Na poczętek chciałbym szczególne gratulacje chciałbym złożyć:
Adrianowi Prusowi & Piotrkowi Krzywickiemu - jako jedni z najmłodszych uczestników turnieju nie chcieli pomocy starszych kolegów i samotnie podjęli ciężką walkę.
oraz
Damianowi Drzystkowi & Bartkowi Drajewiczowi - za wygranie III rundy śmiertelnych pojedynków HeroHammer

Chciałbym także przeprosić za małe zamieszanie z ogłoszeniem wyników. Późna pora i duża liczba uczestników nieco osłabiły moje umiejętności sumowania liczba całkowitych:) Stąd wkradły się małe błędy.
A oto poprawione i ostateczne wyniki kwietniowego turnieju par:
1.
Roman Husarski & Bartek Brózda --> 46 pkt
Dwarfs / Wood Elves
Krzysiek Żelazko & Tomek Żelazko --> 46 pkt
Dwarfs / Skaven
3.
Damian Drzystek & Bartek Drajewicz --> 41 pkt
Wood Elves / Beasts of Chaos
4.
Sławomir Wysocki & Paweł Stachowski --> 39 pkt
Wood Elves / Dwarfs
Mateusz Kaczmarczyk & Jacek Stachowski --> 39 pkt
Orcs & Goblins / Dark Elves
6.
Maciek Smolak & Krzysztof Malinka --> 33 pkt
Ogre Kingdoms / Tomb Kings
7.
Julian Kupczyński & Jan Huebner --> 32 pkt
Bretonnia / Lizardmen
8.
Michał Sawicki & Paweł Lichota --> 26 pkt
Chaos / Wood Elves
9.
Michał Rdzanek & Konrad Jagocha --> 25 pkt
Empire / Dwarfs
10.
Oskar Górka & Ryszard Stępień --> 24 pkt
Wood Elves / Empire
11.
Kamil Kotarba & Marcin Wadowski --> 22 pkt
Dwarfs / High Elves
12.
Adrian Prus & Piotrek Krzywicki --> 10 pkt
High Elves / Bretonnia
A tak interesująco przebiegał sam turniej:
Dziękuję wszystkim za tak liczne przybycie. Osobiście cieszy mnie niezmiernie fakt, że praktycznie każda para miała w swych szeregach osobę nie całkiem zaprawioną w walkach Warhammera, dzięki czemu kolejni przyszli generałowie mogli zbierać szlify w terenie. Dlatego też sprawiedliwie było dać KAŻDEJ parze 20 pkt, przez co nie dodawałem tych punktów w ostatecznym rozrachunku. Jestem mile zaskoczony postawą wszystkich za chęć niesienia pomocy i solidarność

Dziękuję także za cierpliwość wszystkim uczestnikom, gdyż drobne problemy remontowe nieco pokrzyżowały pierwotne plany, ale na szczęście pogoda dopisała.
Mam nadzieję, że pomimo innowacyjnej III rundy turnieju, tzw. herohammer, zabawa Wam się podobała i mile spędziliście czas.
Jak wspomniałem obecnym po turnieju, z mojej osobistej strony chciałem tylko dodać, że był to ostatni turniej WFB organizowany przeze mnie w Bard Centrum Gier. Jestem wdzięczny wszystkim, którzy przez te prawie dwa lata pomagali mi i współtworzyli krakowską scenę battla.
Jednocześnie chcę dodać, że turnieje w Bardzie nadal się będą odbywać i serdecznie zapraszam do odwiedzin

Do zobaczenia przy stole.
Pozdrawiam
Przemysław "Szary" Jacko
Bard Centrum Gier
szary@bard.pl
http://www.bard.pl