Vampire Counts FAQ

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Heinrich pisze:Czy ktoś będzie wprowadział zmiany do zasad gry na Border Patrol do wampirów? Teraz wamp kosztuje 100, a limit jest do 125. Z deka b. mało.
hehe.. u HE heros kosztuje 85 (niewiele mniej niz wampir).. no i HE maja inna tabelke kompozycji armii - czy to podstawa by domagac sie zmian zasad Border Patrol? gdy wychodził book do HE jakos nikt o tym nie myslał..

poza tym..jak sam napisałes.. wampir kostuje 100, czyli miesci sie w limicie - zgodnie z zasadami. nikt nie każe Ci dawac na nim wyposarzenia za 50 cz 100 pkt.. :)
pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w tk liczka kosztuje 115 a nie ma zmian w zasadach dla tk

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

serio Oo trzeba kiedys pograc w bp xD

pewnie wiec wyjdzie faq do high elfow wampirow itd. ze moga brac po 50 pt na przedmioty :>

Piko
Pseudoklimaciarz

Post autor: Piko »

Mam pytanie. Czy używając umiejętności ghuolkin heros w unicie ghuli musi pozostać pod koniec dodatkowego ruchu w tym samym oddziale??

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

tak

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

- czy oddział BK z wampirem w środku jest spowalniany przez kowadło ??
-czy można na niego rzucić Zatrzymaczkę z Beasta ??
- jak Zatrzymaczka działa na BK, jeśli działa ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

- tak.
- tak
-na samych nie dziala

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Szybkie pytanie (wybaczcie, jeśli się pojawiło, ja nie umiem znaleźć) - czy MR działa przeciwko Wind of Undeath? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Tak

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jak widzę Direwolf rozstrzygnął kwestię banshee wyjącą do walki innej niż ta, w której sama się znajduje zgodnie z Army Bookiem. Szkoda że u nas tak się nie stało...

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Na anglojęzycznym forum podają, że to jest australijski FAQ (co być może większości z was nie dziwi) i imho bardzo dobrze "skonstruowany" (ponieważ w jakiś konkretny sposób rozwiązuje kwestię przedmiotów/unitów/czarów działających na zasadzie inwokacji). Nie wiem natomiast, tzn. nie jestem do końca pewien czy ten FAQ nie zostanie zaktualizowany oficjalnym stanowiskiem ludzi z GW z GB. W tym miejscu też mam wątpliwości co do 100% reprezentatywności tego FAQ, jako że sam na turniejach często nie bywam i nie wiem jaki wpływ mają Direwolf FAQi na polskie środowisko battlowe.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

duck83 pisze:Na anglojęzycznym forum podają, że to jest australijski FAQ (co być może większości z was nie dziwi) i imho bardzo dobrze "skonstruowany" (ponieważ w jakiś konkretny sposób rozwiązuje kwestię przedmiotów/unitów/czarów działających na zasadzie inwokacji). Nie wiem natomiast, tzn. nie jestem do końca pewien czy ten FAQ nie zostanie zaktualizowany oficjalnym stanowiskiem ludzi z GW z GB. W tym miejscu też mam wątpliwości co do 100% reprezentatywności tego FAQ, jako że sam na turniejach często nie bywam i nie wiem jaki wpływ mają Direwolf FAQi na polskie środowisko battlowe.
Jeszcze nie jest późno, a ja naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi :roll:

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

I najwyraźniej już nie zrozumiesz, ale wielkie dzięki za okazanie zainteresowania, u did good pal :?

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Krótka piłka: Czy po rzuceniu Wind of Undeath przeciwko zielonym rzucamy 4+ na każdego fanatyka biegającego po stole? Wydaje mi się że tak, ale wolę się upewnić.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

takie małe uściślenie

26. Czy BSB VC może używać magicznych oraz normalnych lanc/broni dwuręcznych, tarcz itp.?
Tak. Lecz nie może posiadać żadnych innych magicznych przedmiotów jeśli posiada magiczny sztandar.

(taka oczywista oczywistość:))
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

a dodales oczywista oczywistosc ze nie moze zmieniac wierzchowca z z Dread Knighta?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a nie może?
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »