Koncert życzeń 7 edycji ..
Moderator: Yudokuno
Skończcie wreszcie prezentowanie swoich fantazji bo naprawdę - jest już taki temat na tym podforum i zwie się "koncert życzeń 7 ed.". Poza tym jest też podobny do tego starszy temat, który też zawaliliście spamem.
Chciałbym aby ten temat traktował o informacjach pochodzących z wiarygodnych źródeł, a nie o bzdurach typu "chciałbym aby Witch Elfki miały 4+ warda od ostrzału bo Khaine by tak chciał. . . "
Zresztą. Popieram Jankiela. Witchki z wysokim wardem byłyby bezsensu. . .
Chciałbym aby ten temat traktował o informacjach pochodzących z wiarygodnych źródeł, a nie o bzdurach typu "chciałbym aby Witch Elfki miały 4+ warda od ostrzału bo Khaine by tak chciał. . . "
Zresztą. Popieram Jankiela. Witchki z wysokim wardem byłyby bezsensu. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
w sumie to co w plotkach, to brzmi miodnie (ASF)
jeżeli staty zostaną takie jakie są i dojdzie do tego WS 6 to naprawdę będzie fajowo
- liczę, że nowy kocioł też będzie dawać coś w stylu warda jednak (choć ciekawe czy przerzuty ranień jak są obecnie to też się pojawią)
może nowy kociołek to będzie coś w stylu war altara ??
jeżeli staty zostaną takie jakie są i dojdzie do tego WS 6 to naprawdę będzie fajowo
- liczę, że nowy kocioł też będzie dawać coś w stylu warda jednak (choć ciekawe czy przerzuty ranień jak są obecnie to też się pojawią)
może nowy kociołek to będzie coś w stylu war altara ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Do każdej porcji plotek z wiarygodnego źródła będzie osobny temat. Nowe informacje pojawiają się na tyle rzadko, że nie ma sensu umieszczanie ich w jednym temacie. Jak będzie ich więcej to zrobię cos w stylu "rumour roundup". Na razie musimy zadowolić się spamowaniem.Chciałbym aby ten temat traktował o informacjach pochodzących z wiarygodnych źródeł,
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
I właśnie o to chodzi, należy wzmocnić DE w ataku tak że gdy szarżują to koszą wszystko, ale gdy dostają szarże to raczej płyną. I zapowiadane w plotkach zasady by to dawały. Jeśli uda się zaszarżować wrogi oddział to wycinamy go co do jednego (dzięki zasadzie +1A w szarży), ale zaszarżowani nie powalczymy raczej długo (niski AS i T) jeśli uda się ustać to w następnej turze tracimy Heta. Jaki z tego morał, trzeba będzie grać agresywnie i iść do przodu. Takie powinny być nowe DE zabójcze, ale łatwe do zranienia. Co do moich wcześniejszych postulatów Warda dla Wiedźm, to po prostu chciałem żeby ten oddział był bardziej grywalny, ale jak mają mieć ASF to im w pełni wystarczy.Jankiel pisze: Mam nadzieję, ze DE beda zabójcze, ale bardzo delikatne - jak ktoś chce twardych oddziałów, niech zacznie grać kraśkami. Niech zostaną w DE jakieś wyzwania i słabe strony, a nie dla wszystkich ward i save na 2+.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
A ja nie chce by DE upodobniły sie do WE ze wystarczy isc do przodu by zsiekac wszystko. Uwazam iz nowe DE powinny miec mocny atak słabą obrone. Ale tez czasami trzeba zrobic taktyczny odwrót czy wycofac wszystko do tyłu by mozna strzelac a nasepnie zaszarzowac. Grałem pare bitew WE i gdy ma sie 2 (+ swoj) lasy na stole to zadna filozofia wygrac. Nie chciałbym by takie same były DE
W bohaterach specjalnych większych zmian chyba raczej nie będzie, co najwyżej zmienią im niektóre zasady specjalne, ale nie będzie to nic rewolucyjnego. Kouran Tullaris i Shadowblade pojawią się pewnie w kodeksie, ale jak dokładnie by wyglądali chyba za wcześnie o tym mówić.
Ja mam nadzieje że Malekith dostanie regeneracje zamiast tej zasady o pojedynczej ranie z jednego uderzenia.
Ja mam nadzieje że Malekith dostanie regeneracje zamiast tej zasady o pojedynczej ranie z jednego uderzenia.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
No niby tak, ale Vlad też niby nie żyje a można go wystawiać. Zresztą GW często zmienia historie (patrzcie Eltarion nie jest ślepy i znowu jeździ na gryfie) więc nie skreślał bym tak szybko Kourana.
Ps. czytałem gdzieś właśnie, że Koranowi się niestety zmarło, ale dokładnie co się z nim stało to nie wiem, był bym wdzięczy jeśli ktoś by mi wskazał miejsce opisania tej historii.
Ps. czytałem gdzieś właśnie, że Koranowi się niestety zmarło, ale dokładnie co się z nim stało to nie wiem, był bym wdzięczy jeśli ktoś by mi wskazał miejsce opisania tej historii.
- Temple Guard
- Falubaz
Jeśli mnie pamięć nie myli to zabił go Tyrion i jest to opisane w 6-edycyjnym Army Booku HE.Tullaris pisze:Ps. czytałem gdzieś właśnie, że Koranowi się niestety zmarło, ale dokładnie co się z nim stało to nie wiem, był bym wdzięczy jeśli ktoś by mi wskazał miejsce opisania tej historii.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Corvus Albus
- Kretozord
To niech wymyślą jakiegoś nowego chara najlepiej WIEDŹME (wojowniczka :>? Mag? :>), która próbowała sobie czarować coś nie poszło i stała się opętana przez mrocznych bogów XD konkurencja dla Morathi :p hehe ach te fantazje Oooh!
Dzięki za przypomnienie, ale w nowym booku do HE nic o tym nie ma (a może nie doczytałem), w każdym bądź razie zobaczymy jak będzie wyglądać historia w naszym nowym AB.Temple Guard pisze:Jeśli mnie pamięć nie myli to zabił go Tyrion i jest to opisane w 6 edycyjnym Army Booku HE.
Co konkurencji dla Morathii to przecież jest Helleborn, i ma całkiem fajne zasady.