Magiczne przedmioty

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Koszo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Koszo »

Horn of Urgok
bound spell power level 5
Do końca twojej tury wszystkie jednostki przeciwnika mają -1ld, a twoje dostają +1ld.
Po każdym użyciu rzut D6, na jedynce mag otrzymuje hita z S5 bez AS.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

próbowaliście kiedyś takie kombo jak orc z armour of gork w oddziale NG z siećmi zazwyczaj zwykłe klocki mają siłe 2 i nie mogą ranić Bossa :-P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

w efekcie wala w oddzial, co by robily rowniez bez armour of gork.
i ch?

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Nibblas Itty Ring. Kazdy to ma w rozpie, ale czy komuś sie kiedyś do czegoś na prawdę przydał? Jakie to może mieć w ogóle zastosowanie?

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

bierzesz na dużego szamana orczego i jesli wylosujemy eadbutt to przy odrobinie szczescia zdejmujemy bsbka/herosa/maga w oddziale, którego zwykle nie mielibyśmy jak rozwalić bez combatu... fajne? sądze ze tak

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Tylko że każdy zawsze go ma goblinie :D
Nie mówiąc juz o tym, że dispeluje sie to z 1 kostki.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

ojejku jejku.
wiesz, przy 3 kosciach dispela przeciwnika ta 1 kosc to dosc duzo. jak uzywac z glowa to wchodzi, a jak wchodzi to boli

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

jeden z najlepszych przedmiotów. rzucisz sobie na takiego np wampirczego generała i wierz mi ze bedzie dispelował z 2 kosci... a 2 kosci dispela mniej u preciwnika to bardo duzo. a jak wejdzie to jest wesoło, zwłaszcza w sytuacji opisanej przez leszcza :P

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

1 mniej kosc dispela u przeciwnika moze duzo nam dac. A jak zranisz takiego np. elektryka chlopak ma szanse szybko sie samemu dobic :D

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

ja tam biore na szamana na wiwernie... large target - widze wszystko, widze wszystkich i tylko czaje się na jakiegoś bsbka albo herosa z wyje*** sv :D i czasem się uda :]

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dokładnie. Jak ma go mag na wyvernie, to jest to bardzo użyteczny bound. A na zwykłych szamanach też się przydaje.

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Pierścionek wymiata. Nawet jak ma sie tylko gobo szamanów i jest to jedyny ead butt w armii. Po pierwsze - prawie każdy będzie go dispelował, a jeśli nie zdispeluje, to go zaboli, bo można dobijac heroków, zabijac chempionów czy wykruszać obsługe machin. Moim zdaniem rewelka i chciałbym więcej itemków zadających dmg :twisted:

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, o 22:03 przez Kerim, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Kerim:
To zalezy glownie od osrodka gdzie sie gra. Niekiedy na 2k sa 4 tereny, niekiedy 8 (na stole). Branie mapy jest wiec srednim pomyslem, bo jak trafimy na 4 to smutno sie robi, a nie grywalnie.

Taki gobas zabije maga (to b optymistyczne - ma w koncu tylko M4! a dodatkowo wiekszosc oddzialow ma heroicznego championa, skorego do pojedynkow) i co potem? sam nic nie zrobi poza zginieciem. duzo lepiej do samobojczych misji uzywac chocby fastow/hoppersow ktore maja wieksza szanse zwiac i sie zebrac..
szczegolnie ze slot hero daje duzo wiecej mozliwosci

Pzdr

Awatar użytkownika
Crimsoner
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Crimsoner »

Od dlugiego czasu zastanawiam sie nad posrednim rozwiazaniem zwiazanym z magia w mojej rozpie - gram zawsze na 2k i mam 2 szamanow - jeden orkowy drugiom nocnikowy. Obydwaj lvl 2. Orkowemu daje Horn of Urgok i Waaagh! Paint, a nocnikowi scrolla i Pierscien. Co myslicie o zastosowaniu tego combo. Obydwu bound spellow nie moge dac komu innemu bo moj general ma Ironback Boar, a BSB niesie Totem.

Czy takie zestawienie ma sens, czy lepiej po prostu zrezygnowac z magii i dac caddiego na rydwanie. Czy raczej trzymac sie tego i liczyc, ze chlopaki cos zdzialaja. Pisze, bo mam dosc male doswiadczenie jezeli chodzi o roznorodnosc rozpisek. Przez caly rok zajalem sie bardziej malowaniem mojej armii i dopiero teraz gram troche wiecej, ale i tak walcze tylko z 3ema przeciwnikami i wszyscy znamy swoje rozpy na pamiec.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Jak inwestować w magię to dać przynajmniej 3 magujących gości, a najlepiej lorda szamana na wronie.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

to juz przy 2x2lvl wlozyc 2x nocnik
jeden zabiera ring i 2 grzyby a drugi DS i 2 grzybki
ja przy 7DD wole DS+ albo grzybek albo DS i na orcasie +1dispell+pierscien
choc lepsze wrazenie mam z magii goblinskiej

horn(pomimo ze po wyjsciu codexu budzil moj entuzjazm) jest raczej slabiutki->trwa do konca tury a bonus do Ld przydaje mi sie raczej w turze przeciwnika niz mojej;
przydatny jest raczej tylko do przelamywania oddzialow stubborn
za to najwieksza wada tkwi w MR u przeciwnika->jako ze lapie kazdy jego oddzial to wystarczy ze gdzies go ma i ten bound jest raczej wylaczany

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Pytanko odnośnie "Skull wand of Kaloth" - nie mam chwiloworule booka w domua zastanawiam się czy ta broń działa na działa, czołgi, i inne maszyny czyli coś co raczej nie ma własnej statystyki Ld?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

na dzialo?a po co?
albo walczysz z zaloga albo je niszczysz z automatu

co do czolgu-on z tego co pamietam ma ld

Awatar użytkownika
ABDEL
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ABDEL »

Czołg nie posiada LD natomiast Czerep Kalotha ( według zasad zawartych w podręczniku Orki i Gobliny ) oddziałuje na ofiary mogące zdawać test Zdolności Przywódczych.

ODPOWIEDZ