Slayer Army

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Nie... Ja nie nabijam postow (a po co to wlasciwie robic...?) tylko sklaniam cie do przeczytania AB... Z tego co wiem pierwszy oddzial slayerow mozesz normalnie zabrac a na nastepny musisz miec w armii Dragon/Deamon Slayera... Ale sie juz nie odzywam bo nabijam posty... :roll:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Hmm.. Trzeba było tak od razu. Dałeś mi do myślenia, sprawdzę jeszcze raz, ale prawdę mówiąc nie przypominam sobie czegoś takiego.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

W army liscie po lewej stronie pisze jasno obok slayerow... :wink:
Dałeś mi do myślenia, sprawdzę jeszcze raz
No i o to chodzilo... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

na 2k to weźmiesz max 4 klocki slayerów: 1 wolny, 3 z dragonslayerami. wtedy zostanie Tobie tylko popychaczka ze sztandaru...
próbowałem tak parę razy..armia w sumie średnia, chociaż u mojego przeciwnika który grał DE wzbudziła popłoch :D
jak robili nowego army booka do krasków to myślałem że wsadzą parę stron o slayerach, np zeby mozna było w ramach zwykłej armii wsadzić dragon slayera ze skillami...albo 2-3 doomseekerów..
Wydaje mi się równiez, że wyposażenie każdego dragon slayera w warda na 5+ a daemon slayera w warda na 4+ byłby dobry

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Racja... :) Mozliwosc brania runicznych talizmankow bylaby na miejscu, nie kolidowala by za bardzo z klimatem a i Dragon/Deamon Slayerzy byliby o wiele bardziej grywalni... Bo np: Ward na 4+ czy nawet Gro challenge bylyby na miejscu i klimatyczne... :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Warda jesli juz to powinni miec 5+ przed ostrzałem i 6+ walczac z przeciwnikiem o S lub T mniejszym niż 5. W koncu oni maja ginac z rak poteznych bestii a nie przypadkowych kmiotków...

takie cos by było klimatyczne i nie przegiete.
Obrazek

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

no to by było fajne

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Taa i +1A za każdy zabity model przeciwnika w CC. Coś jak gigant od Tk. No bo w końcu jak się chłopaki rozkręcą... Może bez fantazji. Ale imo brak możliwości brania talizmanów na herosach slayerów boli.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

niema co płakać krasie i tak są lepsze od Empire
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Czy ja wiem? Pod względem klimatycznym(metalowe modele) na pewno. Jeśli chodzi o siłę armii to z tym jest różnie. Zależy kto komu pierwszy maszynki ściągnie. ( A my na dodatek nie mamy ST :evil: ani niczego podobnego) Bitwa z imperium przypomina mi bardziej nudną partię szachów niż bitwę.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

hehehe grałem kiedys z krasiami tak, że przeciwnik zciągnoł mi działa 1 turze i pod koniec czołg ale zamiast tego weszły 3 komety na ifce, jeśli chodzi o modele metalowe, to hmmw krasiach najłaniejsi są wg mnie załoganci machin z zeszłej edycji, Hamki i Ironi do mnie nie przemawiają, jedni to puszki z brodami a inni mają jakoś dziwnie wg mnie ten młot nad głową, no i nie macie czegoś w stylu altara no niby kowadło ale altar fajniejszy

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

a wy nie macie lorda na tarczy super klimatycznego i slayerów:p

dziecinne przekomarzania...
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Imperialisci sa teraz gorsi niz gracze HE w 6 ed... :wink: :lol2: Wogule imperium to dla mnie klimatu nie ma zabardzo... :roll: Co do slayerow mi sie zawsze marzylo zeby mozna bylo do klocka Slayerow dokupic Doomseekera cos jak weapon team w szczurach... I oby wrocili do sprzedazy bo modele cudne a nie mam jeszcze zadnego... :cry:

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

ja gram z imperium(ma rospe tradycyjną....2 czołgi, altar 3 działa moździerz konnica)
a ja zrobiłem pluton egzekucyjny, graliśmy na HE i Lizardmenów... niewiele tego doszło(naszczęście...15 warriorów to nie zbyt dobra obrona...)

ODPOWIEDZ