Chaos Dwarfs Warriors - 85 r

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Ten kolo pośrodku świetny jest.

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

racja, srodkowy najlepszy ;] a ten ze zlota przyblica wyglada jak kaczka... :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Fajniste modele, dobre malowanie.
Już mi sie zdarzyło napisać kilka razy (za co "czapkowcy" wołali na mnie heretyk ;) ) że wolę maski od czapek. :)
Mam jednego w swojej kolekcji.
Co do gościa w środku (i ogólnie tych wzorów) to nawiązuje on do pewnej grafiki. Przyjrzyjcie się uważnie, ile z tych modeli jest wzorowanych na poniższym obrazku (a może obrazek na modelach?.. ;) )
Obrazek
Modele (w podręczniku do WFRP I ed. były nawet na kolorowych ilustracjach, pod każdym zdjęciem była nazwa figurki. Ten z dwoma głowami i toporem to, jak dobrze pamiętam, "Drom & Drune Ullsen" ;) ):
Obrazek
Więcej o modelach do ChD (w tym unreleased chaos cannon):
http://obsidianhalls.mysite.wanadoo-mem ... odels.html
(na tej stronie też kilka przydatnych informacji, fluff, pomysły na konwersje)
zafael pisze:wow - nigdy nie widziałem tych figurek - super
ale figurki uch uch chciałbym miec je w kolekcji
Jak już SexRocket napisał, są w obecnej chwili na allegro, tylko (jak kolega słusznie zauważył) ceny na poziomie mocno zaporowym. Zwłaszcza gdyby ktoś chciał więcej modeli kupić...

Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Co tu dużo pisać figsy są genialne. Ja osobiście wole taki styl niż czapki. Ten styl jest jednak bardziej chaosowy i mniej komiczny.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

to naprawde rzadkosc ze wogule CD pojawili sie na Allegro (czy to z czapami czy w maskach) ... co do cen to sprzedawca nie bral ich z kosmosu tylko przeliczyl na zl ceny z ebaya (choc czasem taniej mozna ich kupic)

teraz biore sie za malowanie nastepnej piatki (bedzie trzech z Renegades 05,02 i 07 )

co do CD w maskach to tez ich lubie ale wolal bym aby wznowiona armia byla jednak w stylu czap i dredowatych brod ... ale nic na to sie nie zanosi ... sadzac po 6 ed hellcannonie GW wroci do stylu w maskach (jesli wogole kiedykolwiek ich wznowia)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Zazdroszcze Ci tych figurek Treevill. Trzymaja klimat, takze dzieki bardzo fajnym podstawkom :)

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

WItam!
Figurki genialen sam chcial bym je miec. Te na allegro - cena zaporowa dogadalem sie z klientem ze jak wezme wsyztskei to po 30 zł za szyuke ale to przesade wiec sobie podaruje.... :(

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hmm moim zdaniem super, o ile pamiętam te modele, w nieco innym malowaniu zdobyły kiedyś Golden Demona...a co do tej załogi hellki, to coś mi się zdaje, że mogła powstać tak jak stare załogi do machin, niejako w nawiązaniu do samych machin (vide: Death Rocket, czapki w kształcie pocisków) a że hellcannon to machina mocno diabelska, to i załoga miała taka być...

ODPOWIEDZ