HE 1,5k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Chmuruś
Chuck Norris

HE 1,5k

Post autor: Chmuruś »

Unnamed High Elves Army

1 Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
1 Sun Dragon @ [0] Pts

1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
The Seerstaff of Saphery [30]

18 Spearmen @ 177 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician

6 Dragon Princes @ 230 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [20]

12+1 White Lions @ 275 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
1 Guardian @ [12] Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 45

Total Army Cost: 1502

Daje rade?

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Raczej nie.

U takich kraśków już będzie na te punkty tyle maszyn że smoka ci odstrzelą.

Z imperium też słabo to widzę.
WE raczej bez większych ciśnień zjedzą taką armię.
VC-hmm 3 tura i po tobie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Reyki pisze:Raczej nie.

U takich kraśków już będzie na te punkty tyle maszyn że smoka ci odstrzelą.

Z imperium też słabo to widzę.
WE raczej bez większych ciśnień zjedzą taką armię.
VC-hmm 3 tura i po tobie.
kraśki chowasz smoka za lasem z DP i wylatujesz tak żeby widzieć tylko 1 machinę i do niej ładować czarami, WL do domku, RBT na górkę mag kometę albo metal i rozwalić gościowi herosów albo z połowić ,

i jedziesz fazę magii - smok rozwala maszynę którą widzi ( albo jakiś strzelców ), mag drugi nawala kometami ( jak metal to w klocku spearelfów podchodzi na zasięg ), jak smok nie rozwali machiny to ściągają je 2 bolce - jak nie to bolce ściągają jakąś inna machinę i tak tura w turę i masz do przodu - w zależności od tego jak ci wyjdzie szybko roztrzelanie maszyn wroga można pokusić się na klocki albo brać 12-8 i dalej

WE to można wymagować i wystrzelać - tylko trzeba uważać żeby hail w naszego smoczka nie poleciał

imperium nie ma problemu - duch kuźni i już ST i kawaleria odpada albo przynajmniej można poczarować dalej - wystrzelać/ spanikować cannony i można już smoczkiem latać gdzie się chce

VC - trzymać na dystans - warghulfy nie powinny być problemem dla maga z fire - drugi bierze metal i ciśniemy :D

oczywiście teoria ale nie jest to rozpa jakaś beznadziejna, jak dla mnie to tylko za dużo sztandarów, ale chyba tak sobie gracze HE ustawili teraz że wszędzie pakują co się da :D guardianowi WL dać item +1 do zaczynania

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

i mysłisz że połowa z tego co napisałeś wyjdzie w praktyce. Ja w rozpie zakładam ze nei siadize mi w turze albo strzelanie albo magia i staram sie miec cos jeszcze w zanadrzu a u ciebie to czysto toeretyczne wszystko ;)

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

no jak ja robię rozpe na małe punkty to:

dragon mag niby fajny czaruje lata sobie masakruje :D(jeszcze nigdy go nie testowałem) ale hmm na turniej to raczej jakoś nie lepiej dać już dwóch normalnych magów . Poza tym jest strasznie drogi. Do tej rozpy jak masz dużo piechoty bo 2 regimenty to może BSB na piechotę:d.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

war2bone no tak rzucenie na 12+ czaru z 3 kosci to naprawde łatwizna, poza tym ja nnie wiem z jakim ty imperium grałes ale ja na tyle to ja mam 4 DD i 4 zwoje wiec nie sadze zeby ci wszytsko wszyło i nie miał miscasta, ja swoim standardowym imperium nie miał bym z tym najmniejszych problemów

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

rozpiska dobra i mozna coś nią ugrać :) i kto kazuje rzucać komety, a miscast? prawie tak sam jak if
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

Mnie tez ta rozpiska sie podoba.
Troche nie w moim stylu, ale grac sie nia da , zreszta jak kazda rozpiska

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Rozpiska jest czysto eksperymentalna, pierwszy raz zagram na Dragon Magu. Zobaczymy jak wyjdzie :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja lubie grac na Dragon Magu na male punkty.. nie jest to moze najmocniejsze combo jakie mozna wymyslec..ale taki latajacy terroryzujacy caddy mi sie podoba :)
tylko ze ja wystawiam go w w wersji eko za 390 pkt w towarzystwie BSB z BB :)

rozpiska calkiem fajna.. choc ja bym przycial troche oddziały piechoty by wstawic jeszcze jeden oddział (fast lub rydwan) - i wtedy ewentualnie zamienil speary na LSG lub luki :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

390 a 440 to niewielka roznica... ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Shakin' Dudi pisze:390 a 440 to niewielka roznica... ;)
czasem te 50 pkt jest bardzo potrzebne na co innego i i calkowicie zmienia styl gry Smokiem.. bo wtedy trzeba juz zaczac czarowac...
Obrazek

ODPOWIEDZ