Za 3 pts.za 9 punktów
6 to kosztuje goły heavy armour.
Napisałem to samo, co tutaj. Tylko grzeczniej, bo i poziom rozmówców inny.Szkoda że na LS nie pogadaliśmy, tylko od razu przedstawiliśmy nasze stanowiska.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Za 3 pts.za 9 punktów
Napisałem to samo, co tutaj. Tylko grzeczniej, bo i poziom rozmówców inny.Szkoda że na LS nie pogadaliśmy, tylko od razu przedstawiliśmy nasze stanowiska.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
nikt nie mówi że ta zasada nie jest jasnaOskar pisze:Smutny jest ten temat ... Tak jak ewidentnie zapisana jest zasada działania pancerza , tak ewidentnie nie zbalansowany to przedmiot (jak i w cholere innych w tej grze ). Zasada jego działania jest jednak jasno i WYRAŹNIE napisana , zajmijcie sie bublem w stylu Amulet of Loec .
jankiel pisze:Po przemyśleniach nie zgadzam się, mimo, że jest to dosyć proste i nawet zgodne z zasadami rozwiązanie.
iJankiel pisze:Zasada jest głupia, zaburza równowagę rozgrywki
orazShino pisze:jakos do mnie nie przemawia.
Szafa poznan pisze:imho - jak w starej edycji.
Stary, już ci tłumaczę.Jasiuuu pisze: I nie kontynuujcie krytykowania LS bo usłyszymy znowu że jesteśmy bez wyjątku bandą trolli prostaków i półgłówków która chce zaburzyc wyważenie gry .
a tak na poważnie to naprawdę wielu ludzi mogło się trochę obrazic za te teksty o półgłowkach i niskim poziomie dyskusji.. To już nie można wyrazic swego zdania?
na Slanesha nie generalizujcie. wielu ludziom skacze ciśnienie jak widzą że zasada jest negowana bo "nie przemawia " i "jest głupia"
w sumie to interesuje mnie tylko opinia ludzi z LS - wiec max 5 postów - czy to tu czy na LS - nie wazne... wazne zeby powstała jednolita interpretacjaKosa pisze:tutaj juz nic się nie da zrobić.
Assasello właśnie otworzyłeś kolejne 12 stron tematu...
rzeczywiscie niech LS to zrobi sama i koniec kropka.
Dla mnie ktoś kto pisze, że nie będzie rozwijał swojego stanowiska bo inny ludzie w dyskusji są za głupi też powinien dostać bana.Tomash pisze:Dlatego dość mam już tego jeżdżenia po LS przy każdej okazji. Łuk BSB WE - jak by nie było, wylewa się pomyje. Kwestię Steam Tanka to już w ogóle przemilczę, bo właściwie w retrospekcji niektórzy pieniacze powinni byli za swoje komentarze do uściślenia (casus małych fiutków) dostać bana.
Jeden problem jest taki, że LS tak naprawdę była jest i pewnie będzie bardzo wolna. Ten czas przeznacza może Barb, który koduje te uściślenia w ścisłej formie, reszta cóż, aż tak wielkiej aktywności nie wykazuje żeby im pomniki stawiać.Odpieprzcie się od LS. Oni nie dla siebie poświęcają tyle czasu na decydowanie o uścisleniach.
A ja będę bronił Shino. Jest go pełno na forum, jak się pojawi jakiekolwiek pytanie nawet najgłupsze on od razu daje odpowiedzi, nie rzuca się, że już wcześniej było takie pytanie tylko odpowiada.pingus pisze:Jeden problem jest taki, że LS tak naprawdę była jest i pewnie będzie bardzo wolna. Ten czas przeznacza może Barb, który koduje te uściślenia w ścisłej formie, reszta cóż, aż tak wielkiej aktywności nie wykazuje żeby im pomniki stawiać.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
uiznanie, ze FLAMING sword of rhuin nie zadaje ognistych obrazen jest mniej wiecej na poziomie ustalenia, ze nie zadaje on obrazen magicznych (swoja droga czy jest gdzies w rb napisane, ze od czarow sa zadawane magiczne obrazenia? z tego co pamietam to nie... niektorzy stad wiec maja nowy temat do poppisywania sie w swojej znajomosci zasad)Artemis pisze:IMO, obrażenia zadawane przez mieczyk nie są ogniste i nie chroni przed nimi DA.
Shino, obrazenia zadaje mieczyk (fizyczny byt) a nie ogien - moze on byc nawet ognisty - to tak jak ta palaca sie czaszka - dla mnie analogia bardzo duzaShino pisze:uiznanie, ze FLAMING sword of rhuin nie zadaje ognistych obrazen jest mniej wiecej na poziomie ustalenia, ze nie zadaje on obrazen magicznych (swoja droga czy jest gdzies w rb napisane, ze od czarow sa zadawane magiczne obrazenia? z tego co pamietam to nie... niektorzy stad wiec maja nowy temat do poppisywania sie w swojej znajomosci zasad)Artemis pisze:IMO, obrażenia zadawane przez mieczyk nie są ogniste i nie chroni przed nimi DA.
a nieuznalbys ich za ogniste gdyby nie odpowiedni faq?bo wg tego co piszesz, to czary z bodaj domeny Tzeentcha (kolorowe ognie roznorakie) to tez flaming attacks?
i czy przed nimi DA chroni?