krzyczałam, bo podejście Twojego brata było karygodne. A szlag mnie trafia, bo jakiś burak pisze pierdoły uprzednio ich nie weryfikując. Tak powstają głupie plotki.Scimitar pisze: Ejj, nie tak ostro - po co takie słowa. I to jeszcze u osoby, która po Balticonie 2006 głośno krzyczała na oceniających tam Thuriona i Deada.
wypaczenie idei, czyli ustawianie turniejow
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Mam na ten temat odmienne zdanie, ale było minęło - w końcu to już daleka przeszłość w sumie.Yudokuno pisze:krzyczałam, bo podejście Twojego brata było karygodne.Scimitar pisze: Ejj, nie tak ostro - po co takie słowa. I to jeszcze u osoby, która po Balticonie 2006 głośno krzyczała na oceniających tam Thuriona i Deada.
a tam od razu burak - widział co widział i na tym się opierał - mógł wszystkiego nie widzieć dokładnie, stąd pewnych faktów nie znał. Natomiast nie ma co się z tego powodu od razu odgrażać się, że go kiedyś ocenisz z malowania jak będziesz miała okazję go oceniać.A szlag mnie trafia, bo jakiś burak pisze pierdoły uprzednio ich nie weryfikując. Tak powstają głupie plotki.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Tu za bardzo nie ma co przycinać, bo każdy kto moją armie widział, wie, ze jest pomalowana tylko by można z nią na mastery jeźdźićYudokuno pisze:
Drogi chłopcze, przypomnij mi na najbliższym turnieju, kiedy będę sędzią od malowania, żebym pocięła Ci punkty za armię.
A ja myślałem, że to tylko gra w figurki...Yudokuno pisze: Przynajmniej tyle mogę zrobić, ponieważ nie warto pozywać Cię do sądu za pomówienia.
patrz wyżejYudokuno pisze:
A swoją drogą zastanawiam się, czy jesteś biednym, ambitnym żuczkiem, który kiepsko maluje i moja ocena w Lublinie była odwrotnie proporcjonalna do Twoich wyobrażeń o własnym talencie, czy może jesteś kolejnym (nie pierwszym i nie ostatnim) facetem wśród battlowców, który zachowuje się jak dupek tylko dlatego, że ja - kobieta - dorwałam się do żołnierzyków; i chcesz ten haniebny występek ukrócić?
Podsumowując: Jak będziesz mi chciała się zrewanżować, to zapraszam na Challenge (w WFB naturalnie) na jakimś turnieju, i nie rzucaj mięsem,
jasnym jest że za taką wypowiedź poproszę innego sędziego by ocenił mi malowanie (jakby mi na tym zależało ...)
I jeszcze jedno: FEAR THE WRATH OF A WOMAN!!!
Sprawa jest jasna, nie TY oceniałaś, Sorry my mistake zwijam beretke...
- swieta_barbara
- habydysz
zal.pl
Jak dla mnie temat do zamkniecia.
Jak dla mnie temat do zamkniecia.
A tak dla sprostowania armię oceniał Irkuck z CofC. To i tak nie jest ważne. Ocena malowania to bardzo subiektywna sprawa. Ciężko jest sprawiedliwie ocenić prawie 100 różnych armii mając do dyspozycji tak malą skalę i praktycznie żadnych wytycznych, co do użycia malarskich technik na figurkach. Na ocenę malowania nie ma mocnych i rzadko jest sprawiedliwa. Wtedy na masterze byłem drugi albo trzeci a nie miałem kilku zrobionych podstawek i coś miało tylko podstawowe kolory i washe takie życie...
Jest na to rada - bardzo jasne, konkretne i ściśle zdefiniowane kryteria. Nie "armia ładna i robi wrażenie". Tak, wiem, trudno to ułożyć na masterze.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Wcale nie tak trudno... tylko potrzeba chętnego. Poza tym dobrym pomysłem byłoby ustanowienie przez LS ogólnopolskich jednolitych zasad i liczby punktów za hobbystykę, przy okazji przydałoby się, aby punktacja była zróżnicowana w zależności od rangi turnieju, ale nadal jednolita w całym kraju (master 1 dniowy, 2 dniowy, lokal, itp. dla każdego mniej lub wiecej punktów za hobbystykę).
a nie są zdefiniowane? Ocenie subiektywnej podlega tylko jakość detali - ale tu musi być subiektywnie. Tworzyć kryterium dla każdej techniki malarskiej to dość karkołomne zadanie.Tomash pisze:Jest na to rada - bardzo jasne, konkretne i ściśle zdefiniowane kryteria. Nie "armia ładna i robi wrażenie". Tak, wiem, trudno to ułożyć na masterze.
Ocena malowania na tamtym turnieju byla bardzo slaba. Agnieszka nie byla jedyna osobą, ktora po turnieju nie omieszkala tego powiedziec. A trudno, zebys Ty na ten temat nie mial odmiennego zdania - jako organizator tamtego turnieju.Scimitar pisze:Mam na ten temat odmienne zdanie, ale było minęło - w końcu to już daleka przeszłość w sumie.Yudokuno pisze:krzyczałam, bo podejście Twojego brata było karygodne.Scimitar pisze: Ejj, nie tak ostro - po co takie słowa. I to jeszcze u osoby, która po Balticonie 2006 głośno krzyczała na oceniających tam Thuriona i Deada.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Na turniejach lokalnych i klasy Master w Gołkowie będzie zawsze ZERO za malowanie.Tank - Muzyk Śmuzyk pisze:... Poza tym dobrym pomysłem byłoby ustanowienie przez LS ogólnopolskich jednolitych zasad i liczby punktów za hobbystykę, przy okazji przydałoby się, aby punktacja była zróżnicowana w zależności od rangi turnieju, ale nadal jednolita w całym kraju (master 1 dniowy, 2 dniowy, lokal, itp. dla każdego mniej lub wiecej punktów za hobbystykę).
Chcesz to ujednolicić na całą Polskę? Masz moje poparcie.
Co dobre na ETC i w rulepacku DMP zrobionym przeze mnie - na pewno będzie dobre w całej Polsce.
Proponujesz to uściślić?
Na LS powiadasz?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Czekajcie, czy dobrze rozumiem? Dyskusja o cholernie poważnej kwestii - ustawianiu turniejów - zlazła, jak wiele przed nią, na kwestię kto ma lepszy pomysł na ocenę malowania?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- swieta_barbara
- habydysz
Tomash, nie bylo zadnej dyskusji o ustawianiu turniejow, bo tak naprawde cos takiego nie istnieje, o czym swiadczy pierwsze 3 strony tematu. Natomiast fakt, ze ocena malowania czesto bywa wykoslawiana, zasluguje na oddzielny temat (pamietam zawod Jacka Kaczmarskiego w Lodzi), i proponowalbym to wydzielic.Tomash pisze:Czekajcie, czy dobrze rozumiem? Dyskusja o cholernie poważnej kwestii - ustawianiu turniejów - zlazła, jak wiele przed nią, na kwestię kto ma lepszy pomysł na ocenę malowania?
ale przeciez ustawianie ligi i turniejow w polsce ogranicza sie do tego, ze sie daje sedziow z czolowki zeby wymaksowali mastery oraz na dalszych stolach jak kts dostaje wpierdol to czasami nie liczy punktow tylko konczy swoja bitwe oddajac maske... zadneego ustawiania nie ma. Co innego bezpieczny remis i liczenie ile trzeba zrobic z ostatniej bitwy zeby miec podium/1 miejsce (choc i to moze nie wyjsc ->patrz mlody i koziolek w tym roku )Tomash pisze:Czekajcie, czy dobrze rozumiem? Dyskusja o cholernie poważnej kwestii - ustawianiu turniejów - zlazła, jak wiele przed nią, na kwestię kto ma lepszy pomysł na ocenę malowania?
A ja bym zlikwidował testy wiedzy, one są stanie najbardziej wypaczyć wyniki turnieju. Ewentualnie zostawić testy tylko do oceny pod kątem najlepszego hobbysty. A poza tym, testem można najłatwiej poprawić szanse swoich kumpli na zwycięstwo. Bo oceną malowania już nie bardzo - wszystko jest jawne i mozna łatwo zweryfikować.
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2008, o 09:30 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
alez one wypaczaja wyniki w mniejszym stopniu niz ocena malowania armii.... jak dla mnie jesli robic ocene hobystyczna to jedno z drugim a nie tlyko malowanie. Albo oba albo zadne bo inaczej beda wypaczone wyniki hobby...Jankiel pisze:A ja bym zlikwidował testy wiedzy, one są stanie najbardziej wypaczyć wyniki turnieju. Ewentualnie zostawić testy tylko do oceny pod kątem najlepszego hobbysty.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Chciałbym zauwazyć, że "kiedyś" nie było oceny za malowanie ( ewentualnie +100 pkt za całkowicie pomalowaną armię ) ani testów wiedzy - i tym samym ani problemu z podawaniem wczesniej odpowiedzi ani z "subiektywą oceną" malowania - ale to tak na marginesie.
ja z kolei chacialbym zauwazyc, ze "kiedys" armie ptrafily byc pomalowane podkladme (wedle uznania czarnym lub bialym.. nie bylo tu reguly) i miec 2-3 plamki kolorowe na podstawce zeby byc uznana za posiadajaca 3 kolory... ale to tak na marginesie
podpisuje się wszystkimi moimi przeszczepami, i chętnie bym został mutantem chaosu by posiadać ich więcej do tego celuJankiel pisze:A ja bym zlikwidował testy wiedzy, one są stanie najbardziej wypaczyć wyniki turnieju. Ewentualnie zostawić testy tylko do oceny pod kątem najlepszego hobbysty. A poza tym, testem można najłatwiej poprawić szanse swoich kumpli na zwycięstwo. Bo oceną malowania już nie bardzo - wszystko jest jawne i mozna łatwo zweryfikować.
Ja jestem noga z testów, na ostatnim choko, gdybym dostał 15pkt zamiast 3 z testu byłbym na podium, Jerzyn mógł mi co prawda podać pytania, ale sumienie nakazywało uczciwość. I nie wiem czy jestem przez moją ignorancje w sprawach fluffu dużo gorszym zawodnikiem WFB od tych którzy byli przede mną na turnieju...
Malowanie też bym pociął ale to zostawiam orgom do przemyślenia...