Krasie - Pierwsze figsy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

1 mniejsze foty
2 Maluj wszystkie elementy figurki
3 Nakładaj warstwy farby na całe powierzchnie ( bo na krawędziach już Ci się chyba nie chce domalowywać)

Krótko mówiąc daleka droga przed tobą ;) Ale nie zrażaj sie i maluj dalej :P

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Po pierwsze powinienes przeczytac przyklejony topic Blessa o obrabianiu zdjec i je podmien, bo niemilosiernie rozciagnely strone.

Teraz do rzeczy. Moje pierwsze figurki (tez krasie zreszta) wygladaly podobnie z tego co pamietam. NIe rozcienczona farba tworzy grudy i nieladny efekt. Mieszaj z woda na palecie - od razu zauwazysz roznice.

Skore pomaluj jakims brazem przed nalozeniem koloru cielistego. raz, ze mniej sie nameczysz z uzyskaniem czystego koloru, dwa - cienie beda bardziej miekkie.

Metalowe prety maluj wzdluz, nie w poprzek - beda ladnie lsnily i nie bedzie grudek.

Oczy to juz kwestia wprawnej reki. Jak kazdemu na poczatku sprawiaja niebagatelna trudnosc. Najlepsza technika imo: bialy pasek przeciety w srodku czarna kropka.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2008, o 19:06 przez Rapta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Czas na zmniejszenie i obrobienie fotek - dzis do polnocy. Potem je usunę.
Wiecej wyjasnien:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=4061
Obrazek

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Zdjecia!!! Ogolnie to podpisuje sie pod tym co powiedzieli panowie przedemna, zwroce jeszcze uwage na to ze wyjezdzasz z kolorem poza powierzchnie na ktorych powinien sie on znajdowac, postaraj sie nad tym popracowac

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Pozwoliłem sobie zaingerować w posta i zepsułem tagi żebu zdjęcia nie kuły w oczy.

ODPOWIEDZ