Kislev
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Kislev
Co myślicie o wzięciu kontyngentu? Bo IMO to bardzo fluffowe i w ogóle, ale chciałem poznac opinie bardziej brodatych od siebie W zasadzie myślałem o 500 pkt z 5Gryfonów, 5 konnych łuczników i 12 piechoty. Gra głównie dla klimatu, ale może przynieść wiele radości.
-Czym grasz?
-Kraśkami
i to mówiąc wystawiam cięzką kawalerie
I jeszcze jedno. Orientujecie sie jak zapatrują się na kislev organizatorzy turniejów? Bo tak głupio by było zostac pewnego dnia wyśmianym za to co się przyniosło
Zapraszam do dyskusji o wykorzystaniu tych jednostek, a może z czasem przerodzi się to w temat dotyczący Kislevu jako takiego
-Czym grasz?
-Kraśkami
i to mówiąc wystawiam cięzką kawalerie
I jeszcze jedno. Orientujecie sie jak zapatrują się na kislev organizatorzy turniejów? Bo tak głupio by było zostac pewnego dnia wyśmianym za to co się przyniosło
Zapraszam do dyskusji o wykorzystaniu tych jednostek, a może z czasem przerodzi się to w temat dotyczący Kislevu jako takiego
trza mieć, bo kontygent musi miec gienka
Ja tam ciągle marze o kislevie, niestety to droga zabawa. Klimatycznie i flufowo jest idealny pod warunkiem ze trzonem armii dwarfowej bedą warriorzy i slayerzy.
Ja tam ciągle marze o kislevie, niestety to droga zabawa. Klimatycznie i flufowo jest idealny pod warunkiem ze trzonem armii dwarfowej bedą warriorzy i slayerzy.
Jeśli wystawisz kislew musisz mieć bohatera który jest comanderem contyngentu(generałem)i za zabicie go przeciwnik ma dodatkowe 100pt jeśli nawet zabije generała krasnoludzkiego i w tym jest lipa przeciwnik za generałów może zgarnąć premie (100+100) ja brałem sobie boyara na koniku i wstawiałem do 11 Heavy Kawalery z DoW i miałem fajny klocuszek z stubornem i 2 x5 ungoli herse archerów niestety ten seve na 6+ jest bardzo cieniutkie + 2 klocki piechoty runka i 3 klopy:D bardzo fajne i ostatnio nawet myślałem czy nie pokminić znowu na kislevie
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
wiem, że kontyngent ma miec gienka i dlatego go pominąłem, bo jest to rzecz kompletnie oczywista dla mnie
Ja już kupiłem gryfonów i tzara Borisa, a reszta poczeka na lepsze czasy w portfelu
Właśnie tak dumałem nad krasiami przktycznie bez wsparcia maszyn - kloce, strzelcy i kontyngent.
Ja już kupiłem gryfonów i tzara Borisa, a reszta poczeka na lepsze czasy w portfelu
Właśnie tak dumałem nad krasiami przktycznie bez wsparcia maszyn - kloce, strzelcy i kontyngent.
wydaje mi sie ze nie mozesz wkladac zadnych bohaterów do oddzialow DoW jesli nie grasz czysta armia DoW. Zreszta nie widze powodu brania kawy DoW skoro w wyborze są o niebo lepiej wyglądający Gryphon Legion.Taraś pisze:brałem sobie boyara na koniku i wstawiałem do 11 Heavy Kawalery z DoW i miałem fajny klocuszek z stubornem
no własnie tylko lepiej wyglądający masz racjęo niebo lepiej wyglądający Gryphon Legion.
-cena 26pt heavy kawalery z bardingiem 21pt
-save na 3+ heavy kawalery 2+
-ruch 16 ,heavy kawalery14
-special,heavy kawalery rare
rozumiem ładne figurki i fluff,i zabawa w huzarie ale zdrowy rozsądek mówi mi co innego toż oni schodzą od głupich łuków a pozatem wolał bym stracić rara żeby mieć porządną kawe niż wyrzucać speciala w błoto
Grałem tak na masterze i nikt sie nie czepiłwydaje mi sie ze nie mozesz wkladac zadnych bohaterów do oddzialow DoW jesli nie grasz czysta armia DoW.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, o 22:16 przez Taraś, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
a ja mając do wyboru kawe z DoW i Kislevu bezsrzecznie biorę tę Kislevicka - 4 WS i 4S są dla mnie bardziej niż przekonujące
A i zasada glorious charge też jest niczego sobie
A i zasada glorious charge też jest niczego sobie
hehe spoko ale może najpierw tym zagraj ok??? zobaczysz co jest bardziej przydatne 1+WS 1+S czy 1+save pozatym popieram ciągle wersję że trzeba włożyć klepaka w postaci boyara do tego oddziału..........a ja mając do wyboru kawe z DoW i Kislevu bezsrzecznie biorę tę Kislevicka - 4 WS i 4S są dla mnie bardziej niż przekonujące Wink
A i zasada glorious charge też jest niczego sobie Razz
oprocz gorszego save'a (o 1) i ceny (5 pts) gryphon legion jest we wszystkim lepszy. 16 cali szarzy z panika, 4S, możliwość brania WarBannera. Sam grałem uzywajac obu tych kawalerii i zawsze kislevici byli lepsi.Taraś pisze: no własnie tylko lepiej wyglądający masz rację
-cena 26pt heavy kawalery z bardingiem 21pt
-save na 3+ heavy kawalery 2+
-ruch 16 ,heavy kawalery14
-special,heavy kawalery rare
rozumiem ładne figurki i fluff,i zabawa w huzarie ale zdrowy rozsądek mówi mi co innego toż oni schodzą od głupich łuków a pozatem wolał bym stracić rara żeby mieć porządną kawe niż wyrzucać speciala w błoto
Po za tym nie jestem pewien czy kislev zabiera jakies sloty z głownej armii. Jesli nawet to przy braniu DoW tracimy organki
wydaje mi sie ze nie mozesz wkladac zadnych bohaterów do oddzialow DoW jesli nie grasz czysta armia DoW.
Dogs of War & Regiments of RenownTaraś pisze: Grałem tak na masterze i nikt sie nie czepił
Direwolf FAQ v6.07
Q. Can Regiments of Renown or Dogs of War units be joined by non-Dogs
of War Characters?
A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A
on the Games Workshop Warhammer Forum)
hehe ciekawe no spoko ale naprawde grałem tak na masterze i ani niedziel ani dzik sie nie przyczepił..............Dogs of War & Regiments of Renown
Direwolf FAQ v6.07
Q. Can Regiments of Renown or Dogs of War units be joined by non-Dogs
of War Characters?
A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A
on the Games Workshop Warhammer Forum)
jak by tak było to by była lekka przesada 3 maszyny specialowe + 3 oddziały specialowe kislevu.....Po za tym nie jestem pewien czy kislev zabiera jakies sloty z głownej armii. Jesli nawet to przy braniu DoW tracimy organki Rolling Eyes
- Jurko Szalona Głowa
- Warzywo
Sorry za głupie pytanie, ale akurat w kislveie nie za bardzo się orietnuję, ale kontyngent może używać każda (dobra?) armia i na jakiej zasadzie?
- Jurko Szalona Głowa
- Warzywo
Już znalazłem info na ten temat, przepraszam za zaśmiecanie ;].
Kurde, ciekawy ten kislev, w sumie bym wystawił 1 kawalerie z boyarem, ale niestety ten sejw 3+ do mnie nieprzemawia gdyby mieli 2+ to bym się skusił, chociaż w sumie, wpierw lepiej zagrać.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Army Size....Characters........Core..........Sprecial.......Rare
1000>..............1-2...............1-3...............0-2.............0
2000>..............1-3...............2-4...............0-3............0-1
3000>..............2-4...............3-5...............0-4............0-2
i tak dalej
Mam nadzieje, że schemat jest dośc jasny
Cyferki sie zlewały, więc oddzieliłem
1000>..............1-2...............1-3...............0-2.............0
2000>..............1-3...............2-4...............0-3............0-1
3000>..............2-4...............3-5...............0-4............0-2
i tak dalej
Mam nadzieje, że schemat jest dośc jasny
Cyferki sie zlewały, więc oddzieliłem
Tak sobie myśle, żeby spróbować z tym i mam zamiar wsadzić do rozpy 5 winged lancerów z muzykiem i 5 gryphon legionistów z warbannerem i boyarem, tylko taka 5tka cholernie drogo wychodzi (bo aż 195 pkt), jak wy to mieścicie z resztą armii ? Chciałem mieć 3 klocki piechoty na 2k, ale weszły tylko 2.
Nie miescimy armia dwarfowa z kislevem wychodzi tylko funowa.
A właśnie, jak jest z tą kawalerią ? Ilu ich jest w boxie? Można dostać w sklepie? Bo prawde mówiąc nigdy boxa niewidziałem .
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Kawa jest po 5 w bozie i jest cholernie droga Do kupienia jest na gracz.com.pl, a czy w innych sklepach to nie wiem. Polecam pilnowanie allegro - ja w zeszłym tygodniu kupiłem 6 gryfonów za 130 przy cenie sklepowej 185 za 5 sztuk i tzara na misiu za 60 przy cenie 111...Więc wystarczy pilnowac