Takie bradziej dark he.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Zaimponowałeś mi :P Ja mam zamiar w przyszłości zainwestować w drugi kloc Spearmanów - oczywiście Gamezonowych.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ci anowie z konfry kosztują swoje ;) ale modele są świetne palladynów :D

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Wiem, że sporo kosztują - no ale co to się nie robi, żeby armia wyglądała jak najlepiej :)

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

non mortem timemus, sed cogitationem mortis...
Czas przeprowadzic nekromancki atak na ten temat :) !

Chciałem zapytać (zmobilizować) kolegę Kal_Toraka jak tam jego postępy z armią i czy wreszcie wrzuci trochę obiecanych fot?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Dobrze - nie wiem jakos parę czynników sie złozyło i zacząłem mysleć nad tą konwecją armii...

Po głowie chodzi mi taka koncepcja: Mściciele z Ulthuanu
Tematem przewodnim ma być walka z mroczymi kuzynami, przy takich założeniach...
Nasza era się kończy,
Czas obudzić ostatnie smoki,
Czas stanąć do ostatniego starcia,
Czas wypełnić przysięgi i zniszczyć zdrajców,
Cel uświęca środki...
Nie tylko Ich modlitw słucha Khain...

Armia w złocie, srebrze i czerwieni - jednak wszystko odrobinę zabrudzone, zwłaszcza na nogach (kurz, bloto).
Wszechobecna krew - nie ma ostrza, które by jej nie skosztowało... Ślady posoki na pancerzach, na zadrapanych czasem twarzach.
Tarcze wyszczerbione, z powbijanymi strzałami.
Wszedzie ściele się (dark)elficki trup.
Sporo także pojedynków (a właściwie ich zakończeń - wbitych w pierś toporów, strzał w tchwicach) w postaci unit fillerów do oddziałów.
Porozrzucana broń zdrajców, czasem połamana.
Sztandary, wierchowce, (czasem i zbroje) przyozdobione trofeami (tu nie do końca mam pomysł co to może być - obciete łby są chyba zbyt barbarzyńskie, choć nie mam nic przeciwo by leżaly na polu bitwy - szukam czegoś... subtelniejszego)

I jak wam sie takie cos widzi?

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

Ogóleni to pomysł całkiem fajny - lepsze to niż barwy biało niebieskie... co do trofeuf, to skoro nie głowy, to może hełmy, złamane darkielfickie magiczne miecze itp.

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

Kusze, miecze od Egzekutorów, bronie od herosow :)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ja mam lepsza koncepcje... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

mroczna armia... ?
Obrazek
tu HE robione przez gracza Chaosu :) - to jeszcze chyba WIP jest.
jakby sie ktos nie domyslał to jest DP :) ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ta figurka (choć bardzo ładna) jednak raczej na Elfa nie wygląda.
Kris pisze:Armia w złocie, srebrze i czerwieni
Pomysł całkiem fajny przedstawienie HE jako posępnych ale dumnych wojowników. Na pewno będzie lepiej wyglądać niż standardowe malowanie na biało niebiesko. Ale i tak od DE bardziej mroczni nie będziecie :twisted:
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Nie będziemy? NIE BĘDZIEMY? ZOBACZYMY! :twisted:
UWAGA: zmieniłem zdanie, skupuję głowy (zwłaszcza darkelfickie) - nawet Chaos się schowa jak zobaczy moje mroczne haje :twisted:
[uwielbiam wyzwania :P]

A tak na serio to nigdy mi się nie podobał standardowy schemat - na poczatek myślałem że sama czerwień zamiast błękitu wstarczy, ale biel też trzeba wyeliminować (chlup! - właśnie się kompiemy w dot'cie).

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Przy takich zapowiedziach, to ja moje mroczniaki też będę musiał uczynić mroczniejszym.
Kris jak armia będzie gotowa, zamieść foty, chętnie zobaczę HE mroczniejsze od DE :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

To trochę poczekasz - matura chwilowo nie pozwala na nic prócz snucia ambitnych projektów :wink:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Znam ten ból właśnie piszę magisterkę :wink:, więc też nie bardzo mam czas żeby malować

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jasiooowe DP sa super... :) Ale na zywca i tak sa fajniejsze... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Celedor11 pisze:Jasiooowe DP sa super... :) Ale na zywca i tak sa fajniejsze... :wink:
taaa.. super ;-) od razu widac ze to HE :)

ja swoje figsy maluje na szaro-pomaranczowo - ten biały w polaczeniu z niebieskim lub czerwonym mnie po prostu odrzuca, dlatego przemalowałem armie - juz drugi raz :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

A ja obecnie jestem w trakcie przemalwania armii z bialo-niebieskiego (pedalskiego) na zielono czerwone :) narazie skonczylem 1 oddzial :)

Awatar użytkownika
Belannaer
Warzywo

Post autor: Belannaer »

Witam, jestem tu nowy i lubię sobie trochę poczytać i pooglądać fechtunek malarski, jednak takie wypowiedzi mnie denerwują:
Chodak pisze:A ja obecnie jestem w trakcie przemalwania armii z bialo-niebieskiego (pedalskiego) na zielono czerwone :) narazie skonczylem 1 oddzial :)
Malowanie na niebiesko-biały przy niektórych oddziałach po prostu zajebiście wygląda i pasuje do klimatu high. Przydomek "pedalskiej armii" wziął sie z poprzedniego sposobu malowania figurek i podkładu białego, przez co figurki wyglądały na mdłe i miały taki bezosobowy charakter. Bardziej mi nie odpowiada kolor różowy czy jasno fioletowy, bo wtedy to oni wyglądają jak z gej parady :)

Sam będę niektóre jednostki malował na granatowo biały/szary.
Chce pomalować jeszcze na srebrno-szaro-metaliczny. Gdzieś jest umieszczone foto z SM o podobnym charakterze.
Oczywiście ciemna czerwień i biel/szarość coś w rodzaju Spartan oraz na zielono/czarno SW. Dzięki temu będzie trochę kolorowo, ale będą trzymać klimat a nie jakieś dziwne połączenie czerwieni i zielonego - co dla mnie będzie festynem :P

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

No ja cała armie mialem tzn. jeszcze mam pomalowna w standardowe bialo niebieskie barwy. tylko stwierdzilem ze chce miec oryginalne HE i przemalowywuje na zielono czerwone :) Tez zapowiada sie kolorowo :) Ja tez nie jestem za tym ze elfy to pedaly ale co zrobisz :) reszta graczy tak uwaza ;p

ODPOWIEDZ