Bandy w Mordheimie
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Chodzi o trzy rzeczy:
- Fluff [Amazonki, które uciekły z haremu, jakoś nie przemawiają do nas... Bretończycy, Piraci czy Pestilensi prędzej.]
- Zasady - bandy te nie są przegięte w stosunku do oficjalnych, jak np. Norsmeni czy DE
- Setting - bandy te zostały napisane do Mordheim, a nie do żadnego settingu [co do Pestilens, chodzi o tę wersję Pestilensów do Mordheim, bo były jeszcze dwie inne]. W gruncie rzeczy podobnie jak z fluffem.
- Fluff [Amazonki, które uciekły z haremu, jakoś nie przemawiają do nas... Bretończycy, Piraci czy Pestilensi prędzej.]
- Zasady - bandy te nie są przegięte w stosunku do oficjalnych, jak np. Norsmeni czy DE
- Setting - bandy te zostały napisane do Mordheim, a nie do żadnego settingu [co do Pestilens, chodzi o tę wersję Pestilensów do Mordheim, bo były jeszcze dwie inne]. W gruncie rzeczy podobnie jak z fluffem.
Witam.
*Skavenblight - oki, rozumiem. Napisałaś, że bandy te nie są tak przegięte w porównaniu do Norsmenów i DE <- rozumiem, że to Dark Elfy ... to jak to z nimi w końcu jest? Oficjalne czy nie oficjalne w końcu ...
Wybaczcie zamieszanie ale jeszcze mam petardy w głowie .
Pozdrawiam.
*Skavenblight - oki, rozumiem. Napisałaś, że bandy te nie są tak przegięte w porównaniu do Norsmenów i DE <- rozumiem, że to Dark Elfy ... to jak to z nimi w końcu jest? Oficjalne czy nie oficjalne w końcu ...
Wybaczcie zamieszanie ale jeszcze mam petardy w głowie .
Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "
-
- "Nie jestem powergamerem"
Skąd by ci się wzięły Dark Elfy w Mordheim? ;>
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
-
Shadow warriors byli chyba kiedys oficjalni. ;>
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
-
Ale teraz nie mozna miec satysfakcji z wieszania elfów na drzewach. >.>
Która to wersja bo się pogubiłem? ZalinkujSkavenblight pisze:co do Pestilens, chodzi o tę wersję Pestilensów do Mordheim, bo były jeszcze dwie inne
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ten, co w tłumaczeniu Talara jest.Motor pisze:Która to wersja bo się pogubiłem? ZalinkujSkavenblight pisze:co do Pestilens, chodzi o tę wersję Pestilensów do Mordheim, bo były jeszcze dwie inne
Bo są jeszcze wersje z Mousillon i Lustrii
@400totochtin - są jeszcze dwaj hired swordzi, ich można wieszać
Witam.
Nie rozszyfrowałem skrótu DE.
A akurat imo Dark Elfy miałby by na pewno co szukać w mordheimie .
Oni wszędzie czegoś szukają : czy to jakiś nowych potworów do swej wyrachowanej armii czy kolejnych mas niewolników ...
Pozdrawiam.
Nie rozszyfrowałem skrótu DE.
A akurat imo Dark Elfy miałby by na pewno co szukać w mordheimie .
Oni wszędzie czegoś szukają : czy to jakiś nowych potworów do swej wyrachowanej armii czy kolejnych mas niewolników ...
Pozdrawiam.
@Skavenblight tak myślałem, czyli to ta bandka ze strony SG
@Anioł pewnie i Lizardmeni i Tomb Kings też mieliby tam czego szukać
@Anioł pewnie i Lizardmeni i Tomb Kings też mieliby tam czego szukać
Witam.
Ja nie powiedziałem, że powinny byc, tylko, że mogły by byc a to różnica -a wszystko z tąd, że nie zrozumiałem skrótu DE.
A naciąganych jest wiele armii ...
Pozdrawiam
Ja nie powiedziałem, że powinny byc, tylko, że mogły by byc a to różnica -a wszystko z tąd, że nie zrozumiałem skrótu DE.
A naciąganych jest wiele armii ...
Pozdrawiam
-
Nie zrozumiales skrotu DE a napisales, ze wszędzie czegoś szukają [...]. W ogóle bardzo dziwne.
Piszesz, ze naciąganych jest 'wiele' band. To znaczy?
Piszesz, ze naciąganych jest 'wiele' band. To znaczy?
IMO te, które są oficjalne nie są naciągane, z resztą cześć ma wytłumaczone we fluffie skąd się wzięła w Mordheim. Dałoby radę dokoptować jeszcze sporo innych band najemników z różnych prowincji Imperium, z Tilei, Piratów (przypłynęli rzeką), różne klany krasnoludzkie, skaveńskie, wyznawców różnych bogów chaosu, Wampiry podzielić na rodziny - Carsteinów, Lhamie etc... tylko po co. Zamiast różnorodności, która jest teraz, no może poza 3 bandami najemników z LRB, bo są do siebie bardzo podobne (skład osobowy, ekwipunek), wszystko by się zmyło.
Witam.
Nikt nie wytłumaczył mi dokładnego znaczenia skrótu DE więc brnąłem w moich przekonaniach dalej.
Co do tego co robiły by DE w Mordheimie to znowu sprawa czysto gustowna i jak już wspomniałem IMO.
Co do band nie pasujących to poraz kolejny kwestia gustów, tak samo jak Ja nigdy nie zaakceptuje Lizardmenów i Ogrów - tak gracz jednej z tych armii mógłby stwierdzić, że dla niego to są dwie ostatnie armie trzymające klimat, a mnie wyzwać na ubitą ziemię... Po co dysputować na temat w którym i tak nie dojdziemy do żadnej ugody ?
*400totochtin – zgadza się, nie rozumiem ale napisałem ,,DE<- rozumiem że to Dark Elfy” Stąd moje przypuszczenia
P.S DE również mogli przypłynąć do Mordheim <jak Piraci> nie od dziś wiadomo, że ich bandy grabieżcze opływają cały świat, ja nie mówię tutaj o całej armii, ale jakiś mały statek zwiadowczy czemu nie ?? Ale dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu, mamy uściślenia sędziowskie <i dzięki Bogu> i ich się trzymajmy
Pozdrawiam.
Nikt nie wytłumaczył mi dokładnego znaczenia skrótu DE więc brnąłem w moich przekonaniach dalej.
Co do tego co robiły by DE w Mordheimie to znowu sprawa czysto gustowna i jak już wspomniałem IMO.
Co do band nie pasujących to poraz kolejny kwestia gustów, tak samo jak Ja nigdy nie zaakceptuje Lizardmenów i Ogrów - tak gracz jednej z tych armii mógłby stwierdzić, że dla niego to są dwie ostatnie armie trzymające klimat, a mnie wyzwać na ubitą ziemię... Po co dysputować na temat w którym i tak nie dojdziemy do żadnej ugody ?
*400totochtin – zgadza się, nie rozumiem ale napisałem ,,DE<- rozumiem że to Dark Elfy” Stąd moje przypuszczenia
P.S DE również mogli przypłynąć do Mordheim <jak Piraci> nie od dziś wiadomo, że ich bandy grabieżcze opływają cały świat, ja nie mówię tutaj o całej armii, ale jakiś mały statek zwiadowczy czemu nie ?? Ale dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu, mamy uściślenia sędziowskie <i dzięki Bogu> i ich się trzymajmy
Pozdrawiam.
Kwestia oficjalności band nie jest kwestią uściśleń sędziowskich, a autorów gry, którzy dobrali takie bandy, które pasują zarówno fluffowo jak i są wyważone. Grałem przeciwko DE i zapewniam Cię, że ta banda nijak nie jest wyważona, a hasające po mieście Cold Ony pasują tak samo jak Gigant czy Tomb Scorpion.