o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
nurkuj w temat "co nowego w wampirkach" strony 70-90 pierwszego watku oreaz watek cz 2Caledor pisze:wiem że jest to być pytanie wymagające długiej odpowiedzi ale zapytam...
1. A więc jakie są i co robią vampire powers
2. Może troche banalne ale co tam: co dają zasady undead, vampire i innne specjalne zasady armijne
3. Co robi Corpse Cart
Proszę o odpowiedź i z góry dziękuje
Piszecie ze do black coacha wszelkie efekty są permanentne. Jednak pochodzą one power dice, więc czy traktuje się je jako czary. A jeżeli tak, to czy zasady nie mówią że może działać tylko jeden taki czar? I czy krasiowy sztandar rozpraszający wszystkie działające czary w promieniu 12 cali od niego na początku ich rundy nie rozprasza także tych efektów?
Pozatym czy też nie działą to w ten sposób, że jeżeli w pierwszej turze spali 3 power dice i będzie miał te trzy zdolności, a w następnej spali jedną power dice, to ma już tylko tę jedną zdolność? Wszak rzucenie tego samego czaru permanentnego ( o ile nie mylą mi sie zasady) ponownie, automatycznie kończy działanie rzuconego wcześniej.
Pozatym czy też nie działą to w ten sposób, że jeżeli w pierwszej turze spali 3 power dice i będzie miał te trzy zdolności, a w następnej spali jedną power dice, to ma już tylko tę jedną zdolność? Wszak rzucenie tego samego czaru permanentnego ( o ile nie mylą mi sie zasady) ponownie, automatycznie kończy działanie rzuconego wcześniej.
Myli ci się.Grichalk pisze:Piszecie ze do black coacha wszelkie efekty są permanentne. Jednak pochodzą one power dice, więc czy traktuje się je jako czary. A jeżeli tak, to czy zasady nie mówią że może działać tylko jeden taki czar? I czy krasiowy sztandar rozpraszający wszystkie działające czary w promieniu 12 cali od niego na początku ich rundy nie rozprasza także tych efektów?
Moce Coacha nie są czarami. Pierwsze słyszę...
Grichalk: Bardzo na wyrost ta interpretacja - rzekłbym karkołomna nawet
Shinue: No wygląda że można przyspieszyć nieco wskrzeszanie kawalerii i eteryków. Ciekawe czy to było zamierzone, czy może mamy kolejne niedopatrzenie autorów i testerów.
Shinue: No wygląda że można przyspieszyć nieco wskrzeszanie kawalerii i eteryków. Ciekawe czy to było zamierzone, czy może mamy kolejne niedopatrzenie autorów i testerów.
a mnie interesuje jak to jest z czarami nekromanty, npisane jest "Choose these spells when you pick your army" czy to oznacza ze jak wybiore sobie na turnieju w 1 bitwie raise dead to juz na caly turniej mam ten czar i nie moge co gre wybirac innego?? czy moze powinienem wybrc ten czar jak wyposazenie i zapisac w rozpisce przed turniejem??
jak myslicie?
jak myslicie?
shit
ale przynajmniej bede mial to pod co go zloze.
ale przynajmniej bede mial to pod co go zloze.