No własnie patrzę, że ma tylko 5 DP, więc do nich strach go wsadzać, więc zostaje piechota. Jak wsadzać do kawy to musi jej być więcej.Asassello pisze:wsadza sie go tam gdzie potrzebny
widac ze armia piechotna, wiec pewnie wspomaga ktorys z oddzialów, ale jak przeciwnik sprzyja to mozna posłac go w jakiejs kawalerii czy czasem nawet samopas
Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Temple Guard
- Falubaz
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Oczywiscie ze samopas... Jesli jest w dziad strzelania to wiadomo ze stoji i sie raczej campi albo gdzies przedziera bokami lub nawet do DP kiedy strzelanie jest dosc mierne, jesli armia jest ofensywna to oczywiscie samotnie leci w misje search and destroy... DP maja byc glownie kontra i jego przydupasami... Moze nawet sam z oddzialu wyszarzowywac lub cos... To samo Lch jako kontra poza tym model ma ladny i klimatu mu nie brakuje... Tez chcialem w sumie tego Bsb w SH eskortowac, ale oni maja za mala sile przebicia i nie byliby dobra opcja w tej rozpie... Pozdro
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Mam do was prosbe, mianowicie potrzebuje pomocy w rozpisce.
Mam taka rozpiske na 1650 do Lublina.
Mage Caddy
BSB Battle Banner 2+ sv
10x Archers
6x Dragon Princes Banner of ellyrion, Champion
6x Dragon Princes sztandar
5x Dragon Princes
12x Swordmasters
12x White lions
Zostalo mi tyle punktow aby dac warbanner na swordach albo lion standard na white lionsach. Jak myslicie co lepiej dac? I tak w ogole to co jeszcze zmienic w rozpie?
Mam taka rozpiske na 1650 do Lublina.
Mage Caddy
BSB Battle Banner 2+ sv
10x Archers
6x Dragon Princes Banner of ellyrion, Champion
6x Dragon Princes sztandar
5x Dragon Princes
12x Swordmasters
12x White lions
Zostalo mi tyle punktow aby dac warbanner na swordach albo lion standard na white lionsach. Jak myslicie co lepiej dac? I tak w ogole to co jeszcze zmienic w rozpie?
- Szrederator
- Chuck Norris
Naszło mnie ostatnio na zrobienie rozpiski pod nazwą piechota morska na 1600
Caddy @140
bsb armour of caledor, gw @143
10Straż morska tarcze, std mu @145
14SM fcg skeinsilver ,banner of ellyrion@280
6dp std@200
6dp std@200
2rbt @200 razem 1598p.
Caddy @140
6dp std@200
6dp std@200
2rbt @200 razem 1598p.
- Temple Guard
- Falubaz
Dużo punktów topisz w LSG, ale skoro taki ma być motyw armii... Jednak usunąłbym 1 oddział. Zamiast SM proponuję twardszą piechotę - WL. Przydaliby się też muzycy na obu oddziałach DP i może War Banner na jednym z oddziałów DP.Szrederator pisze:Naszło mnie ostatnio na zrobienie rozpiski pod nazwą piechota morska na 1600
Caddy @140
6dp std@200
6dp std@200
2rbt @200 razem 1598p.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
- Szrederator
- Chuck Norris
Zastanawiałem sie czy takie coś na 2250 w ogóle dawało by radę?
Hero
---------------
Książę
karwasze ochrony(wsv na 4+, przerzucany sv)
pancerz caledora
amulet światła
Star dragon
BsB
koń z bardingiem
lanca
dragon armour
tarcza
Wojenny proporzec (sztandar+d6 do cr)
Caddy
core
-----------------------
10archers
15włoczników std mu
specjal
------------------------
14sm std mu
6dp std mu war banner
9sh fcg banner of ellyrion(tu by wlazł bsb)
rare
-------------------------
2rbt
orzeł
(sorry że po polsku rozpiska)Zostaje jeszcze mi 41p. co w nie władować?
rozpiski bardzo zmieniać nie chcę ,ponieważ mam akurat te figsy co na rozpisce mniej więcej.
Hero
---------------
Książę
karwasze ochrony(wsv na 4+, przerzucany sv)
pancerz caledora
amulet światła
Star dragon
BsB
koń z bardingiem
lanca
dragon armour
tarcza
Wojenny proporzec (sztandar+d6 do cr)
Caddy
core
-----------------------
10archers
15włoczników std mu
specjal
------------------------
14sm std mu
6dp std mu war banner
9sh fcg banner of ellyrion(tu by wlazł bsb)
rare
-------------------------
2rbt
orzeł
(sorry że po polsku rozpiska)Zostaje jeszcze mi 41p. co w nie władować?
rozpiski bardzo zmieniać nie chcę ,ponieważ mam akurat te figsy co na rozpisce mniej więcej.
- Szrederator
- Chuck Norris
Nie rozumiem zbytnio o co chodzi w tej myłce a o sh zapomniałem sorryRelosu pisze:strasznie ciebie malo! Na pewno to jest na 2250 ? ale wracajac do rzeczy, ja bym dal GW dla pana na smoku chyba ze to ma byc taka zmylka taktyczna ze pan lata tylko z hand weapon.
btw SH nie moga miec magicznego bannera.
Nas elfiej gawiedzi zawsze jest mało [to dlatego, że jesteśmy tacy boscy ]
-daj princowi albo lance albo GW (osobiście uważam, że lance)
-na te ptk. władowałbym dodatkowych Spearmenów (do 20)
-hmm... skoro nie bedziesz chciał zamieniać SM na WL to może daj chociaż oddziałowi Banner of arcane protection? I tak masz kiepską antymagię (nie ganię specjalnie - też mam dylemat bsb czy 2.caddy ) a SM przynajmniej będą bezpieczni od pocisków i innych badziewi...
-daj princowi albo lance albo GW (osobiście uważam, że lance)
-na te ptk. władowałbym dodatkowych Spearmenów (do 20)
-hmm... skoro nie bedziesz chciał zamieniać SM na WL to może daj chociaż oddziałowi Banner of arcane protection? I tak masz kiepską antymagię (nie ganię specjalnie - też mam dylemat bsb czy 2.caddy ) a SM przynajmniej będą bezpieczni od pocisków i innych badziewi...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Szrederator
- Chuck Norris
Dobry pomysł z sm ,a prince ma lancę tyle że zapomniałem dopisać
Tak szczeze to ja na 2250 wsadzam 4 bolce i jeszcze ze 5 specjali sie miesci w tym dp i conajmniej 2 oddzialy wl(potem zalezy od przeciwnika czy sm czy wl) i bardziej to sie sprawdza w malych oddzialach po 7 niz klocek 14.Kris pisze:Nas elfiej gawiedzi zawsze jest mało [to dlatego, że jesteśmy tacy boscy ]
W brew pozorom nie raz mialem wiecej oddzialow niz orki a zawsze mialem 4 bolce, dp, smoka etc tylko trzeba umiec dobierac jednostki. btw na smoka lepiej gw jak smok gdzies utknie to co lordzik tylko z s4 nic nie zrobi9a utknąc mzoe tylko w jakis bardzej pancernych jednostkach) a jak smok zdechnie a lordzik dalej bedzie zyl to on tą lancą moze najwyzej orka w d*pe podrapac.
GW albo halabard na lordzie to dobry pomysl ..i tak ma AoC wiec jedna reka nic nie robi osobiscie czasem jak pkt starczy lubie dac takze luk, maga mozna zastrzelic i zaziac w 1 ture albo ss w jakies wilki z championem zorbic:) SD zadko ginie...jest niezwykel twardy wiec proponowal bym halabarde tym bardziej ze jest w cenie lancy
- Szrederator
- Chuck Norris
no tak ale ogólnie to chodzi oto aby nie utkną tylko rozwalił. ale nie weiem co lepiej siłę uderzeniową 6 czy mieć cały czas 5s
nie wazne jak mocno ten lord bije.. to i tak smok glownie wszystko rozwala
w zaleznosci od tego co wezmiesz to bedziesz w takie rzeczy wpadal tym smokiem.
jesli bedziesz miał halabre to bedziesz mogl spokojnie wpadac we wszystko nawet jesli utchniesz na 1-2 tury to sie nic strasznego nie stanie - no chyba ze ktos Ci w tylek wjedzie
a jak bedziesz mial lance to bedziesz wlatywal w rzeczy ktore na 95% dadza sie przepchnac w pierwszej turze
proste
w zaleznosci od tego co wezmiesz to bedziesz w takie rzeczy wpadal tym smokiem.
jesli bedziesz miał halabre to bedziesz mogl spokojnie wpadac we wszystko nawet jesli utchniesz na 1-2 tury to sie nic strasznego nie stanie - no chyba ze ktos Ci w tylek wjedzie
a jak bedziesz mial lance to bedziesz wlatywal w rzeczy ktore na 95% dadza sie przepchnac w pierwszej turze
proste
- Szrederator
- Chuck Norris
garm pzreciwko bretce na 2250
Lord -stardragon,starlanca,helm of fortune,phoenixguard,DA,SH
Caddy
10archers
15spears- std, mu
6dp- std, mu, war banner
6dp -std, mu, banner of ellyrion
14sm -fcg ,skeinsilver
5ellyrian reavers- mu ,bow
3rbt
eagle
Zostaje mi 26p. wolnych. Nie wiem jeszcze co za nie dać. Czy takie coś pzreciwko betce da radę?
Lord -stardragon,starlanca,helm of fortune,phoenixguard,DA,SH
Caddy
10archers
15spears- std, mu
6dp- std, mu, war banner
6dp -std, mu, banner of ellyrion
14sm -fcg ,skeinsilver
5ellyrian reavers- mu ,bow
3rbt
eagle
Zostaje mi 26p. wolnych. Nie wiem jeszcze co za nie dać. Czy takie coś pzreciwko betce da radę?
po co ci shield na Lordzie? tracisz punkty
15 spear elfów ze sztandarem to freefrag dla bretki
Imo na bretke o wiele leszp BoH i BSB z BB a ellyrionów zamieniłbym na rydwany kosztem przyciecia czegos wogóle od SM bardziej wolałbym WL bo moga brać lance na siebie a potem wjeżdzasz czymś od boku choć SM od boku na lancy to też miło aczkolwiek dobry gracz bretoński nei powinien dac sobie założyć boku SM
15 spear elfów ze sztandarem to freefrag dla bretki
Imo na bretke o wiele leszp BoH i BSB z BB a ellyrionów zamieniłbym na rydwany kosztem przyciecia czegos wogóle od SM bardziej wolałbym WL bo moga brać lance na siebie a potem wjeżdzasz czymś od boku choć SM od boku na lancy to też miło aczkolwiek dobry gracz bretoński nei powinien dac sobie założyć boku SM
na brete to lepiej ze dwa spore oddziay po 14 kocurków, 4 bolce, arcymag i mag i biedna kwiczy jak nic , wystaw się szeroko tymi lionsami coby Cię lance nie ominely, jak wjedzie w nich sie ciesz a pewnie wjedzie bo 4 bolce i duza kuznia to cos czego breta nie lubi, a jak wjedzie to ustoją szarże, oczywisćie bsb w pobliżu musowy a potem wyrżną tą jazde. Dobrze jeszcze jakbyś wstawil jakiś SW bądz fastow do zwolnienia wroga, bo orzelka nie ma. A jak chcesz smoka to daj dragon maga, spokojnie sobie polata, poteroryzuje...
to ja dodam jeszcze od siebie ze Amulet of Light nie jest potrzebny wcale w walce z bretka
najlepiej sprawdza sie duza kuznia, RBT i beast cowers
najlepiej sprawdza sie duza kuznia, RBT i beast cowers