Barwy
Moderator: #helion#
Barwy
Mam pytanie. Sam nie umiem się zdecydować na jakie barwy pomalować armie. Na barwy: Altdorfu, Talabheim, czy ostlandu. Może wy mi pomożecie i po krótce (może dłużej niż w army book' u scharakteryzujecię każdą z tych prowincji. Jeszcze na początku bardzo chciałem w barwy midenheim' u, ale zakony białych wilków już nie istnieją. Doradźcie
- Die for Emperor
- Mudżahedin
mnie sie najbardziej podobają barwy Averlandu- żółto-czarne
wmedrala: zakony białych wilków wciąz istnieją. części w boxie kawalerii są nadal te same, w grze natomiast liczą się jakby mieli zamiast lancy i shielda - great weapon. To że nikt z tego nie korzysta nie znaczy że nie można ich sobie skleić tak jak Ci się podoba
co do malowania. a wiesz jak chcesz grać? bo barwy middenheimu średnio pasują do armii składającej się rakietnicy, czołgu pistoliersów i handgunnerów ;] odradzam w każdym razie altdorf - ciężko sprawić by połaczenie czerwieni i niebieskiego wyglądalo ładnie. Te kolory się gryzą
co do malowania. a wiesz jak chcesz grać? bo barwy middenheimu średnio pasują do armii składającej się rakietnicy, czołgu pistoliersów i handgunnerów ;] odradzam w każdym razie altdorf - ciężko sprawić by połaczenie czerwieni i niebieskiego wyglądalo ładnie. Te kolory się gryzą
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Elektor Talbeheimu?
Helmut Feuerbach tyle że osiołek zgubił się gdzieś po burzy chaosu.
A ja radzę żółto niebiesko jak prawdziwy nordlandczyk. Pamiętaj wszystkie inne prowincje są rządzone przez małe dziewczynki.
Helmut Feuerbach tyle że osiołek zgubił się gdzieś po burzy chaosu.
A ja radzę żółto niebiesko jak prawdziwy nordlandczyk. Pamiętaj wszystkie inne prowincje są rządzone przez małe dziewczynki.
Czołgi ponoć w kolegium inżynierów są przechowywane czyli w Altdorfie, 8 ich jest na dzień dzisiejszy. Tyle jeśli chodzi o części fluffową przechodząc do praktycznej to w imperium są setki czołgów i nawet największa dziura ma przynajmniej jeden, wolne miasto Talabheim jest teraz trzecie z kolei jeśli chodzi o ludność więc powinna być tam co najmniej dywizja takich machin.
Helmuta gdzieś po wojnie wcięło ale nigdzie nie pisze o tym szerzej, ciekawi mnie co z jego runefangiem, znowu jednego brakuje chyba.
Helmuta gdzieś po wojnie wcięło ale nigdzie nie pisze o tym szerzej, ciekawi mnie co z jego runefangiem, znowu jednego brakuje chyba.
Cord, gdzie to wyczytałeś? Bo to ciekawy szczegół. Jest takich więcej?Cord pisze: 8 ich jest na dzień dzisiejszy.
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
W army booku edycji 6,3. Z innego źródła (nie pamiętam już jakiego, dawno to było jeszcze za 6 edycji) wyczytałem że było ich 12 ale 4 poszły w cholerę i skonstruował je inżynier z poza imperium (tieli chyba) ale se chłop gdzieś znikną (chodzą słuchy że to zamach jakiegoś rywala z gildii. Jest to potężna maszyna używana jedynie w razie wielkiej potrzeby (aktualnie usuniecie pijanego nizioła z ulicy, jak przeciwników jest ze 70 to trzeba już brać dwa bo to nie przelewki). A i do teraz nie potrafią inżynierowie zrobić nowego czołgu parowego wiec jedziemy na tych starych cały czas.
A i do teraz nie potrafią inżynierowie zrobić nowego czołgu parowego wiec jedziemy na tych starych cały czas.
To mnie zawsze bawiło tej opowieści, inżynier który nie może skonstruować czegoś takiego samego co dostał . Te opowieści można też znaleźć na już zatraconej stronie gildia.pl w dziale WD w jednym z numerów jest wszytko opisane elegancko
http://www.teksty.gildia.pl/krzysiek_b/ ... mtankrules
http://www.teksty.gildia.pl/krzysiek_b/steamtank
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Czy malowanie armii w barwach reiklandu ładnie wygląda??
wmedrala pisze:Czy malowanie armii w barwach reiklandu ładnie wygląda??
Tu masz już jakąś sugestieNiglafar pisze:odradzam w każdym razie altdorf - ciężko sprawić by połaczenie czerwieni i niebieskiego wyglądalo ładnie. Te kolory się gryzą
Niemniej jednak na pewno da się jakoś tak dobrać kolory aby pasowało. Osobiście mam w barwy Altdorfu pomalowaną obsługę Helblastera
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
argoth: nie twierdzę że pomalowanie altdorfu by wyglądał ładnie i nie kojarzył się z kolorową jak parada równości bretką nie jest możliwe, ale jest bardzo trudne. chwała Tobie jeśli Ci się to udało! ja tak pomalowałem strzelców jeszcze w piątej edycji i stwierdziłem że wygladają dziwnie... wole kolory ostlandu czy midenheimu, ale to już kwestia gustu
Skoro juz o barwach mowa to nie chce zakladac nowego tematu tylko dopisze sie tutaj. Malo fluffowe ale tak sie zastanawiam czy nie wystylizowac imperialnej armii na sredniowiecznych krzyzowcow.
Jakis konkretny zakon - moze nadac im barw templariuszy,joannitow albo krzyzakow - widzialem na jakims turnieju bretke wystylizowana na krzyzakow i wygladala niesamowicie - co wy sadzicie o tym, aby pomalowac imperium na cos takiego ?
Jakis konkretny zakon - moze nadac im barw templariuszy,joannitow albo krzyzakow - widzialem na jakims turnieju bretke wystylizowana na krzyzakow i wygladala niesamowicie - co wy sadzicie o tym, aby pomalowac imperium na cos takiego ?
Wlasnie to byl moj drugi pomysl- zeby cala armie lacznie ze state troops i artyleria wystylizowac na konntyngent z jakiegos zakonu.
Problem z zakonami imperialnymi jest taki ze mi sie ich barwy nie podobaja - moze jedynie pantery albo reiksguard i od biedy blazing sun, ale jakos nie jestem do zadnego przekonany.
Problem z zakonami imperialnymi jest taki ze mi sie ich barwy nie podobaja - moze jedynie pantery albo reiksguard i od biedy blazing sun, ale jakos nie jestem do zadnego przekonany.
I masz całkowitą rację, a panowie z GW udowodnili, że kolejną rzeczą, o której nie mają pojęcia, jest heraldyka. Herby na początku pełniły funkcję informacyjną i dlatego też barwy musiały być czytelne, nawet z dużej odległości. Używano czterech kolorów: zielony, niebieski, czerwony i czarny, oraz dwóch metali: złotego i srebrnego (symbolizowanych przez żółty i biały). I możliwe było łączenie wyłącznie koloru z metalem, bo w innych przypadkach barwy by się gryzły albo zlewały. Jak widać, GW "zna się" nie tylko na FAQ-ach .Niglafar pisze:odradzam w każdym razie altdorf - ciężko sprawić by połaczenie czerwieni i niebieskiego wyglądalo ładnie. Te kolory się gryzą
Ja tam maluje altdorfczyków i według mnie nie wyglądają najgorzej.
THE KNIGHTS OF SIGMAR'S BLOOD
--------------------------------------------------------------------------------
Knights of Sigmar's Blood have a long and proud history. Led by their Grand Master Hans Leitdorf, brother of the Elector Count of Averland, their ranks are filled with the men of noble houses across the Empire. Their selection process is considered extreme even among the other Orders, as each Knight in training must spend a year in study within the church where he is judged by the priests as to his worthiness.
szukam informacji o tym zakonie jest moim zdaniem najbardziej zblizony do mej rozdzimej prowincji Averlandu poprzez zblizenie roddzinne Leitdorfów......ktoś ma wiecej materiałow na ich temat barwy barwy wiecej histori????
--------------------------------------------------------------------------------
Knights of Sigmar's Blood have a long and proud history. Led by their Grand Master Hans Leitdorf, brother of the Elector Count of Averland, their ranks are filled with the men of noble houses across the Empire. Their selection process is considered extreme even among the other Orders, as each Knight in training must spend a year in study within the church where he is judged by the priests as to his worthiness.
szukam informacji o tym zakonie jest moim zdaniem najbardziej zblizony do mej rozdzimej prowincji Averlandu poprzez zblizenie roddzinne Leitdorfów......ktoś ma wiecej materiałow na ich temat barwy barwy wiecej histori????