Zajcew88 pisze:beda jakies inne modele figurek KotBK czy takie same jak BK ??
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Moderator: misha
No dokładnie.Drwal pisze:chyba chodziło ci o flayed hauberk ;>wertyg pisze:
Vampire Thrall
Battle Standard Bearer
MOCE:
Lord of the Dead
Walking Death
PRZEDMIOTY:
Talisman of the Lycni
Walach's Bloody Hauberk
Black Periapt
O matko. W takim połączeniu faktycznie można kloce trzymać. To aż nieprzyzwoite...Barbarossa pisze: Piękny combos to też BSB na piechotę, inf. hate, +1 CR, talisman of the lycni, sword of might, flayed hauberk. Bardzo zacny biegacz, który sam może spokojnie klocki piechoty trzymać - jak zadaje dwie rany na turę, nic mu się nie dzieje.
Pewnie Alessio nie zdzierżył i ukradkiem podopisywał to i owo jak Gav nie widziałBarbarossa pisze:Ja mam taką teorię, że Gav pisał army book i stworzył osobny lore dla nekrosów (magow 1 lvl) z recastem, czyli bezużytecznym bonusem, jak to Gav. A wampirsy miały rzucać te wszystkie 2d6S4 i inne umiarkowanie użyteczne czary.
Ale potem podręcznik wziął jakiś spec od sprzedawania figurek nastolatkom i wykreślił "necromancer only". I dorzucił jeszcze blood kipów z dwoma ranami i ASV 1+ za 40 pkt sztuka.
Potem do AB znów się dorwał Gav i cośtam powykreślał, ale nie ze wszystkim się przebił.
Też mi się tak zdaje. Przy takim układzie człowiek jeszcze by się zastanawiał nad wzięciem nekrosa- bo wybiera czary, bo może recastować. Może korzystać z 3 kości ogólnych (periapt) i 1 swojej, plus ewentualne power stone. To by miało sens. A skoro każdy może przerzucać czary, to nekros idzie na półkę.Barbarossa pisze:Ja mam taką teorię, że Gav pisał army book i stworzył osobny lore dla nekrosów (magow 1 lvl) z recastem, czyli bezużytecznym bonusem, jak to Gav.
Eeee ram zombie. To był i będzie oddział bunkier. Co mnie powala to szkielety i GG. Wampir z 7PD i lord of the dead bardzo szybko uczyni z mniejszych klocków szkieletów poważną siłę. Jeżeli dodać im magiczne sztandary to te oddziały są bardzo ciężkie do przejścia - wystaczy jakiekolwiek wsparcie albo helm of comandment i szkielety łamią niejeden oddział wroga.Fluffy pisze:Wydaje mi sie ze bez problemu mozna zrobic silna i klimatyczna rozpiskę piechotną, i z czasem piechoty w Wampirach pojawiac sie bedzie na stołach coraz wiecej. 30+ zombich z WS5-7 wspieranych masa wskrzeszen za smiesnze punkciki to przemawiajaca do wyobraxni opcja.