Super też wyszły barwy wojenne orkasów!
Whaaaa!!
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Barwy wojenne trzeba umieć malować, te są super!
Dziękówa! No to dalej i wiecej zielonej hołoty
A savagom nawet i mastera się udało wygrać (tym na dzikach jak i tym poniżej z włóczniami, więc barwy wojenne chyba im pomogły
tu dla przypomnienia reszta:
https://goo.gl/photos/xhYEn2MS5ZLMZ6vo7
A na dniach, unit metalowych troli, całe dziewięć brzydali
A savagom nawet i mastera się udało wygrać (tym na dzikach jak i tym poniżej z włóczniami, więc barwy wojenne chyba im pomogły
tu dla przypomnienia reszta:
https://goo.gl/photos/xhYEn2MS5ZLMZ6vo7
A na dniach, unit metalowych troli, całe dziewięć brzydali
Stal to dość randomowa kolejność nakładania różnych inków.
Zaczynam na Pig Iron, następnie turuoise ink, blue ink, armour wash. W ogóle można potem jeszcze raz w jakiejś innej kolejności itd. Krawędziowanie cold steel, zaś samo końcowe wyciagnięcie to quick silver (wszystko p3).
Więc bardzo przyjemnie maluje się takie bronie, bo nie ważne w jakiej kolejności użyjemy inków, nie musi być niezwykle dokładni a wychodzi tak inaczej.
Co do nasycenia kolorków, wystarczy spora część figurki aby była zielono-żółta (co nie jest problemem w przypadku orków , potem już wszystko jest nasycone, a jak dodamy dobre kontrasty typu pomarańcz-niebieski czy żółty-fiolet to już w ogóle zaczyna się robić orcza dyskoteka ale z umiarem te kontrasty mimo wszystko
Zaczynam na Pig Iron, następnie turuoise ink, blue ink, armour wash. W ogóle można potem jeszcze raz w jakiejś innej kolejności itd. Krawędziowanie cold steel, zaś samo końcowe wyciagnięcie to quick silver (wszystko p3).
Więc bardzo przyjemnie maluje się takie bronie, bo nie ważne w jakiej kolejności użyjemy inków, nie musi być niezwykle dokładni a wychodzi tak inaczej.
Co do nasycenia kolorków, wystarczy spora część figurki aby była zielono-żółta (co nie jest problemem w przypadku orków , potem już wszystko jest nasycone, a jak dodamy dobre kontrasty typu pomarańcz-niebieski czy żółty-fiolet to już w ogóle zaczyna się robić orcza dyskoteka ale z umiarem te kontrasty mimo wszystko
Świetni są! Uwielbiam kolory które robisz
Skóra jest rozjaśniana żółtym?
Bardzo fajne są naramienniki jeźdźców w kratę i ostrza dzikusów. Z resztą wszystko mi się podoba
Skóra jest rozjaśniana żółtym?
Bardzo fajne są naramienniki jeźdźców w kratę i ostrza dzikusów. Z resztą wszystko mi się podoba
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Dokładnie tak ze skórą.
Jakiś zielony typu goblin green (VA) czy tam wurm green (p3). Koniecznie na białym podkładzie czy tam na jakimś preszejdingu z czarnego, no musi iść na jasny ten zielony bo jest łatwiej. Potem bardzo, bardzo radośnie machamy pędzlem moon yellow (va), szybkie, niedokładne pociągnięcia, chodzi o to aby zrobić takie smugi na wystających mięśniach, ten żółty jest bardzo wodnisty, nawet mogą zrobić się zacieki.
Następnie na całość green wash (va), potem w zagłębienia biel-tan green i na koniec już zdecydowanie precyzyjniej wyciągam znów moon yellow. Można jeszcze po pierwszym moon yellow, poprawić... moon yellowem ale air, pędzelkiem, delikatniejsze przejścia się robią jak nakładamy washa
A może dziś wrzucę trolle, niewiele mi zostało do dokończenia, w sumie snotlingi na ich podstawkach
Jakiś zielony typu goblin green (VA) czy tam wurm green (p3). Koniecznie na białym podkładzie czy tam na jakimś preszejdingu z czarnego, no musi iść na jasny ten zielony bo jest łatwiej. Potem bardzo, bardzo radośnie machamy pędzlem moon yellow (va), szybkie, niedokładne pociągnięcia, chodzi o to aby zrobić takie smugi na wystających mięśniach, ten żółty jest bardzo wodnisty, nawet mogą zrobić się zacieki.
Następnie na całość green wash (va), potem w zagłębienia biel-tan green i na koniec już zdecydowanie precyzyjniej wyciągam znów moon yellow. Można jeszcze po pierwszym moon yellow, poprawić... moon yellowem ale air, pędzelkiem, delikatniejsze przejścia się robią jak nakładamy washa
A może dziś wrzucę trolle, niewiele mi zostało do dokończenia, w sumie snotlingi na ich podstawkach
To już jedne z ostatnich figurek do tej armii (przynajmniej natenczas ale może będzie okazja zrobić zdjęcie nie całości ale konkretnej rozpiski, zapewne wyjdzie bardzo dobrze .
Dziewięciu brzydali
Dziewięciu brzydali
miały być jak portki olbrzyma, którego wczesniej malowałem
- Michaldwarfcrypt
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Bardzo fajnie wyszedł!
Kolor troli orginalny Podoba mi sie bardziej z mysla ze olbrzym zrobil sobie gacie z kolegi tych trolli :p
Zajebisty jest kolor kamieni trzymanych przez brzydali! Jakos dobrze sie zgrywa z tym fioletowym
I snotlingi na podstawkach to +1000 do klimatu imo.
Zajebisty jest kolor kamieni trzymanych przez brzydali! Jakos dobrze sie zgrywa z tym fioletowym
I snotlingi na podstawkach to +1000 do klimatu imo.
Hehe, podoba mi się historia spodni olbrzyma I snotlingi, owszem super pomysł właściciela ludzików jeszcze troszkę snotlingów w woreczku jest więc jak kiedyś tam coś dojdzie to i snotlingi też nadejdą chyba, że okażą się mordercami to pewnie nie będą tylko ozdobami podstawek
Post nad trolami, tam jest jak malowałem skóręDzony pisze:moźna by było prosić przepis na skórę zielonych panów ? Przymierzam się od lat do malowania ale do tej pory nie miałem pomysłu na skórę a twoji orkowie są przefantastyczni!
Armia Burgundii w przeznaczeniu do KoW. Już właściciel ją dopieści podstawkami oraz sztandarami, na pewno sporo dodadzą te dwie rzeczy wcieło mi jeszcze nieprzyklejone tarcze do kuszników, zapomniałem fotnąć
Sądzę, że imperium złożone w 100% z perry miniatures byłoby niesamowicie ciekawą armią do 9aga, pewnie i Bretonia też
więcej fot:
https://photos.app.goo.gl/DNudAT7P8tnDarfB8
I plus zapowiedz eldarów chyba normalnej wielkości armia to będzie i nie są niebieskie!,
Sądzę, że imperium złożone w 100% z perry miniatures byłoby niesamowicie ciekawą armią do 9aga, pewnie i Bretonia też
więcej fot:
https://photos.app.goo.gl/DNudAT7P8tnDarfB8
I plus zapowiedz eldarów chyba normalnej wielkości armia to będzie i nie są niebieskie!,
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, o 17:05 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
O kurde... ale oni... realistyczni XD Ludzie z GW przy nich to wszyscy supermani. Jakby postawić jeden taki model i jeden z GW to pewnie wyglądałby biednie, ale jak stoją razem to mają niesamowity urok. Po prostu czuć klimat wojska jak dla mnie.
Dzięki
Tak, są dużo mniejsi a raczej mnie "umięsnieni" niż figsy GW, są po prostu naturalni i ludzccy, nie mieszałbym na pewno tych figurek w jednej armii.
Dorzuciłem jeszcze fotki paru tarcz, a raczej pawęży?, które przysługują kusznikom
Tak, są dużo mniejsi a raczej mnie "umięsnieni" niż figsy GW, są po prostu naturalni i ludzccy, nie mieszałbym na pewno tych figurek w jednej armii.
Dorzuciłem jeszcze fotki paru tarcz, a raczej pawęży?, które przysługują kusznikom