Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
regenka spox ale jak nie bedzie miala 36o losa to normalnie kolejna paranoja, nie czaje czego oni sie boja w tej hydrze to jej sie po prostu nalezy
360 LOS? Nie przesadzasz? Nie przypominam sobie zadnego monstera ktory widzi dookola siebie. Jasne hydra ma siedem glowek itd, ale 360 LOS to IMHO za duzo. Juz i tak jest fajna ze biega jak skirmiszer.Gajowy pisze:regenka spox ale jak nie bedzie miala 36o losa to normalnie kolejna paranoja, nie czaje czego oni sie boja w tej hydrze to jej sie po prostu nalezy
w kazdym systemie hydra ma taka zabake wiec tu tez powinna miec, naet bez regenki, i tak wiem ze tego nie bedzie wiec tylko marudze,
A moim zdaniem nie powinna byc tak silna jak smok....ani tak wytrzymala.
chyba ze bedzie ja mozna pchnac z magii w bok klocuszkaNarożny pisze:regenka regenka ale od Cr to nadal bedzie uciekac.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Hydra dobra jest, po dopakowaniu do królewskiej i jeszcze jak by się ta regeneracja w nowym AB pojawiła to było by nieźle. Mnie teraz bardziej interesuje czy dostaniemy jakieś fajne przedmioty magiczne, bo to co jest w obecnym AB woła o pomstę do Kheina . Przydało by się coś co czyniło by z naszych Bohaterów i Lordów prawdziwych rzeźników, a nie tak jak teraz miecze powodujące głupotę.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
no teraz sa 2 palki i kilka przydatnych przedmiotow a reszta to slabe przedmioty, ja mysle ze DElfy nie potrzebuja rewolucji jak VC i HE, wystarczy kilka zasad usensownic i dac jakies ogolne zasady armii lepsiejsze
Przesadzacie z tym narzekaniem na przedmioty. Moim zdaniem mozna cos złozyc sensowenego z tego co teraz mamy i do walki i do magii. Chocby ten Draich of Dark Power (+2 St i Killing blow) dobra i uniwersalna broń IMO. Gauntlet czy nawet Lifetaker umiejetnie uzyty ( jak tu ktos kombinowal z Blood Armour) moga byc ciekawą opcją dla generalow druchii.
Co do magii - chocby Wand of Kharaidon niby drogie ale swietne- przeciwnik traci jedna kostke i wtedy ryzykuje ze bound wejdzie, albo dwie a wtedy mamy szanse na to ze wejda nasze czary.
Dark Star Cloak albo Tome of Furion? Swietne za tę cene i nie piszcie mi ze HE maja lepsze, bo HE są do przodu o jedna edycje.
Co do magii - chocby Wand of Kharaidon niby drogie ale swietne- przeciwnik traci jedna kostke i wtedy ryzykuje ze bound wejdzie, albo dwie a wtedy mamy szanse na to ze wejda nasze czary.
Dark Star Cloak albo Tome of Furion? Swietne za tę cene i nie piszcie mi ze HE maja lepsze, bo HE są do przodu o jedna edycje.
Na sztandary nie nazekam, chodz mogloby byc wiecej tanszych. Zbroje beznadziejne, ale mamy dla naszych bohaterow dobry wybor normalnej zbroi np. HA+SDC+SH+CO. Bronie takie sobie, Orki maja fajne tanie kosalki za 15 punktw nap. martog czy one hit wounda, my tez cos takiego moglibysmy dostac. Black amulet na 4+ bylby pikny bo teraz to zadko kto go uzywa mysle. Jakies ofensywne bound spelle by sie przydaly.Wogole jednak wszystko do wymiany proponuje.pozdro
faktycznieArtein pisze:nie zapominajmy o ulubionym mieczu Gavazafael pisze:1) bron doszła z dodatku
2) gauntlet to samo
3) ksiega
4) jest słaby
5) w dodatku
6) ksiega
7) ksiega
zapomniełes dodac ward na 4+i dodatkowa kostke do dispela
czy zauwazono inne użytczne przdmioty?
przepraszam Cie nasz "kochany" Gavie, palnij sie tym mieczem co to go lubisz, chyba ze juz to zrobiłes
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Może sam oberwał tym mieczem że tak go lubi...
Pisząc o przedmiotach miałem na myśli głównie bronie i zbroje, te podręcznika, a tam nie ma nic powalającego a na pewno nic co by się mogło równać np. ze star lancą HE. Co do przedmiotów z dodatków - Cultu i Albionu to są fajne i nieźle się sprawdzają, ale nie ma gwarancji że przejdą do nowego podręcznika. Moim zdaniem część broni należy wymienić, a przynajmniej poprawić ich działanie. Weźmy na przykład taki poszukiwacz serc, Elfy zazwyczaj nie mają problemy z trafianiem a z ranieniem bardziej a jak wejdzie hate dla całej armii to jego działanie będzie się dublować, dlatego zamiast przerzutów trafień powinien dawać przerzuty zranień.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.