Mozna sobie podrecznik obejrzec a nie mozna kupic?O co tu chodzi...8 marca - dzien kobiet wychodza vampiry a podrecznik lezy i sie niszczy a my musimy tutaj jakies spekulacje ustalac Chociaz pewnie figurek jeszcze naprodukowanych nie maja oj te GW:) ale ciekawi mnie jak tam lojalnosc ludzi z GW w nottingham:)w lutym to przetestuje i moze bede mial podrecznik szybciej niz ten smieszny sperhed
Figurki naprodukowane to juz byly pol roku wczesniej a podrecznik gotwy rok temu (pi razy drzwi).... figurek nie tloczy sie w dwa dni, to jest powazne przedsiewziecie logistyczne.
A jak Harrego Pottera wypuszczaja to co myslisz ze ksiazki 5 min przed polnoca rozwoza do sklepow, a drukuja dzien wczesniej? Maly gnojek z kijkiem to taki najlepszy przyklad imo, bo cyrki jakie sie pod ksiegarniami dzieja sa znane wszystkim z TV .
Wiesz, ale Harrego Pottera z tego co słyszałem można było dwa dni wcześniej w Tesco kupić
Swoją drogą, skoro zdarza się że premiera jest przesuwana na później, to dla czego nie można by jej przyspieszyć? Skoro już wszystko gotowe....
Bo to nie wyścig. Nowy kodeks VC nie jest sztandarowym produktem GW którego premiera opóźniona o tydzień spowoduje, że ludzie pójdą do konkurencji i kupią ich kodeks VC.
Jest plan wydawniczy i trzeba się go trzymać.
witam mam pytanie do Pana Szamana czy ghule bedzie mozna wystawiac tak jak wczesniej od 5 (nie bylo o tym jescze mowione czytam temat od początku;) ) jesli tak to na 2 k zostalo by mi 1880 pkt na bk bohaterow i wilki
Grałem sobie dziś pierwszą, towarzyską próbę wampirami przeciw WE.
Skład mniej więcej (cirka 2k):
Wampy:
lord (3lvl, +2 PD, summon szkiele, korona, hełm (ciekawe jak to razem nosi ), BoA)
mały BSB (2lvl, summon szkiele, bieg, periapt, 2+sv)
mały wamp (koń z bloodline, +1CR, DS, płonąca lanca)
oddziały: 14 ghouls
10 szkieli FCG +4 ranki
10 szkieli FCG
3x6 wilki
3 baty
2 hosty
20 GG FCG war banner
4 KotBK
WE: 3x8 driad, 8 wardancerów, 2x10 łuczników, 5 wild riders, 20 eternali, drzewo, orzeł. Lord z 5+ wardem dla oddziału, BSB, caddy.
Wnioski: magia robi totalną rzeźnię. Jeśli to naprawdę fakt że można recastować wszystkie nekromantyczne czary, to jest to jakieś totalne szaleństwo! 3 popychaczki pod rząd, albo około 10 przywołań szkieli jest kompletnie przesadzone. A magii nie miałem wymaksowanej- taka dość typowa moim zdaniem. Na armie gdzie jest tylko caddy magią robimy co chcemy.
BSB biegacz i drugi wamp na koniku z +1 do CR trzymają bezrankowe oddziały jak złoto. Ze sporą szansą pogonienia. 7WS od lorda robi sieczkę na oddziałach (hosty z WS7 to mistrzostwo świata). KotBK straciłem w głupi sposób więc ich nie sprawdziłem w walce. Wilki i baty mają trudności z zagryzieniem czegokolwiek- trzeba będzie wsparcia wampira.
W związku z przerąbaną magią mam pytanie: czy naprawdę można recastować wszystkie nekromantyczne czary? Nie chce mi się w to wierzyć, bo wtedy wampiry są w fazie magii nie do powstrzymania. I drugie pytanie: czy na pewno summony z bloodline'ów dają +1 do casta (szkiele, ghoule, stwory nocy) a nie +1 do przywołanych? Recastowany summon na 3+ w połączeniu z recastowaną popychaczką na 7+ jest naprawdę za mocny...
"Invocation of Nehek, Raise Dead and Vanhel’s DanseMacabre are
Necromancy spells. A wizard can cast a Necromancy spell more
than once in aMagic phase, and may even cast it several times
upon the same unit."
wertyg pisze:
Vampire Thrall
Battle Standard Bearer
MOCE:
Lord of the Dead
Walking Death
PRZEDMIOTY:
Talisman of the Lycni