smoki he i gigant a pit of shades
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
smoki he i gigant a pit of shades
Czy nowe, wieksze podstawki tych modeli sprawiaja, ze pitka trafia je na 4+ (bo nie przykrywa calego modelu), czy tez model pod dziura jest tak, jak przy katapulcie, trafiany z automatu?
problem taki sam jak z rydwanami.. i wszystkim co ma podstawke wieksza od 50x50 (np niektore maszyny)
ja w tej sytuacji zawsze rzucałem na 4+, przy opisie czarów wykorzystujacych szablony (RB str 110) nie ma nawet wzmianki o automatycznym trafianiu jesli jest pod dziura.
IMO zasada jasna - zadnych powiazan z szablonami uzywanymi do maszyn.
pozdrawiam
ja w tej sytuacji zawsze rzucałem na 4+, przy opisie czarów wykorzystujacych szablony (RB str 110) nie ma nawet wzmianki o automatycznym trafianiu jesli jest pod dziura.
IMO zasada jasna - zadnych powiazan z szablonami uzywanymi do maszyn.
pozdrawiam

co ty mowisz? :/Gajowy pisze:ale mala templeta nie przykrywa calkowicie nawet 50tki wiec o czym w dyskutujecie??
skasowalem tego posta bo cos mi sie po........ło
a to dziwne zawsze myślałem iż jeśli dziurka trafi w jakikolwiek moment podstawki to model jest trafiony(w przypadku dużych modeli) ...jakie to ma niby przełożenie w takim razie tego czaru na jednostki o super dużych podstawkach..staje się wtedy on mniej efektywny...dalej IMO LS powinna uściślić podstawki pod giga i smoka bo jedni grają na starych inni na nowych(smokHE) jak komu pasuje jak kto chce zasady gry omija(a wszystko zgodnie z zasadami)

no i niestety tak jest.. jak model za duzy to nawet jak mu sie pod nogami dziura otworzy to moze sie tam po prostu nie zmiescic

Nie nie to jest zasada katapulty jak model jest trafiony dziurką to dostaje auto nawet jeśli nie jest cały pokryty. Pit of shades nie ma takiej zasady więc na 4+Wilqu pisze:a to dziwne zawsze myślałem iż jeśli dziurka trafi w jakikolwiek moment podstawki to model jest trafiony(w przypadku dużych modeli)
obie podstawki juz sa uscislone... i to jakis czas temuWilqu pisze:IMO LS powinna uściślić podstawki pod giga i smoka bo jedni grają na starych inni na nowych(smokHE) jak komu pasuje jak kto chce zasady gry omija(a wszystko zgodnie z zasadami)
moze... sprawdz w uscisleniach?
szkoda jedynie ze w kwestii giganta nie podjeto takiego samego kompromisu jak przy smoku.
ciekawe czemu.
ciekawe czemu.
Bo Jankiel zbiera HE i napewno na jakimś masterze postawił LS po połówce, zeby móc sobie wybrać podstawkę w zalezności od bitwyTruePunk pisze:szkoda jedynie ze w kwestii giganta nie podjeto takiego samego kompromisu jak przy smoku.
ciekawe czemu.

tak wlasciwie to tez to bralem pod uwage.. ale..
A moze chodzilo o to, ze gigant TK ma ciagle 50x50?
I teraz Shino moze rozpowiadac kazdej pannie ze ma prawdziwego, malego giganta?
(;
A moze chodzilo o to, ze gigant TK ma ciagle 50x50?
I teraz Shino moze rozpowiadac kazdej pannie ze ma prawdziwego, malego giganta?
(;