Trzy Dark Elfy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Rapta
Kretozord

Trzy Dark Elfy

Post autor: Rapta »

Dawno nic nie wrzucalem, wiec tym razem 3 figurki jednoczesnie.
Sorceress skonczona zaledwie 4 godziny temu, pozostala dwojka znacznie wczesniej.

Obrazek
http://www.coolminiornot.com/187090

Obrazek
http://www.coolminiornot.com/187089

Obrazek
http://www.coolminiornot.com/187088
[/img]

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

No dobra ,jako ,że widziałem na żywca to sie wypowiem :wink:
Czarodziejka bardzo fajna :) SKÓRA to jest coś co mnie rozwaliło :shock: podobają mi się łuski i podstawka ,a słabo imho wyszły włosy :P

Pan numer II jest okej .Bez szaleństw ale bardzo przyzwoicie :) Kozacko wyszła podstawka (zwłaszcza pająk ) .Podoba mi się płaszczyk (niby prosty a wyszedł imho lepiej niż u mnie :cry: ) .Tarcza też niczego sobie (i ten freehand ....)

Sztandarowiec rozwalił mnie 2 rzeczami tzn. freehand na sztandarze i PŁASZCZYK :shock: :shock: :shock: Pelerynka jest miodna (z tym lakierem matowy jest ... eh.... :wink: ).
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Parada równości, to jakieś zamówienie, że mają różową skóre? Pan numer 2 ma świetną zbroję, a freehand niszczy tylko nie podoba mi się "urwana" szyja smoka :(

Ogółem, gwałcisz jak zwykle :P
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No, Raptaparata nareszcie obgadam :twisted:

CZARODZIEJKA

1. Bardzo ładne kolory
2. Bardzo ładny NMM
3. Bardzo ładna podstawka
4. Nie podoba mi się jej twarz, ale to chyba już wina rzeźby - szczerze mówiąc, wygląda jak pies ;)

Szmatka łuskowa ma bardzo ładny, ciemnoczerwony kolor. W ogóle model jest dopracowany pod każdym względem (a to niespodzianka...), jak i kolorystyka jest trafiona. Może troszeczkę skóra za bardzo wchodzi w różowy odcień, ale to już mój gust :)

CZEMPION

Zbroja to po prostu =D> Świetnie, świetnie. Naramienniki są ekstra technicznie i kolorystycznie, ale akurat do całości mi nie podchodzą :) Chciałbym tutaj również metaliki, w sumie to podciągnąłbym osobiście pod odcień zbroi, ale żeby się różniła mimo to.

Tak samo płaszcz, no właśnie tym razem wolałbym inny kolor tutaj :) I do tego więcej urozmaicenia, a nie cały w jednolitej czerwieni :) Freehand z tyłu na tarczy bardzo ładny i odpowiada tematowi. Całość komponuje się całkiem dobrze, ale twarz mi już tu nie pasuje za bardzo, nie ten kolor i nasycenie. Jak "przyklejona", tak mi się to widzi.

Samo malowanie na wysokim poziomie, ale w tym przypadku nie wszystko mi idealnie ze sobą gra ;) Aha, no i udana podstawka! Pająk jest świetnym dodatkiem :)

SZTANDAROWY

I tutaj ponownie za metaliki dostajesz ode mnie =D> Freehand na sztandarze - =D>, ale jego kolor i wykonanie... buu... niestety, kucha :twisted: Zarówno kolor, jak i wykonanie. Wygląda jak plasterek serka albo kawałek białej czekolady :) Z tyłu jest już trochę lepiej, ale dwa kolory, tak różne w odcieniach i wykonaniu... Ech ;) Fioletowa twarz - 70/30 na "TAK" - trochę bledsza i jaśniejsza. Płaszcz bardzo ładny, tutaj bordowy kolor mi pasuje elegancko. Podstawka najmniej bogata ze wszystkich prezentowanych, ale staranna i schludna.

Tyle :D Prace naprawdę udane, ale po prostu ja widziałbym w każdej parę małych zmian (najmniej w czarodziejce).

Właśnie, czy to nie zamówienie czasem? ;)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Kuzia twarz!! Swiene prace! W szczegolnosci te figurki z AoW sa kapitalne. Swietne malowanie, metaliki super, podstawki spoko.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

szok ... Rapta poprostu wymiatasz ... super malowanie ... smoczo na sztanarze bardzo mi sie podoba ... patrzac na Twoje prace dostaje motywacje zeby polepszac swoje umiejetnosci ... choc takiego poziomu pewnie nigdy nie osiagne

Awatar użytkownika
bukake
Pseudoklimaciarz

Post autor: bukake »

Po pierwsze jesteś Bogiem.
Po drugie zajebiscie pomalowane, wszystko na barrrrrdzo wysokim poziomie. Gratuluje :wink:

Jedyne co bym zmienil to 2 morderca mogl by miec hełm (z tego co wiem jest do wyboru)

pozdrawiam :wink:

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Nie no po prostu szczena mi opadła... genialne metalliki, jedyne do czego można by się przyczepić to nieciekawy dobór skóry (aczkolwiek idealnie wykonana).

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Doskonałe :shock:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Wiedzialem, ze skora bedzie wzbudzala "kontrowersje". To jest moj pomysl na Dark Elfy. Na poczatku myslalem o bardziej ludzkim odcieniu z fiolotowymi cieniami (myslalem tez o czerni), ale w trakcie pracy przybylo tak duzo rozu az wkoncu mi sie spodobal i pocignalem z tym tematem do konca. Mozna powiedziec, ze pomysl wyszedl w trakcie realizacji ;)

Ciesze sie , ze metaliki sie podobaja, ale to nie jest jeszcze to co chcialbym osiagnac (chociaz ze zbroi sztandarowca jestem calkiem zadowolony). Wciaz sie ksztalce.
Sławol pisze:Nie podoba mi się jej twarz, ale to chyba już wina rzeźby - szczerze mówiąc, wygląda jak pies
Wedlug mnie wyglada jak malpa :D No niestety, to najslabsza czesc figurki jesli chodzi o rzezbe. Chyba jest to nawet wina odlewu, bo na greenie wyglada elegancko.

PS. Zapomnialem dodac, ze glowa smoka to nie moj design :oops: . Wpadlem gdzies na artworka z kilkoma smoczymi lebkami i ten mi najbardziej przypasowal ;)[/quote]

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Łałałiła urodzę Ci dziecko :P Ogólnie to jak sam wiesz bdb. Najbardziej w Twoich pracach podoba mi sie czystość malwoania, sam mam z tym problem wiec tym bardziej jestem pod wrażeniem. Pod tym względem prym wiedzie magiczka.
Trochę gorzej jest z metalikami. Odnoszę wrażenie ze probowałeś dobrej metody, ale metaliki chyba jeszcze nie są twoja najmocniejsza strona zdecydowanie lepiej wychodzi Ci NMM. :)

A i wybrałeś świetny kolor skóry :D

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Raptaparat pisze:Wedlug mnie wyglada jak malpa :D
Powiem tak: jeden pies :lol: Nawet do wilka podobna, bo taka pociągła... ;)

Nawet jeśli smok jest przerysowany, to i tak ktoś to musiał namalować :) A kopiowanie nie zawsze jest trudne/łatwe (zależy, jak leży), choć "artysta ma tworzyć" ;)
MuK pisze:A i wybrałeś świetny kolor skóry :D
Widzisz Raptaparacie? MuKowi się podoba ;)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Magiczka jest boska. Rozwalająca w kazdym calu. Nie żebym czegos innego się spodziewał :P

Patrzac na drugiego DE myslę sobie że lepiej Ci o wiele nmm wychodzi. Ten na nim IMO dosyś średnio Ci wyszedł :?

o na sztandarowym metal jest już całkiem ok :wink: Wygląda naprawde fajnie. Jedynie sztandar z przodu jest płaski....

Podsumowując jest super 8) Rispekt za freehandy. :D

PS: Nie myslałes zeby magiczce jakiś tatuaż machnąc na nodze czy gdzies?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

elfiaczki bardzo fajne ale prosza sie tylko o zmiane koloru skory :P
ewentualnie jak juz tak bardzo chcesz miec rozowe to na sztandarze powinna byc glowa rozowej pantery a nie smoka :P

a tak serio to bardzo fajnie i czysciutko malujesz rispekt za plaszcz sztandarowego
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Bardzo dobre prace. Maluj częściej, bo rośniesz w siłę.

pozdrawiam
Sz.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

palisz gwałcisz i morduejsz :D
najbardziej mi się podobają freehandy na bannerze i na tarczy :D

PS. sprzedasz tego BSB :-P ??

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no mocne prace:) jak do własnej armii to wyczes;)

sorcerka- troche kwadratowo wygląda skóra przez takie cieniowanie, przynajmniej takie mam wrażenie:) ono chyba nie do każdej powierzchni sie nadaje.. zresztą skóra sama z tyłu chyba trochę słabiej wyszła niż z przodu;) włosy też budzą mieszane uczucia od tyłu.. jakieś paproszki na nich, niedopracowana rzeźba czy obicia słabe chyba są na nich.. podstawka od tyłu też słabiej dopracowana- dziury w korku chyba, wypadłaoby zalepic. no i twarz rzeźby- wiadomo:P
ale poza tym to fajnie wyszła:) nmm na poziomie i ogólnie technicznie wysoki poziom.

heros- zbroja z przodu wyszła najsłabiej chyba:/ miecz by wymagał docieniowania jeszcze bo na fotce prawie wogóle kontrastów nie widać. naramienniki jakby z innej bajki, nie pasują kolorystycznie, metalik w tym miejscu by był chyba lepszy. blinki we włosach też budzą u mnie mieszane uczucia:) niepotrzebnie przyciągają uwagę którą powinna skupiać chyba raczej twarz. no i płaszcz z pryszczami też mi się średnio podoba.. w nim samym niedobrze wygląda, za to jak heros będzie w tle armii czy przy innych herosach przynajmniej to powienin pasować.
najbardziej mi sie w nim podobają rękojeści- złoty z zielonym kamieniem wyszedł świetnie:) nogi też mi się podobają. podstawka dużo lepsza od poprzedniej- ciekawsza, kamień wychodzący poza obrys podstawki dodaje dynamizmu. tarcza ma wyczesany freehand;)

bsb- tło na banerze to poracha:/ wogóle nie pasuje ani do niego ani do pozostałych herosów... to co Sławol zauważył- szyja nie powinna się kończyć ale dochodzić do krawędzi sztandaru. może jakieś tło by się przydało jeszcze albo napis czy runy. Od tyłu baner dużo lepszy kolor ma;)
za to bardzo mi się podoba płaszcz. delikatnie zcieniowany, ładne przejścia, słabo wyciągnięty w jasne kolory ale za to mocno w ciemne i wygląda fajnie:) kita na hełmie dużo lepsza niż włosy przy herosie. metaliki też niezłe. twarz fioletowa troszkę nie pasuje kolorystycznie do niego, zbyt wampirzo się kojarzy;) no i podstawka inna niż w poprzednich dwóch figurkach ale nie wiem czy do jednej armii będą... a no i jeszcze pewna niekonsekwencja w freehandach. zdecydowałbym się chyba bardziej albo na malarskie albo na design ala tatuaże cz-b;)

poza w sumie drobnymi potknięciami to figsy naprawde wyczesane:) tak trzymaj, czekamy na kolejne prace;)

ODPOWIEDZ