http://www.dziennik.pl/polityka/article ... ciana.html
To że PiS niedługo straci poparcie RM to było wiadome - ale ilu posłów przejdzie z PiSu do tej nowej partii?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Wydaje mi się osobiście, że w ten sposób nikt się niczego nie nauczy i poziom dyskusji nie zostanie podniesiony. Działaniom prewencyjnym mówię stanowczo nie! Jechaniu na cenzurowanym również ^^Tomash pisze:Jestem za jak najszybszym zamknięciem tematu. Z dyskusji politycznych na BP jeszcze nic dobrego nie wynikło, a nawet wprost przeciwnie - ludzie się napinają ponad granice przyzwoitości, rozkręca się do mocnych flejmów i ogólnie społeczna masakra.
Bartek? Zaraza?
chyba zartujesz. PiS to w tej chwili najsilniejsza partia lewicowa (socjalistyczny program gospodarczy), przy dalszej marginalizacji LiDu i ewentualnym wprowadzeniu okregow jednomandatowych nic takiego im nie grozi.Fanatyk pisze:bo PiS bez Rydzyka będzie miał jakieś 8 procent poparcia...
Okręgi jednomandatowe są mniej więcej tak realne na tą chwilę jak Królestwo Polski z Korwinem-Mikke na tronie.CzarnY pisze:...i ewentualnym wprowadzeniu okregow jednomandatowych nic takiego im nie grozi.
Hmm PO ma projekt gotowy jednomandatowych okręgów do wyborów samorządowych. Na pewno projekt będzie zawetowany. O parlamentarnych na pewno można zapomnieć przy tak wielkiej skali populizmu w polskiej polityce. Okręgi jednomandatowe rozwiązałyby problemy miałkości kadr partyjnych i na pewno wpłynęłyby na większą świadomość polityczną społeczeństwa. W teorii. Mimo to i tak jestem za ^^b_sk pisze:Okręgi jednomandatowe są mniej więcej tak realne na tą chwilę jak Królestwo Polski z Korwinem-Mikke na tronie.CzarnY pisze:...i ewentualnym wprowadzeniu okregow jednomandatowych nic takiego im nie grozi.
Nic mi sie nie pomylilo. Jesli odrzucisz etykietki, to nie da sie podwazyc tezy, ze PiS w tej chwili jako jedyna ma oferte dla elektoratu teskniacego za socjalem - LiD juz za Millera skierowalo sie w strone liberalizmu w gospodarce (i bardzo dobrze IMO).Fanatyk pisze:Chyba Ci się ideologie pomyliły. PiS jest partią narodowo-socjalistyczną, konserwatywno-narodowa polityka zagraniczna, konserwatywna polityka wewnętrzna, nie tyle socjalistyczne co zaprawione socjalizmem poglądy na gospodarkę.
Cały czas nie łapię tego dobrodziejstwa JOW w momencie gdy w senacie mamy całego jednego senatora niezależnego, a reszta to ludzie, których partia rzuciła na ten odcinek.Izo pisze:Hmm PO ma projekt gotowy jednomandatowych okręgów do wyborów samorządowych. Na pewno projekt będzie zawetowany. O parlamentarnych na pewno można zapomnieć przy tak wielkiej skali populizmu w polskiej polityce. Okręgi jednomandatowe rozwiązałyby problemy miałkości kadr partyjnych i na pewno wpłynęłyby na większą świadomość polityczną społeczeństwa. W teorii. Mimo to i tak jestem za ^^...