Kilka pytań początkującego v 2.0

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz
Posty: 1238

Re: Kilka pytań początkującego v 2.0

Post autor: Big Boss M. »

Spear nie działa jeżeli został zaszarżowany od boku

Awatar użytkownika
WarX
Chuck Norris
Posty: 663
Lokalizacja: Katowice

Post autor: WarX »

SiersciucH pisze: 27 lip 2023, o 22:57 Kiedy przeciwnik szarżuje na mój bok bądź tył, ja używam holdstone w oddziele krasnoludów z włóczniami czy włócznia daje 2 AP i 2 AGI ? czy tylko 1AP?
Holdstone nie wpływa (niestety) w żaden sposób na to jak działa włócznia, więc dostajesz TYLKO bonus +1AP, ale...
Ponieważ wykonujesz ataki supportujące do boku i do tyłu jak do przodu, jeżeli masz włócznie, to walisz do boku z 3 kolumn (z 4 jeżeli to line formation).

Nomilu
Plankton
Posty: 1

Post autor: Nomilu »

Hej, ja mam pytanie odnośnie stomp attacks.
Mam wyvrena z opcją big wing, który dodaje stomp attack(d3). Jako że jest large ma też stomp attack(1). Czy one się sumują? Rulebook przy breath attack wyraznie mowi ze nie, w tej zasadzie milczy. z góry dzięki za odpowiedź.

ODPOWIEDZ