Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach cz. 2
Moderator: misha
Mozna sobie podrecznik obejrzec a nie mozna kupic?O co tu chodzi...8 marca - dzien kobiet wychodza vampiry a podrecznik lezy i sie niszczy a my musimy tutaj jakies spekulacje ustalac Chociaz pewnie figurek jeszcze naprodukowanych nie maja oj te GW:) ale ciekawi mnie jak tam lojalnosc ludzi z GW w nottingham:)w lutym to przetestuje i moze bede mial podrecznik szybciej niz ten smieszny sperhed
Figurki naprodukowane to juz byly pol roku wczesniej a podrecznik gotwy rok temu (pi razy drzwi).... figurek nie tloczy sie w dwa dni, to jest powazne przedsiewziecie logistyczne.
A jak Harrego Pottera wypuszczaja to co myslisz ze ksiazki 5 min przed polnoca rozwoza do sklepow, a drukuja dzien wczesniej? Maly gnojek z kijkiem to taki najlepszy przyklad imo, bo cyrki jakie sie pod ksiegarniami dzieja sa znane wszystkim z TV .
A jak Harrego Pottera wypuszczaja to co myslisz ze ksiazki 5 min przed polnoca rozwoza do sklepow, a drukuja dzien wczesniej? Maly gnojek z kijkiem to taki najlepszy przyklad imo, bo cyrki jakie sie pod ksiegarniami dzieja sa znane wszystkim z TV .
-
- Wałkarz
Grałem sobie dziś pierwszą, towarzyską próbę wampirami przeciw WE.
Skład mniej więcej (cirka 2k):
Wampy:
lord (3lvl, +2 PD, summon szkiele, korona, hełm (ciekawe jak to razem nosi ), BoA)
mały BSB (2lvl, summon szkiele, bieg, periapt, 2+sv)
mały wamp (koń z bloodline, +1CR, DS, płonąca lanca)
oddziały: 14 ghouls
10 szkieli FCG +4 ranki
10 szkieli FCG
3x6 wilki
3 baty
2 hosty
20 GG FCG war banner
4 KotBK
WE: 3x8 driad, 8 wardancerów, 2x10 łuczników, 5 wild riders, 20 eternali, drzewo, orzeł. Lord z 5+ wardem dla oddziału, BSB, caddy.
Wnioski: magia robi totalną rzeźnię. Jeśli to naprawdę fakt że można recastować wszystkie nekromantyczne czary, to jest to jakieś totalne szaleństwo! 3 popychaczki pod rząd, albo około 10 przywołań szkieli jest kompletnie przesadzone. A magii nie miałem wymaksowanej- taka dość typowa moim zdaniem. Na armie gdzie jest tylko caddy magią robimy co chcemy.
BSB biegacz i drugi wamp na koniku z +1 do CR trzymają bezrankowe oddziały jak złoto. Ze sporą szansą pogonienia. 7WS od lorda robi sieczkę na oddziałach (hosty z WS7 to mistrzostwo świata). KotBK straciłem w głupi sposób więc ich nie sprawdziłem w walce. Wilki i baty mają trudności z zagryzieniem czegokolwiek- trzeba będzie wsparcia wampira.
W związku z przerąbaną magią mam pytanie: czy naprawdę można recastować wszystkie nekromantyczne czary? Nie chce mi się w to wierzyć, bo wtedy wampiry są w fazie magii nie do powstrzymania. I drugie pytanie: czy na pewno summony z bloodline'ów dają +1 do casta (szkiele, ghoule, stwory nocy) a nie +1 do przywołanych? Recastowany summon na 3+ w połączeniu z recastowaną popychaczką na 7+ jest naprawdę za mocny...
Skład mniej więcej (cirka 2k):
Wampy:
lord (3lvl, +2 PD, summon szkiele, korona, hełm (ciekawe jak to razem nosi ), BoA)
mały BSB (2lvl, summon szkiele, bieg, periapt, 2+sv)
mały wamp (koń z bloodline, +1CR, DS, płonąca lanca)
oddziały: 14 ghouls
10 szkieli FCG +4 ranki
10 szkieli FCG
3x6 wilki
3 baty
2 hosty
20 GG FCG war banner
4 KotBK
WE: 3x8 driad, 8 wardancerów, 2x10 łuczników, 5 wild riders, 20 eternali, drzewo, orzeł. Lord z 5+ wardem dla oddziału, BSB, caddy.
Wnioski: magia robi totalną rzeźnię. Jeśli to naprawdę fakt że można recastować wszystkie nekromantyczne czary, to jest to jakieś totalne szaleństwo! 3 popychaczki pod rząd, albo około 10 przywołań szkieli jest kompletnie przesadzone. A magii nie miałem wymaksowanej- taka dość typowa moim zdaniem. Na armie gdzie jest tylko caddy magią robimy co chcemy.
BSB biegacz i drugi wamp na koniku z +1 do CR trzymają bezrankowe oddziały jak złoto. Ze sporą szansą pogonienia. 7WS od lorda robi sieczkę na oddziałach (hosty z WS7 to mistrzostwo świata). KotBK straciłem w głupi sposób więc ich nie sprawdziłem w walce. Wilki i baty mają trudności z zagryzieniem czegokolwiek- trzeba będzie wsparcia wampira.
W związku z przerąbaną magią mam pytanie: czy naprawdę można recastować wszystkie nekromantyczne czary? Nie chce mi się w to wierzyć, bo wtedy wampiry są w fazie magii nie do powstrzymania. I drugie pytanie: czy na pewno summony z bloodline'ów dają +1 do casta (szkiele, ghoule, stwory nocy) a nie +1 do przywołanych? Recastowany summon na 3+ w połączeniu z recastowaną popychaczką na 7+ jest naprawdę za mocny...
"Invocation of Nehek, Raise Dead and Vanhel’s DanseMacabre are
Necromancy spells. A wizard can cast a Necromancy spell more
than once in aMagic phase, and may even cast it several times
upon the same unit."
Necromancy spells. A wizard can cast a Necromancy spell more
than once in aMagic phase, and may even cast it several times
upon the same unit."
"I fart in your general direction"
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Po testowych bitwach mogę tylko powiedzieć, że nowe VC są przegięte. 5 scrolli 5 DD nie starczy.
Ja sobie wymyslilem taka rozpiske na 2250:
Vampire Lord 405
+1LVL
MOCE:
Master of the Black Arts
Dark Acolyte
Lord of the Dead
PRZEDMIOTY:
Helm of the Commandment
Skull Staff
Vampire Thrall
Battle Standard Bearer
MOCE:
Lord of the Dead
Walking Death
PRZEDMIOTY:
Talisman of the Lycni
Walach's Bloody Hauberk
Black Periapt
Vampire Thrall
MOCE:
Dark Acolyte
PRZEDMIOTY:
Dispell Scroll
Dispell Scroll
10 Skeletons
FCG
Banner of the Undying Legion
10 Skeletons
FCG
War Banner
10 Crypt Ghouls
Crypt Ghast
5 Dire Wolves
5 Dire Wolves
20 Grave Guard
FCG
Banner of The Barrows
4 Knights of the Blood Keep
Musician
Varghulf
2242pkt.
Vampire Lord 405
+1LVL
MOCE:
Master of the Black Arts
Dark Acolyte
Lord of the Dead
PRZEDMIOTY:
Helm of the Commandment
Skull Staff
Vampire Thrall
Battle Standard Bearer
MOCE:
Lord of the Dead
Walking Death
PRZEDMIOTY:
Talisman of the Lycni
Walach's Bloody Hauberk
Black Periapt
Vampire Thrall
MOCE:
Dark Acolyte
PRZEDMIOTY:
Dispell Scroll
Dispell Scroll
10 Skeletons
FCG
Banner of the Undying Legion
10 Skeletons
FCG
War Banner
10 Crypt Ghouls
Crypt Ghast
5 Dire Wolves
5 Dire Wolves
20 Grave Guard
FCG
Banner of The Barrows
4 Knights of the Blood Keep
Musician
Varghulf
2242pkt.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
-
- Wałkarz
Tylko kto mi figurki pomaluje...Szaman pisze:kombinujcie rozpiske na 2500 - na tyle bedzie EEGT
No i koszty niestety. A słyszałem że i z zakwaterowaniem było słabo w zeszłym roku. Ale z nowymi wampami... byłoby wesoło
Aha, Szamanie, jak to jest z tymi mocami do przywoływania szkieletów/ghouli? One dają +1 do casta czy +1 do liczby przyzwanych modeli?