Chamelony
Moderator: Ziemko
Ja ich wystawilem na dmp i powiem ze bardzo mi sie przydaly.
1. przeciwnicy sie ich na ogol boja i beda je chcieli zabic mimo ze nie sa w stanie one za duzo zrobic.
2. 5 chamkow latwo schowac zwlaszcza ze klocki nie widza 360 w deployu
3. Są dobre jako screen jako że jest w nie -1 do hita.
4. Jak jest jakaś wodda po stronie przeciwnika to
Tak sie na to zapatruje po dmp ale fakt ze nie gralem tym duzo. Imo sa naprawde fajne i dosyc tanie, warte uwagi.
1. przeciwnicy sie ich na ogol boja i beda je chcieli zabic mimo ze nie sa w stanie one za duzo zrobic.
2. 5 chamkow latwo schowac zwlaszcza ze klocki nie widza 360 w deployu
3. Są dobre jako screen jako że jest w nie -1 do hita.
4. Jak jest jakaś wodda po stronie przeciwnika to
Tak sie na to zapatruje po dmp ale fakt ze nie gralem tym duzo. Imo sa naprawde fajne i dosyc tanie, warte uwagi.
Ja używam ich zdecydowanie częściej niż np. terradonów. Jak np gram z Chaosem to mój kumpel ich olewa albo o nich zapomina a oni ubija jakiś oddział, zablokują ćwiartkę, oklepią obsługę od maszynki skavenów czy goblinów. Jednym słowem- POLECAM!
ja uwielbiam kameleony ]:-> zwlaszcza zywe
dlatego dla nich zawsze jest miejsce w mojej armii
w 95% gier sa na tylach wroga
sprawdzaja sie na wszystko co nie ma albo ma slabego sejwa (znaczy jak ktos dobrze sie nimi posluguje)
oczywiscie mozna nimi obcinac marsz (i to jest spoko)
daja -2 do bs bo to skirmish i kameleony wiec ze strzelania raczej nie zejda
polecam choc mozna zamiast nich dac ten 1 oddzial skinkow co moze okazac sie lepsze ale trudno ja ich uzywam ]:->
dlatego dla nich zawsze jest miejsce w mojej armii
w 95% gier sa na tylach wroga
sprawdzaja sie na wszystko co nie ma albo ma slabego sejwa (znaczy jak ktos dobrze sie nimi posluguje)
oczywiscie mozna nimi obcinac marsz (i to jest spoko)
daja -2 do bs bo to skirmish i kameleony wiec ze strzelania raczej nie zejda
polecam choc mozna zamiast nich dac ten 1 oddzial skinkow co moze okazac sie lepsze ale trudno ja ich uzywam ]:->
jak dla mnie nie szkoda speciala i tak zostaje na 2000 czy na 1500
Byla kiedys taka rozkmina i beka z tego , ale scouci maja cos takiego napisane , ze musza uzywac terenu zeby moc byc wystawieni jako scouci.
Gdyby byly w corze jako 0-1 ( moglyby sie nawet nie liczyc do minimum corow) to bym mial je zawsze , a teraz jest dylemat. Choc mam zamiar je wyprobowac , bo jedna 3jka terek daje ciala ( z 11 kroxow nie zrezygnuje) i chce teraz pograc sobie 7 chamelonow.