Masy plastyczne
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
To mój pierwszy post, więc serdecznie witam wszystkich forumowiczów.
Co nieco o masach poczytałem, zabieram się do dłubania przy figurkach (chwilowo raczej niewielkie konwersje, ale potem... kto wie?) i mam pewien dylemat: z czego robić rzeczy typu miecze, rogi i ogólnie wystające elementy?
Gs raczej się nie nadaje, bo miękki... słyszałem, że niektórzy używają mieszanek miliputu z gs-em. Co byście z zestawu brown stuff, miliput (jak tak to który, tego z 5 rodzajów jest...), miliput+green stuff?
Z góry dzięki za pomoc.
Co nieco o masach poczytałem, zabieram się do dłubania przy figurkach (chwilowo raczej niewielkie konwersje, ale potem... kto wie?) i mam pewien dylemat: z czego robić rzeczy typu miecze, rogi i ogólnie wystające elementy?
Gs raczej się nie nadaje, bo miękki... słyszałem, że niektórzy używają mieszanek miliputu z gs-em. Co byście z zestawu brown stuff, miliput (jak tak to który, tego z 5 rodzajów jest...), miliput+green stuff?
Z góry dzięki za pomoc.
a ja uzywam Movement Trays plastik z ktorego sa zrobione dobrze sie tnie ,piluj i szlifuje
Hmm.... trochę co innego miałem na myśli. Nie idzie o sam problem odłamywania się wystających elementów bez drucików, tylko o zaokraglone krawędzie. Jakiś czas temu przerabiałem marauderom chaosu flaile na coś w rodzaju młotów/kafarów. Założenie było takie, żeby toto miało lekko zaokrąglone krawędzie i tak właśnie wyszło, ale jak spróbowałem zrobić krawędź ostrą to już gorzej.
I właśnie o te krawędzie chodzi... co zrobić, żeby były ostre a nie łagodne? Może np. lekkie ścięcie tego po wyschnięciu byłoby rozwiązaniem, bo ze szlifowaniem green stuffu jest nietęgo?
I właśnie o te krawędzie chodzi... co zrobić, żeby były ostre a nie łagodne? Może np. lekkie ścięcie tego po wyschnięciu byłoby rozwiązaniem, bo ze szlifowaniem green stuffu jest nietęgo?
Można szlifować GS? To bardzo ciekawe co piszesz, Fanatyku
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A co jest multiput?
To chyba miliput
I odpowiedź standardowa - w Jamie, panie, w Jamie
PS. Twoja sygnaturka
I odpowiedź standardowa - w Jamie, panie, w Jamie
PS. Twoja sygnaturka
Mam zamiar właśnie wziąć się za parę konwersji. Dotychczas robiłem w Metalu i plastiku, ale dłubanie figurek z kostek metalu jest męczące i jak coś pójdzie nie tak, to trzeba maskować, albo figs do kosza -.-
Dla tego mam parę pytań:
Czy wiecie gdzie można kupić full rolkę 36 cali GS ?
Oraz czy ktoś z was używał tej masy:
http://www.planetamodeli.sklepna5.pl/po ... idprod=129
Bardzo jestem ciekaw jak działa.
Pozdro
Dla tego mam parę pytań:
Czy wiecie gdzie można kupić full rolkę 36 cali GS ?
Oraz czy ktoś z was używał tej masy:
Bardzo jestem ciekaw jak działa.
Pozdro
- Zły_Blondyn
- Wałkarz
Ja tam szlifowałem gs jeżeli można tak to nazwać, przy użyciu pilników do"manikiru"(chyba - wyjąłem mamie z szuflady). Takie elastyczne bardzo drobniutkie(miękkie i elastyczne!) pilniki i jak najbardziej się da ;]
Wamod, to ten wynalazek
???
W jamie najdłuższe 8 calowe są na składzie. Jest tu jakiś mądry, który potrafi powiedzieć ile waży rolka 4', 8' albo 36' green stuffu? Myślę nad zakupem 100g za 9 funtów, ale nie wiem czy to się bardziej opłaca od klasycznej rolki
???
W jamie najdłuższe 8 calowe są na składzie. Jest tu jakiś mądry, który potrafi powiedzieć ile waży rolka 4', 8' albo 36' green stuffu? Myślę nad zakupem 100g za 9 funtów, ale nie wiem czy to się bardziej opłaca od klasycznej rolki
Ptaq, to już lepiej kup ProCreate - 70g za 33zł, a jakość nieporównywalna (ta masa jest doskonała)