03.02.2007 - Toruń - "SI VIS PACEM, PARA BELLUM! Toruń"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

03.02.2007 - Toruń - "SI VIS PACEM, PARA BELLUM! Toruń"

Post autor: Asarnil »

Toruński klub "OKO TERRORU" ma zaszczyt zaprosić na turniej 03.02.2007

SI VIS PACEM, PARA BELLUM!!

REGULAMIN :

:arrow: wstęp 5 zł
:arrow: przewidujemy bardzo atrakcyjne nagrody w postaci talonów na kupno figurek w sklepie papierniczym „Bednarek” w Toruniu - za pierwsze miejsce prawdopodobnie dowolny box do kupienia w sklepie :) (w razie wygranej przez zamiejscowego organizatorzy zobowiązują się pomóc w odebraniu i wysłaniu na wskazany adres nagrody). Wysokość nagród zależy od ilości zgłoszonych uczestników.
:arrow: turniej odbywac się będzie w klubie „Kameleon” przy ul. Tuwima 9. Na terenie lokalu obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu
:arrow: dojazd z dworca PKP: autobus 27 lub 22, wysiadamy na drugim przystanku (pl. Rapackiego), na pasach przechodzimy na drugą stronę ulicy, skręcamy w prawo, idziemy cały czas prosto obok niewielkiego parku, przechodzimy przez jedne pasy (ze światłami), następnie przez drugie (bez świateł) i docieramy do dużego skrzyżowania. Przechodzimy na pasach na drugą stronę (na wprost) i obok pętli autobusów idziemy cały czas prosto (po prawej mamy cinema city). Dochodzimy do skrzyżowania, skręcamy w lewo i zaraz potem, naprzeciwko cmentarza jeszcze raz w lewo. Wejście do klubu jest tuż obok kiosku. W razie konieczności, organizatorzy zobowiązują się spreparować mapkę

:arrow: gramy turniej parowy na 2x1200 pts
:arrow: ograniczenie bohaterów: max 2 na armię.
:arrow: armie można łączyć w dowolnej konfiguracji, pod warunkiem, że żaden z oddziałów nie ma hate’a do jakiegolwiek oddziału armii sprzymierzonej.
:arrow: można łączyć armie dobre ze złymi, można łączyć armie tej samej rasy.
:arrow: całkowity zakaz powtarzalności magicznych przedmiotów (armijnych, commonów, run, cnót, bignamesów, bloodlinów, itd. itp.) WYJĄTEK: dispell scrolle, power stone'y.
:arrow: można grać samemu dwoma armiami.
:arrow: gramy 3 bitwy ( 6 tur lub mniej więcej 3 h)
:arrow: limit par: 24 , decyduje kolejność zgłoszeń
:arrow: rozpiski należy zgłaszać na adres wood.elf@gazeta.pl do 1 lutego (pary, które prześlą w wyznaczonym terminie poprawną rozpiskę bedą miały doliczone 2 punkty do generalnej klasyfikacji )
:arrow: turniej zaliczany jest do Rankingu Ligi Ogólnopolskiej
:arrow: gramy na zasadach Limited - dopuszczone są jednostki DoW oraz RoR niezajmujące slota hero (w razie wątpliwości, pytajcie).
:arrow: przadmioty z Miragliano dopuszczone
:arrow: armie z Storm of Chaos są dopuszczone
:arrow: gramy oczywiście na 7 ED, a także nowy podręcznik Imperium.
:arrow: gramy wg. wszystkich errat, dire wolfów i uściśleń sędziowskich. Gramy na oficjalną erratę GW (http://us.games-workshop.com/errata/errata.htm). Pamiętamy jednak, że Rulebook jest podstawową wykładnią zasad.
:arrow: dla ułatwienia wszystkie domki traktowane są jak budynki jednopiętrowe (czyli parter i piętro, czyli strzelać może max 10 modeli).
:arrow: gramy na tereny po obrysach.
:arrow: grający sędziowie:
Łukasz „Hirek” Jachimowicz
Marcin „Sokół” Sokołowski
Michał "Baniak" Rumiński

:arrow: decyzje sędziego są niepodważalne ( to nie znaczy , że nie można spytać sędziego czemu taką podjął decyzję , chodzi tu o wykłócanie się , wymądrzanie się itd...)
:arrow: na początku gry pary wykonują rzut kostką K6 – wygrywający wybiera zaczynanie bądź stronę przy czym pierwszy wystawia swój oddział.
:arrow: za ćwiartki i sztandary – 100 pts, generałów - 50 punktów
:arrow: gramy na stołach 72'’ na 48’’ ( tereny na stołach są ustawione przez organizatorów przed turniejem i są niezmienne).
:arrow: zostanie przeprowadzony test wiedzy , z którego mozna uzyskać maksymalnie 5 punktów na parę.
:arrow: NIE MA WYMOGU POMALOWANIA ARMI.

OCENA MALOWANIA (na parę):
:arrow: ilość pomalowanych modeli: 1-33%: 0,5 pts, 34-66%: 1 pts, 67-99%: 1,5 pts, 100%: 2 pts
:arrow: podstawki: 0-1 pts (liczy się ilość oraz jakość wykonania)
:arrow: wyswig: 0-1 pts
:arrow: konwersje: 0-1 pts

PUNKTACJA :

0-240 10:10
241-480 11:9
481-720 12:8
721-960 13:7
961-1200 14:6
1201-1440 15:5
1441-1680 16:4
1681-1920 17:3
1921-2160 18:2
2161-2400 19:1
2401+ 20:0

HARMONOGRAM :

9:00-9:30 - Zapisy
9:30-12:30 I Bitwa
12:45-15:45- II Bitwa
16:00-19:00 - III Bitwa

SCENARIUSZE

1. Lux in tenebris lucet
Gramy na tajne rozpiski. Obecność magicznych przedmiotów można ujawnić w dowolnym momencie. Naturalnie, by przedmiot działał, musi być ujawniony. Na potrzeby tego scenariusza, warto przygotować rozpiskę bez magicznych przedmiotów i punktów.

2. Est in medio verum
Jeszcze przed rozstawieniem (po rzucie na strone lub zaczynanie) każda para wybiera jednego bohatera reprezentującego obydwie armie. Reprezentantem może być generał, sztandar armijny lub dowolny inny bohater razem z dosiadanym mountem, chariotem itd.
Obydwaj bohaterowie stawiani są na środku stołu 2" od siebie. Rzut kostką decyduje, kto zaczyna pojedynek. Zaczynający musi szarżować.
W pojedynku można koszytać z wszelkich magicznych zdolności, przedmiotów, mocy, czarów itd. Walka trwa do czasu zabicia lub zbreakowania jednego z bohaterów (bohater zbreakowany traktowany jest automatycznie za zagoniony). W pojedynku działa sztandar armijny (jeśli się bije), fear-outnumber, itd. Charioty w szarży wypłacają impacty.
Zabity bohater nie bierze udziału w bitwie, jest traktowany jak zabity (za sztandar lub generała normalnie dostajemy punkty). Wygrany bohater może wyleczyć sie z 1 wounda przed bitwą.

3. Collato pede
Standardowy pitched battle.

Zgłoszone osoby (R oznacza nadesłaną rozpiskę):
1. Baniak (DWARVES + OK) R
2. Sokół (DOW + OK) R
3. Bartek Grzanka (ChD) R + Łukasz Lipka (SKAV) R
4. Gajowy (BRET) R + Andrew (BRET) R
5. Kemot (DWARVES) + Artur (HE)
6. Daras (VC) R + Karol (BRET) R
7. Jose (TK) R +Sylwia (LIZ) R
8. Michał Kondziella (TK) R + Łukasz Manikowski (DE) R
9. Maciej Brzozowski (2xTK) R
10. Kosa (2x O&G)
11. Michał Paradowski (2x DWARVES) R :!: :!: :!: :!:
12. Blasz (BRET) R + Knight (WE) R
13. Dimmu (VC + Sylvania) R + Eskara (DWARVES) R
14. Sławek Strawa (WE) R + Paweł Kozłowski (BRET) R
15. Tomek (O&G + CHAOS)
16. Łukasz Makowski (BRET) R + Arek Makowski (LIZ) R
17. Sebastian Bugajski (WE) + kumpel z Kielc (WE)
18. Robert Żero (2x TK) R
19. Hirek (HoCH + BoCH) R
20. Bartas (2x HoCH)
21. Imperator (ARCH + LIZ) R
22. Piotr (2x EMPIRE) R
23. Alfred (CHAOS) R + Konrad (TK)
Ostatnio zmieniony 2 lut 2007, o 14:34 przez Asarnil, łącznie zmieniany 39 razy.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Hmm.
Granie 2x ta sama armia daje mozliwosci lekkiego przeginania.. ale szczerze mowiac, to calkiem ciekawie wyglada : ]

Mozliwe sa delikatne proxy? (np zamiast squig hopperow bylyby zwykle squigi)

Jedyne co troche utrudnic moze zdobycie torunia to (idac za pkp.pl) czas podrozy: 5:45 :p

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

armie można łączyć w dowolnej konfiguracji, pod warunkiem, że żaden z oddziałów nie ma hate’a do jakiegolwiek oddziału armii sprzymierzonej.
Bania,
a co z krasiami i gnoblarami:(

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

No ja się juz zgłaszam, co do partnera, to jeszcze nie wiem, zobaczymy po turnieju w bydgoszczy:)

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

TruePunk pisze:Hmm.
Granie 2x ta sama armia daje mozliwosci lekkiego przeginania.. ale szczerze mowiac, to calkiem ciekawie wyglada : ]

Mozliwe sa delikatne proxy? (np zamiast squig hopperow bylyby zwykle squigi)

Jedyne co troche utrudnic moze zdobycie torunia to (idac za pkp.pl) czas podrozy: 5:45 :p
Te same armie są po to, żeby zasady turnieju się trochę różniły od turnieju w Bydgoszczy. Podobnie nieograniczanie poziomow magii.
Delikatne proxy dopuszczone (squigi jak najbardziej przejdą :))
Co do dojazdu - zawsze można się z kimś dogadać i pojechać razem samochodem :)

@spot - jeśli chcesz grać dwarfy + ogry nie możesz wziąść gnoblarów.
Poza tym, ja nie jestem Bania ;)

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Raczej nie przyjadę do Torunia w tym terminie.

Bania - bo widziałem go wśród sędziów...:)

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

spot pisze:Raczej nie przyjadę do Torunia w tym terminie.

Bania - bo widziałem go wśród sędziów...:)
Szkoda, jakbyś zmienił zdanie daj znać :)

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

my sie ze Spotem znamy i dlatego tak se gadamy :D
Mam nadzieje ze frekwencja dopisze jak na ostatnim turnieju. Marzy mi sie tez wiecej gosci nie z Torunia. Tak wiec gorąco zapraszam w imieniu całego Oka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

heh, count me in!!

to pierwszy turniej od nie pamietam kiedy ktory mi nie koliduje z praca :)

jak na razie bede sam, przyjade najokropniejsza podwojna bretonnia :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gajowy czytaj regulamin ;)
można grać samemu dwoma armiami.
w zwiazku z tym 2 bretami nie pojedziesz , najwyzej chaos + breta... 2giego mam egzam , wiec 3eci to idealny termin na odstresowanie - mysle , ze wpadne - z kim jeszcze nie wiem...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Ziemko pisze:Gajowy czytaj regulamin ;)
nie nie ziemus to ty czytaj regulamin ;p
Asarnil pisze: :arrow: można łączyć armie dobre ze złymi, można łączyć armie tej samej rasy.
wiec jak na razie podtrzymuje ze bede dwiema bretkami :)

oczywiscie bez zlosliwosci, po prosatu jestem ciekaw jak to bedzie dzialac.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Szczerze mówiąc bardzo liczę na sporą frekwencji zza miedzy, bo wiele osób przy okazji poprzedniego turnieju obiecywało mi, że będzie :) Mam nadzieję, że będą mieli okazję dotrzymać słowa. :)

Ziemuś, na Ciebie liczę szczególnie, bo wiem, że pociągniesz za sobą lud z Bydzie niczym (nieprzymierzając) ducce :lol:

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

ja postaram się Sylwię namówić i przyjechać :D
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Ej no Jose, ja wogóle nie przewiduje opcji, że Cię nie będzie!!! Turniej bez Ciebie to nie turniej ;)

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

powienien przyjechac :) jesli na uczelni nic sie nie popierdzieli... a na wydziale historii to nigdy nic nie wiadomo :? :evil: :lol:
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Balin
Wałkarz

Post autor: Balin »

Możecie mnie wpisać, nie wiem tylko czy będę sam czy z kimś w parze

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

czy grajac 2xbretka moge/musze wystawic 2xbsb za free? na nastepny turniej obiecuje wystawic maksymalny power gaming :)

hirek
Mudżahedin

Post autor: hirek »

wychodzi na to ze raczej musisz Tomku

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Tak Tomku, możesz/musisz wystawić 2 bsb ;)

hirek
Mudżahedin

Post autor: hirek »

Tak sie zastanawiam Marcinie, czy przypadkiem nie powinnismy wprowadzić zapisu w regulaminie o niepowtarzaniu przedmiotów w armiach, tzw mozesz miec tylko jeden War Banner w Obu armiach. Wszystko po to, żeby nie doszło do sytuacji w której w obu armiach sa takei same kombinacje przedmiotów na bohaterach/jednostkach tudież maszynach!

ODPOWIEDZ