Kejos 1800
Kejos 1800
Ex. Daemon @ 355 [all]
Mark Of Nurgle
up to lvl 2 sorc
Master Of Mortals
Soul Hunger [re roll]
Plague Flail [poison]
Aspiring Champion Of Chaos @ 221 [all]
Barded Chaos Steed
Bsb - Banner Of The Gods [stubborn '6]
7 x knights Of Chaos @ 331 [all]
FCG
Mark Of Nurgle
[tu jedzie Aspiring]
8 x Knights Of Chaos @ 390 [all]
Chosen Unit
Standart Bearer
Musican
5 x Warhounds Of Chaos @ 30
5 x Warchounds Of chaos @ 30
Chaoriot Of Chaos @ 120
Best Herd
5gor[2heand weapons]
5ungor[spear + shield]
6 x Chaos Furies @ 95
3 x Dragon Ogres @ 237 [all]
Great Weapon
Light Armor
moze nie przejade tym na pierwsze stoliki na turniejach ale moim zdaniem trzyma klimat chaosu.
co sadzicie?
Mark Of Nurgle
up to lvl 2 sorc
Master Of Mortals
Soul Hunger [re roll]
Plague Flail [poison]
Barded Chaos Steed
7 x knights Of Chaos @ 331 [all]
FCG
Mark Of Nurgle
[tu jedzie Aspiring]
8 x Knights Of Chaos @ 390 [all]
Chosen Unit
Standart Bearer
Musican
5 x Warhounds Of Chaos @ 30
5 x Warchounds Of chaos @ 30
Chaoriot Of Chaos @ 120
Best Herd
5gor[2heand weapons]
5ungor[spear + shield]
6 x Chaos Furies @ 95
3 x Dragon Ogres @ 237 [all]
Great Weapon
Light Armor
moze nie przejade tym na pierwsze stoliki na turniejach ale moim zdaniem trzyma klimat chaosu.
co sadzicie?
boicie sie poprostu ;p
nie używam minotaurów bo mi sie nie sprawdzają, wole plaguebearersow 10 w tego specjala juz wepchac.
a co do dwoch piatek knightow(główny cel przeciwnika) to na strzelajace/mocno magujace armie[0 scrolli] mam muke bo spada mi 2-3 i zostaje 2-3 knightow ktorzy jak juz dojdą sa bez użyteczni a tak ze stubbornem dojezdza 5 knightow z aspiringiem i robią dobrą młucke. rozwazajac fakt ze przeciwnik nie maguje ani nie strzela to czesto zdaza sie fear-outnumber bo marke nurgla maja.
mysle nad tymi plaguebearersami ale chyba za wolne sa do mojej armi. moze jeszcze furie/herd dołoze z braku scrolli
a co do dwoch piatek knightow(główny cel przeciwnika) to na strzelajace/mocno magujace armie[0 scrolli] mam muke bo spada mi 2-3 i zostaje 2-3 knightow ktorzy jak juz dojdą sa bez użyteczni a tak ze stubbornem dojezdza 5 knightow z aspiringiem i robią dobrą młucke. rozwazajac fakt ze przeciwnik nie maguje ani nie strzela to czesto zdaza sie fear-outnumber bo marke nurgla maja.
mysle nad tymi plaguebearersami ale chyba za wolne sa do mojej armi. moze jeszcze furie/herd dołoze z braku scrolli
na te poisony tez mam wymowke ;p kombinacja re rolla i poisona to przyjemniaczek jakich malo, nie raz mi sie trafilo ze desperacka szarza takim ex demonem na kawalerie/kloc piechoty konczyl sie kilkoma "6" na kosciach i bylo po zabawie.
magia mnie nie boli do czasu az mam herd i pieski, pozniej jest srednio.. wystawialem caddyego ale nawet ten beastmenowy jest za drogi w porownaniu do tego co umie, kiedys sprawdzalem i liczylem. taki caddy kosztuje 130punktow, a przez te 2 czary ktore zdispeluje scrollami trace srednio 200 punktow, wiec wole wystawiac aspiringa z bsb/banerkiem bo on zawsze swoje zrobi.
magia mnie nie boli do czasu az mam herd i pieski, pozniej jest srednio.. wystawialem caddyego ale nawet ten beastmenowy jest za drogi w porownaniu do tego co umie, kiedys sprawdzalem i liczylem. taki caddy kosztuje 130punktow, a przez te 2 czary ktore zdispeluje scrollami trace srednio 200 punktow, wiec wole wystawiac aspiringa z bsb/banerkiem bo on zawsze swoje zrobi.
6. Duch Kuźni (12+)
Czar o zasięgu 24’’, może zostać rzucony na jednostkę w zasięgu wzroku. Jego działanie jest identyczne, jak Reguła Płonącego Żelaza, z tym, że obrażenia otrzymuje 2D6 modeli, zamiast jednego.
na magujace armie mam dosc ciezko, ale nie ma idealnego rozwiazania. ja za to trzaskam - do taffnesa takim magujacym HE'lfom i sa miekkie jak paczka fajek ;] wpadam w niego na pełnej płetwie w 2-3 turze i przebiegam po nich jak po plebsie.
Czar o zasięgu 24’’, może zostać rzucony na jednostkę w zasięgu wzroku. Jego działanie jest identyczne, jak Reguła Płonącego Żelaza, z tym, że obrażenia otrzymuje 2D6 modeli, zamiast jednego.
na magujace armie mam dosc ciezko, ale nie ma idealnego rozwiazania. ja za to trzaskam - do taffnesa takim magujacym HE'lfom i sa miekkie jak paczka fajek ;] wpadam w niego na pełnej płetwie w 2-3 turze i przebiegam po nich jak po plebsie.
co do tego asf to juz sie wypowiadalem.. moim zdaniem to nic strasznego, przynajmniej dla chaosu.. zobaczymy co bedzie jak wyjda inne armie i dostana jakies bonusy, a he zostana z marnym asf'em ;p
ja mam 6A S5 Stubborn przewage, lepszy save, fear, i konie.. wszystko wychodzi w praniu, przewaznie łamie takie elity knightami, bo nie da sie ukryc ale oni miażdżą..
filozofować filozofować
co myslicie o 2 x 6 furii albo 2 x 5/5 herd? co lepiej
filozofować filozofować
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
co myslicie o 2 x 6 furii albo 2 x 5/5 herd? co lepiej
ha! to niezle przywałowalem bo ostatnio wystawilem 2 i kozacko sie spisaly...nie mam booka zeby zobaczyc, ale chyba zeczywiscie sa 0-1, wiec herd5/5 czy nurglingi 3 basy?
to pojedzie w tych undividetach a chosen przejdzie na nurglowcow
Ex. Daemon @ 355 [all]
Mark Of Nurgle
up to lvl 2 sorc
Master Of Mortals
Soul Hunger [re roll]
Plague Flail [poison]
Barded Chaos Steed
7 x knights Of Chaos @ 365 [all]
FCG, Chosen