Rozważania różne

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
schuba
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: schuba »

Kokesz pisze:Ma fajną figórke.
schuba- niepoprawny łowca "figórek" tu był ;)

a co do blood knightów to niestety mają frenzy więc da się ich wymanewrować (zwłaszcza szybkie armie z dużą ilością pypciów) jest ich mało więc jak dostaną porządnego CR to żaden magiczny sztandar im nie pomorze.
"Zadziwiające, co w danej chwili ludzie potrafią uznać za znakomity pomysł." T. Pratchett

Perełki Vampire Counts
http://picasaweb.google.pl/bartosz.schu ... pireCounts

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

schuba pisze: schuba- niepoprawny łowca "figórek" tu był ;)
#-o

Nie czepiajmy się szczegółów :roll:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

zgadnijcie kto stworzył Harry'ego Młota... Sam Gav Thorpe... Czyżby uznał, że nowe VC są mocne? ;p

Szczerze? Najbardziej zaginający dotychczasowe zasady bohater...

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

ee... Z tego co pamietam o Gavie to mam czasami przeslanki do tworzenia przepakowanych roznych rzeczy :D

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

jak np nowe Vampiry;p

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Albo DE :)
Ale ok, to było dawno temu. Widać, że nabrał doświadczenia :)

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Fakt coraz wieksze przegiecia:D

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Tia, kto wogole wpadl na pomysl goscia ktory wzbudza strach i sieje poploch wsrod umarlych...trzeba byc naprawde niezdrowo zbakanym :P
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Chaoschild nie trzeba wystarczy ze w UK bedzie piatek lub sobota nocna w Pubie, nie wiem czy wiesz jak to wyglada:D

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

tam jest tak
Gav: dajcie no kostke, musze postac zrobic, na 6+ robimy dupnego herosa na 1-5 terminatora;]

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

ZgnilyChlopiec pisze:Chaoschild nie trzeba wystarczy ze w UK bedzie piatek lub sobota nocna w Pubie, nie wiem czy wiesz jak to wyglada:D
Heheh no wiem wiem, 2 lata juz kisze sie na tej zapyzialej wyspie. Taaaak, piatek i sobota a i o dziwo niedziela w pubie dla angoli to przykazanie....frajerzy :P Nie ma to jak domowki w stylu polskim jednak ;)
A wracajac do tego goscia ktory straszy nawet najstraszniejsze umarlaki to nie ma sie co raczej bac, kto by bral tego goscia na turniej? W koncu ilu jest graczy VC w porownaniu z innymi armiami :?

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Chaoschild pisze:kto by bral tego goscia na turniej? W koncu ilu jest graczy VC w porownaniu z innymi armiami :?
Na conflict jakieś 50% to były vc.

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Fedek poczekaj na nowy kodeks Demonow to zobaczysz jaki bedzie wysyp :D

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

A wiec jest po prostu tak ze jak wychodzi nowa armia to od razu wiecej jej sie pojawia wszedzie. Nowi gracze plus weterani odkurzajacy jedna ze swoich armii.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Nie, taki hardkor jak ostatnio z wampirami był to się dawno nie zdarzył. Dla mnie to przykre na swój sposób - człowiek gra tą armią od lat, również wtedy, kiedy było ciężko i rzadko się je widziało na turniejach... A tu nagle wypuszczają nowy przegięty kodeks i nagle co drugi gracz na turnieju ma jakieś pół pożyczone, pół sproksowane wampiry.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Na dworze wampirzym starzy hrabiowie z wlasciwym sobie spokojem obserwuja goraczke. Czekaja. Mlodzi, ktorzy poczuli potege szarpią się miedzy sobą, wyrzynają, w przypływach furii marnotrawią energię i moc. Wykrwawiaja się. Starzy hrabiowie tylko patrza, czy ktos się z tego młyna wyróżni... czy przybedzie jakis nowy, zdolny akolita, ktorego bedzie warto wtajemniczyc w sekrety prawdziwej wiedzy?

Slowem - moda jak moda. Nakupuja ludzie figurek, pojda na turniej, przekonaja sie, ze jest za latwo/nie jest wcale tak latwo, i pojda do kolejnej nowej armii (nowe demony wydaja sie atrakcyjnym celem). A wszystkie figsy powedruja na allegro, gdzie bedziemy mogli przebierac i wybierac.... ;)
Obrazek

Azerus
Pseudoklimaciarz

Post autor: Azerus »

Dobrze gada!!! Piwa mu polać!!!

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Hehe dobry scenariusz Bless. Oby jak najszybciej te figsy na aukcje trafialy (choc na eBayu juz jest zatrzesienie prawdziwe).
Ciekawe wlasnie jak z nowymi Demonami - czy sa latwa armia do grania? Chyba tak, malo figurek ale dopakowane jednostki, wydaje sie proscizna ;)
A 'swierzaki' pewnie sie szybko znudza, wytrwaja tylko prawdziwi wielbiciele ktorzy jak powiedzial Barbarossa sa wierni swojej armii od zamierzchlych edycji i nie wazne czy ja panowie z GW podpakuja czy spierdziela i tak dobrze sie nia bawia.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Pytasz jak z nowymi demonami? Na warseerze to chyba cały AB jest wypisany. Jak zobaczyłem gifty, magiczne sztandary, a nastepnie bohaterów i bardzo dłygie listy ich zasad specjalnych to się naprawdę przeraziłem, nawet mocniej niż bohaterami wampirycznymi :). Mozna juz w temacie demonów poczytać jak ludzi składają lordów demonicznych - bardzo ciekawe (czyt. mocne) koncepcje ;)

Swoją drogą znajomy zagrał ze mna nowymi wampirami na 2000 i wystawił taką rozpe for fun - wampiwy, wszytskie z 2 lvl z masterami i innymi rzeczami i do tego 5-6 Power stanow i wszelkie akcesoria dopakowujace magie jak +1 do casta etc. Tak sobie popatrzyłem i pomyśłalem i stwierdziłem, że kurcze może miscasty mnie uratuja :). Ehh nie uratowały, chcoiaż nie było też IFek tzn. była jedna na windt of death. Oj troilem sie i dwoilem co nie miara, atakowalem z tylko na boki, robilem kanapki, ale magia mnie poprostu zezarla. Poczułem na własnej skórze co to znaczy wind of death kiedy ma sie 2-3 razy wiecej regimentow od przeciwnika = to sie rowna duzo duchów :). Ogólnie ten racast i mozliwosc wskrzaszania wszytskiego zabija. Jak nike wybije do nogi w pierwszej turze to utknalem na zawsze :).

Mam teraz bardzo powazne pytanie - ile warte sa wskrzeszone duchy? Bo jesli one też tylko 50 punktów - to jest to poprostu kurde belek chore i niesprawiedliwe ;).

No nic czekam na nowe Wood Elfy które będą mogły z lasu przyzwywać forest spiryty na recascie i je oczywiscie leczyc. Lord Treemen bedzie mial 7T, 7S, 7W, 6A, WS6, LD10 (jak to bohater powinien miec wieksze staty od szeregowego drzewca ;) ), driady beda kosztowaly 12-14 punktow ale beda mialy aspekty jak z V/VI edycji, w promieniu 12 cali od generala ward forestsow bedzie stały, bohaterowie będą mogli wykupywac 50 punktów na magic itemy i dodatkow 50 na spity a magiczne luki i strzały bedzie mozna laczyc ze zdolnościami bohaterów - np. combo bohater waywatcher z hail of doom arrow z lukiem znajperka dzieki czemu bedzie mogl oddac snajperski strzał z haila z killing blowem...

Taaadam !!! I jak wam się podoba moj nowy AB do WE, zrobilem go oczywiście według wskazówe Gav'a i ogólnie proponowanych przez GW ;). A i nie mówcie mi ze to co napisalem wyzej jest przegiete. Jakie tam przegiete. Przeciez nie ma o co robic szumu. Minie pare miesiecy, cały szum z nowymi WE ucichnie i kazdy gracz nauczy sie z nimi grac, proste co nie...:roll:

Oczywiście żartuje, no ale mi też jakoś tak smutno, kodeks orków był zapowiedzią na lepsze jutro, po imperium jednak naprawde czuc ze cos sie tak psuje czy kisi.

Osobiscie wraz z nadajsciem kowadel, tankow, waraltarow, 2 drzewcow, lorda wampirow i racastem, smokiem HE.... zdecydowanie preferuje małe punkty, albo duże 2000+ z 4 specialami ale bez lordów. Gra sie poprostu lepiej. Albo niech już na tych turniajch zaczną wchodzić comp score czy inne ograniczenia - warto sprobowac z tak mocnymi bookami.

P.S. A tak swoją drogą jak wyobrażacia sobie Khemrii ze swoimi inkacjami na recascie? :lol2:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kal_Torak pisze:
Mam teraz bardzo powazne pytanie - ile warte sa wskrzeszone duchy?
50

Zablokowany