Jest Rune of Kinship dający Scout i Ambush.
Zawierucha nad Imperium - strona 2 - zdjęcia całej armii
Moderator: #helion#
Re: Zawierucha nad Imperium - armia i turnieje Mytha
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Rozpiski pisałem z pamięci, bardzo możliwe, że namieszałem.

Wrzucam małą zapowiedź czegoś większego. Mam nadzieję wstawić więcej wkrótce
Wrzucam małą zapowiedź czegoś większego. Mam nadzieję wstawić więcej wkrótce

Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, o 13:22 przez Myth, łącznie zmieniany 1 raz.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
aż zerknąłem na rozpiskę - nie pomyliłeś sie, był vanguard na greybeardach, nawet otwarłem jeden z filmików i widzę że było vanguardowane z inżynierem... także ktoś inny się tu pomylił ale hej - to trudna gra z zasady nie powinny blokować przed dobrą zabawą prawda? (btw gratuluję Andrzejowi zwycięstwa - jakby tak jeszcze zdjęcie pucharu wrzucił
)

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Fajnie pojeździć po Andrzeju... Ja mu pomagałem przygotować rozpiskę i w moich notatkach jest 30GB z Runic Standard of Swiftness. Czyli mogli Vanguardować z inżynierem.Laik pisze: ↑8 sty 2020, o 17:52 aż zerknąłem na rozpiskę - nie pomyliłeś sie, był vanguard na greybeardach, nawet otwarłem jeden z filmików i widzę że było vanguardowane z inżynierem... także ktoś inny się tu pomylił ale hej - to trudna gra z zasady nie powinny blokować przed dobrą zabawą prawda? (btw gratuluję Andrzejowi zwycięstwa - jakby tak jeszcze zdjęcie pucharu wrzucił)
Jeżeli na filmiku jest więcej niż 20GB to na pewno mają ten sztandar, bo bez tylko 20 może vanguardować

A przy ilu modelach może vanguardowac inżynier?
Powiedziałeś mu też że seekerzy maja 3 Agi a toporki trafiają na 4+?
Obejrzałem fragment bitwy i niestety ale jest po czym jeździć
Powiedziałeś mu też że seekerzy maja 3 Agi a toporki trafiają na 4+?
Obejrzałem fragment bitwy i niestety ale jest po czym jeździć
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Grałem do tej pory z 3 przeciwnikami Andrzeja z tego turnieju i każdego z nich musiałem wyprowadzać z błędów na temat różnych zasad/statystyk DH. Każdy z nich dziwnie twierdzi, że te "błędy" miały znaczący wpływ na wynik bitew, ale oczywiście mogą to być subiektywne opinie.
TROSKLIWE MISIE
Dobra, my tu gadu-gadu o wyczynach kolegi przy stole, a to temat o czym innym. Skończyłem malować armię
Nigdy nie sądziłem, że mi się to uda
Podrzucam poniżej najpierw zdjęcia rozpiski na DMK 2020, a potem już sekcje armii. Zdjęcie rodzinne będzie, jak ogarnę światło słoneczne i lepsze warunki.

Rozpiska:
Prelate, general, full plate armour, shield, death warrant, imperial seal
Marshal, shield, pistol, great griffon, talisman of shielding, basalt infusin, hero's heart
Marshal BSB, shield, great tactician talisman of the void
Wizard Master, essence of free mind, Pyromancy / Alchemy
44 Spearmen FCG, flamming standard
20 Heavy Infantry, FCG
20 Crossbowmen, Musician
10 State Militia
32 Imperial Guard, FCG, Rending Banner
5 Imperial Rangers
5 Imperial Rangers
5 Reiters
5 Reiters
1 Imperial Artillery - Imperial Rocketeer
1 Steam Tank
No i dalsze formacje. Na pierwszy rzut sekcja Stirland River Patrol oraz artyleria. 3 x 20 swordsmen + 2 x 20 crossbowmen.

Kawaleria - 3 oddziały, w tym jeden z tarczami i częścią głów z demigryfów dla oddania Inner Circle. Do tego dwóch konnych prałatów, dwóch magów, BSB i bohater walczący.

Fanatycy w liczbie 40.

Wózki

Dalsza część BPP

I nie tylko

Projekt rozpocząłem w maju 2016, skończyłem prace 10.01.2020. Modelowanie jest w całości moje, tak samo jak podstawki. Malowanie jest częściowo moje (całe modele lub podstawowe kolory), a częściowo malarza. Cała armia to około 600 modeli, nie wszystko pokazałem na zdjęciach. W przeliczeniu około 21k.
Temat będzie kontynuowany, bo przecież jeszcze tyle bitew jest do rozegrania i tylu wrogów Imperium do rozgromienia. Może czas na coś bardziej fabularyzowanego. Zwycięstwo albo śmierć! Za Stirland, za Cesarza!
EDIT: ile bym nie próbował, ostatnie zdjęcie na dysku jest pionowo, a na forum wskakuje poziomo, nie wiem o co chodzi.

Rozpiska:
Prelate, general, full plate armour, shield, death warrant, imperial seal
Marshal, shield, pistol, great griffon, talisman of shielding, basalt infusin, hero's heart
Marshal BSB, shield, great tactician talisman of the void
Wizard Master, essence of free mind, Pyromancy / Alchemy
44 Spearmen FCG, flamming standard
20 Heavy Infantry, FCG
20 Crossbowmen, Musician
10 State Militia
32 Imperial Guard, FCG, Rending Banner
5 Imperial Rangers
5 Imperial Rangers
5 Reiters
5 Reiters
1 Steam Tank
No i dalsze formacje. Na pierwszy rzut sekcja Stirland River Patrol oraz artyleria. 3 x 20 swordsmen + 2 x 20 crossbowmen.
Kawaleria - 3 oddziały, w tym jeden z tarczami i częścią głów z demigryfów dla oddania Inner Circle. Do tego dwóch konnych prałatów, dwóch magów, BSB i bohater walczący.
Fanatycy w liczbie 40.
Wózki
Dalsza część BPP
I nie tylko

Projekt rozpocząłem w maju 2016, skończyłem prace 10.01.2020. Modelowanie jest w całości moje, tak samo jak podstawki. Malowanie jest częściowo moje (całe modele lub podstawowe kolory), a częściowo malarza. Cała armia to około 600 modeli, nie wszystko pokazałem na zdjęciach. W przeliczeniu około 21k.
Temat będzie kontynuowany, bo przecież jeszcze tyle bitew jest do rozegrania i tylu wrogów Imperium do rozgromienia. Może czas na coś bardziej fabularyzowanego. Zwycięstwo albo śmierć! Za Stirland, za Cesarza!
EDIT: ile bym nie próbował, ostatnie zdjęcie na dysku jest pionowo, a na forum wskakuje poziomo, nie wiem o co chodzi.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2020, o 22:47 przez Myth, łącznie zmieniany 3 razy.
Smok to Carmine Dragon, wyprodukowany przez Forge World. Nie wiem czy jest jeszcze w produkcji, swojego musiałem zdobywać z drugiej ręki. Jeździec to samoróbka. Smok był też swego czasu w wersji z imienną czarodziejką magii śmierci, na całkiem ładnym tronie.
@ Warx, dzięki, spróbuję.
@ Warx, dzięki, spróbuję.