[Poradnik] Budowa stołu modułowego Ruiny Mordheim

Kompletne artykuły na konkretny temat.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: [Poradnik] Budowa stołu modułowego Ruiny Mordheim

Post autor: quidamcorvus »

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 78.

Poniższy moduł nazwałem roboczo Młynem, a jako podstawy użyłem makiety Młyn wersja pruska od LaserCut Buildings.

Na wewnętrznych ścianach przykleiłem tapetę z deskopodobną fakturą. Dodałem też skrzynie, beczki, szafki, ławki, trofea myśliwskie oraz gargulce i kilka innych bitsów od różnych producentów.

A jeśli chcecie przyjrzeć się bliżej pomnikowi na szczycie którego znajduje się Hive City Saint Statue od Kromlech to wpis znajdziecie TUTAJ.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 79.

Poniższy moduł nazwałem roboczo Domem, a jako podstawy użyłem makiety Dom III wersja pruska od LaserCut Buildings.

Na wewnętrznych ścianach przykleiłem tapetę z deskopodobną fakturą.

Dodałem też całą masę żywicznych i drukowanych bitsów oraz elementów od różnych producentów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 80.

Gorące lato nie sprzyja pracy w warsztacie na poddaszu, gdzie temperatura w okolicach północy sięga 30 stopni Celsjusza.

Pomimo tego powoli buduję modułowy stół z ruinami Mordheim do Warheim FS, a dziś mam dla Was zdjęcia Ogrodu Morra zbudowanego głównie z bitsów od Games Workshop i Mini Monsters, a także Grim Reaper Statue od HQ Resin.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 81.

Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego modułu stołu z ruinami Mordheim, który przedstawia drugą bramę miejską.

Podobnie jak poprzednie moduły, także ten został zbudowany z gipsowych odlewów zrobionych w formach od Rotten Factory, a korka, glinianych cegiełek i całej masy bitsów, między innymi od Alien Lab Miniatures, Micro Art Studio oraz GW.

Z kolei na pomnikach umieściłem Hive City Grim Reaper Statue i Angel Statue od Kromlech.

Jak możecie zobaczyć na zdjęciach, moduł wyposażony jest w most, który może być używany w przypadku niektórych scenariuszy w Warheim FS.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek[ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 82.

Dziś na zdjęciach chciałem Wam zaprezentować kolejny przygotowany do malowania moduł stołu z ruinami Mordheim do Warheim FS, który przedstawia magazyny.

Podobnie jak poprzednie moduły, także ten został zbudowany z gipsowych odlewów zrobionych w formach od Rotten Factory, a korka, glinianych cegiełek i całej masy bitsów, głównie skrzyń od Micro Art Studio i pomnika od Rotten Factory, ale też Alien Lab Miniatures, Dunkeldorf Miniatures, Mini Monsters i innych.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 83.

Dziś mam dla Was zdjęcia rynku, na którym zasadziłem drzewa od GW, które rosną nawożone czaszkami od różnych producentów.

Dodatkowo na rynku znajdziecie dwie latarnie i bitsy od Alien Lab Miniatures.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek