Chaos Dwarfs Warriors - 85 r
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
racja, srodkowy najlepszy ;] a ten ze zlota przyblica wyglada jak kaczka...
Fajniste modele, dobre malowanie.
Już mi sie zdarzyło napisać kilka razy (za co "czapkowcy" wołali na mnie heretyk ) że wolę maski od czapek.
Mam jednego w swojej kolekcji.
Co do gościa w środku (i ogólnie tych wzorów) to nawiązuje on do pewnej grafiki. Przyjrzyjcie się uważnie, ile z tych modeli jest wzorowanych na poniższym obrazku (a może obrazek na modelach?.. )
Modele (w podręczniku do WFRP I ed. były nawet na kolorowych ilustracjach, pod każdym zdjęciem była nazwa figurki. Ten z dwoma głowami i toporem to, jak dobrze pamiętam, "Drom & Drune Ullsen" ):
Więcej o modelach do ChD (w tym unreleased chaos cannon):
http://obsidianhalls.mysite.wanadoo-mem ... odels.html
(na tej stronie też kilka przydatnych informacji, fluff, pomysły na konwersje)
Pozdrawiam,
Krzysiek
Już mi sie zdarzyło napisać kilka razy (za co "czapkowcy" wołali na mnie heretyk ) że wolę maski od czapek.
Mam jednego w swojej kolekcji.
Co do gościa w środku (i ogólnie tych wzorów) to nawiązuje on do pewnej grafiki. Przyjrzyjcie się uważnie, ile z tych modeli jest wzorowanych na poniższym obrazku (a może obrazek na modelach?.. )
Modele (w podręczniku do WFRP I ed. były nawet na kolorowych ilustracjach, pod każdym zdjęciem była nazwa figurki. Ten z dwoma głowami i toporem to, jak dobrze pamiętam, "Drom & Drune Ullsen" ):
Więcej o modelach do ChD (w tym unreleased chaos cannon):
http://obsidianhalls.mysite.wanadoo-mem ... odels.html
(na tej stronie też kilka przydatnych informacji, fluff, pomysły na konwersje)
Jak już SexRocket napisał, są w obecnej chwili na allegro, tylko (jak kolega słusznie zauważył) ceny na poziomie mocno zaporowym. Zwłaszcza gdyby ktoś chciał więcej modeli kupić...zafael pisze:wow - nigdy nie widziałem tych figurek - super
ale figurki uch uch chciałbym miec je w kolekcji
Pozdrawiam,
Krzysiek
to naprawde rzadkosc ze wogule CD pojawili sie na Allegro (czy to z czapami czy w maskach) ... co do cen to sprzedawca nie bral ich z kosmosu tylko przeliczyl na zl ceny z ebaya (choc czasem taniej mozna ich kupic)
teraz biore sie za malowanie nastepnej piatki (bedzie trzech z Renegades 05,02 i 07 )
co do CD w maskach to tez ich lubie ale wolal bym aby wznowiona armia byla jednak w stylu czap i dredowatych brod ... ale nic na to sie nie zanosi ... sadzac po 6 ed hellcannonie GW wroci do stylu w maskach (jesli wogole kiedykolwiek ich wznowia)
teraz biore sie za malowanie nastepnej piatki (bedzie trzech z Renegades 05,02 i 07 )
co do CD w maskach to tez ich lubie ale wolal bym aby wznowiona armia byla jednak w stylu czap i dredowatych brod ... ale nic na to sie nie zanosi ... sadzac po 6 ed hellcannonie GW wroci do stylu w maskach (jesli wogole kiedykolwiek ich wznowia)
Hmm moim zdaniem super, o ile pamiętam te modele, w nieco innym malowaniu zdobyły kiedyś Golden Demona...a co do tej załogi hellki, to coś mi się zdaje, że mogła powstać tak jak stare załogi do machin, niejako w nawiązaniu do samych machin (vide: Death Rocket, czapki w kształcie pocisków) a że hellcannon to machina mocno diabelska, to i załoga miała taka być...