Galeria High Elves - Turalyo
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria High Elves - Turalyo
Witam. W tym temacie bede umieszczał zdjęcia mojej armi Elfów. W sumie troche tego jest.
Elfy zbieram gdzieś od 6lat, mam armie na kilkanaście tysięcy pkt, więc figurki pomalowane są na poziomie takim żebym nie stracił życia malując całą armie
W sumie do pomalowania zostało mi jeszcze z 60 figurek, a jak na razie umieszcze zdjęcia tych regimentów które juz pomalowałem.
Wiem że wszyscy zaczna mi wypominać zielone podstawki, ale w battla zaczołem grać na początku 5 edycji, a wtedy tak sie podstawki robiło. I jakos nie chciało mi się nigd tego zmieniac
Wiec zaczynamy.
Na początek ogólny widok na armie
Jak bede miał lepsze światło zrobie zdjęcia każdego odziału
A tutaj tak na szybko 2 zdjęcia z bliższa, żeby było widać ogólny poziom malowania
Elfy zbieram gdzieś od 6lat, mam armie na kilkanaście tysięcy pkt, więc figurki pomalowane są na poziomie takim żebym nie stracił życia malując całą armie
W sumie do pomalowania zostało mi jeszcze z 60 figurek, a jak na razie umieszcze zdjęcia tych regimentów które juz pomalowałem.
Wiem że wszyscy zaczna mi wypominać zielone podstawki, ale w battla zaczołem grać na początku 5 edycji, a wtedy tak sie podstawki robiło. I jakos nie chciało mi się nigd tego zmieniac
Wiec zaczynamy.
Na początek ogólny widok na armie
Jak bede miał lepsze światło zrobie zdjęcia każdego odziału
A tutaj tak na szybko 2 zdjęcia z bliższa, żeby było widać ogólny poziom malowania
Ostatnio zmieniony 1 lut 2008, o 19:43 przez turalyon, łącznie zmieniany 10 razy.
spoko, spoko.
tabletop.
moim zdaniem moglbys dodac jakiegos inku na zbrojach wszystkim. w zalerznosci od gustu ale np niebieski mocno rozwodniony badz odrobina czarnego z chesnutem by nie zaszkodzila, po za tym mozesz obac podstawki inkiem i drybrushem pociagnac, da to ladny efekt calej armi, moim zdaniem takie zielone podstawki nie wygladaja zbyt estetycznie.
pozdrawiam
tabletop.
moim zdaniem moglbys dodac jakiegos inku na zbrojach wszystkim. w zalerznosci od gustu ale np niebieski mocno rozwodniony badz odrobina czarnego z chesnutem by nie zaszkodzila, po za tym mozesz obac podstawki inkiem i drybrushem pociagnac, da to ladny efekt calej armi, moim zdaniem takie zielone podstawki nie wygladaja zbyt estetycznie.
pozdrawiam
turalyon pisze:figurki pomalowane są na poziomie takim żebym nie stracił życia malując całą armie
widać
słabiusieńkie malowanie, z jednej strony Cię rozumiem, z drugiej ja bym nie mógł grać takimi modelami
No cóż, takie podstawki są zwyczajnie paskudne i nic tego nie zmieniWiem że wszyscy zaczna mi wypominać zielone podstawki, ale w battla zaczołem grać na początku 5 edycji, a wtedy tak sie podstawki robiło. I jakos nie chciało mi się nigd tego zmieniac
to tt jak najbardziej
fajny smoczek
fajny smoczek
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Następnym razem używaj gs-u (mag konny tj głowa konia). Pokaźna armia
Jak dla mnie to nie jest TT chodź swoją drogą sporo tego ....
co to za kibice na okrągłych podstawkach ?
Gratulaję cierpliwości i wytrwałości
Gratulaję cierpliwości i wytrwałości
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Jako mod powiem , zmiejsz zdjecia , aby nie rozjezdzaly forum... Szczegoly tutaj http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4061
Jako user , malowanie slabe. Ponizej TT , niechcac Cie zniechecac radze Ci poczytac porady odnosnie cieniowania w poradach czy tutorialach na BP , albo innych stronach. Jakis potencjal w Tobie drzemie , ale musisz niezwlocznie poznac techniki malarskie , aby podniesc swoj poziom malowania.
Jako user , malowanie slabe. Ponizej TT , niechcac Cie zniechecac radze Ci poczytac porady odnosnie cieniowania w poradach czy tutorialach na BP , albo innych stronach. Jakis potencjal w Tobie drzemie , ale musisz niezwlocznie poznac techniki malarskie , aby podniesc swoj poziom malowania.
Niezwłocznie musisz zrozumieć, drogi Ziemko, że jak ktoś sobie nie chce żył wypruwać przy babraniu się 15 kaflami elfiego łajtajstwa, to nie będzie się bawił w nakładanie trzech warstw na każdą bzdurę na figurce, bo nie ma to specjalnego sensu jak chce się tym grać, a nie patrzeć i podziwiać, jak pięknie ten spearelf ma guzik wycieniowany.
I na wszystkie bóstwa chaosu, to jest table top. Malowanie jest w miarę schludne, jest konkretny schemat kolorystyczny, nie wygląda toto jak psu z gardła wyciągnięte. Jedyne co psuje wrażenie to te podstawki, taka ich monotoniczność i wysycenie tej zieleni imo strasznie psuje ogólne wrażenie odbioru armii.
Ogólnie armia jest pomalowana tak, aby nią grać, i w tym względzie nie można się do niej przypieprzyć. Pewnie, można się babrać w warstwach i obsrywać warstwami każdy szeregowy model, tak jak na przykład między innymi ja, ale na co to komuś, kto nie ma takiej potrzeby ani chęci? Zresztą i tak lepiej na tym wychodzi niż np. ja, bo połowa mojej armi jeszcze czeka na pomalowanie, a jest raptem na 2,5 kafla.
I na wszystkie bóstwa chaosu, to jest table top. Malowanie jest w miarę schludne, jest konkretny schemat kolorystyczny, nie wygląda toto jak psu z gardła wyciągnięte. Jedyne co psuje wrażenie to te podstawki, taka ich monotoniczność i wysycenie tej zieleni imo strasznie psuje ogólne wrażenie odbioru armii.
Ogólnie armia jest pomalowana tak, aby nią grać, i w tym względzie nie można się do niej przypieprzyć. Pewnie, można się babrać w warstwach i obsrywać warstwami każdy szeregowy model, tak jak na przykład między innymi ja, ale na co to komuś, kto nie ma takiej potrzeby ani chęci? Zresztą i tak lepiej na tym wychodzi niż np. ja, bo połowa mojej armi jeszcze czeka na pomalowanie, a jest raptem na 2,5 kafla.
Uerph.
Juha armia moglaby byc pomalowana w tym samym czasie , na poziom TT (za ktory uwzam 3 warstwy) , gdyby kolega Wingz poznal odpowiednie techniki malowania. Poki co nadal prosze o zmniejszenie zdjec , aby nie rozjezdzaly forum.
jako kolekcja to bardzo ładna armia:)
małym nakładem czasu i kosztów można sprawić żeby była o niebo lepsza- kupić boxy z podstawkami i zrobić je od nowa. albo poczyścić te ale to zajmie kupę czasu więcej. podstawki bardzo dużo dają. tam jest raptem 200 modeli.. to można w weekend zrobić na tabletop (bez specjalnych szaleństw - piasek i trawka statyczna, ale dużo potrafią zmienić).
podstawki pod rydwany by sie przydały, poprawiają wygląd modeli. to samo bolce.
movement trayom przydałaby się posypka na krawędziach. no i traye dla kawalerii wyglądają na jakieś niewymiarowe, między gościami straszne szpary są:)
smok WE mógłby być pomalowany bardziej na HE;)
herosom na pewno podnieś poziom malowania. Mag konny ma klejnoty nie pomalowane chociażby... alarielka również...
drzewko na podstawce tyriona nie wygląda cool;]
kolorystyka całej armii nie jest do końca utrzymana- np łucznicy jedni mają inny schemat zupełnie. i armia ponuro wygląda. a starczyłby taki prosty zabieg jak pomalowanie wszystkich klejnotów na czerwono.
co do malowania już napisali wcześniej... ale zrobienie 200 modeli na 3 kolory cieniowania pomijając trochę detali to też nie jest specjalne wyzwanie czasowe. w miesiąc ta armia moglaby skoczyć o poziom wyżej. a malowanie ma niestety to do siebie że standardy się nie obniżają tylko podnoszą...
mam nadzieję, że nie pisałem tych porad na marne i coś skorzystasz;)
pozdro i keep working!
małym nakładem czasu i kosztów można sprawić żeby była o niebo lepsza- kupić boxy z podstawkami i zrobić je od nowa. albo poczyścić te ale to zajmie kupę czasu więcej. podstawki bardzo dużo dają. tam jest raptem 200 modeli.. to można w weekend zrobić na tabletop (bez specjalnych szaleństw - piasek i trawka statyczna, ale dużo potrafią zmienić).
podstawki pod rydwany by sie przydały, poprawiają wygląd modeli. to samo bolce.
movement trayom przydałaby się posypka na krawędziach. no i traye dla kawalerii wyglądają na jakieś niewymiarowe, między gościami straszne szpary są:)
smok WE mógłby być pomalowany bardziej na HE;)
herosom na pewno podnieś poziom malowania. Mag konny ma klejnoty nie pomalowane chociażby... alarielka również...
drzewko na podstawce tyriona nie wygląda cool;]
kolorystyka całej armii nie jest do końca utrzymana- np łucznicy jedni mają inny schemat zupełnie. i armia ponuro wygląda. a starczyłby taki prosty zabieg jak pomalowanie wszystkich klejnotów na czerwono.
co do malowania już napisali wcześniej... ale zrobienie 200 modeli na 3 kolory cieniowania pomijając trochę detali to też nie jest specjalne wyzwanie czasowe. w miesiąc ta armia moglaby skoczyć o poziom wyżej. a malowanie ma niestety to do siebie że standardy się nie obniżają tylko podnoszą...
mam nadzieję, że nie pisałem tych porad na marne i coś skorzystasz;)
pozdro i keep working!
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria