Niezwykli 3.0 (intelektualny śmietnik)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ktos mi wytłumaczy co to jest SMF ? :D
przystepnie i łopatologicznie ?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Raptaparat pisze:Kobieto, ale Ty narzekasz, przecie obsluga SMF jest niemalze identyczna co phpBB (no przynajmniej jesli chodzi o postowanie).
Moderowanie nie ;)
Narzekam, bo nie lubię jak ktoś coś robi wbrew użytkownikom [bo to dla nich powinno być forum, a nie tylko dla administracji] i nie zważając na to, że sporo z nich może odejść. Nie lubię takiego podejścia "ludzie przychodzą i odchodzą, odejdzie choćby połowa? E, żadna strata". I już nawet nie o SMF chodzi, chociaż moim skromnym zdaniem jest to cholernie nieczytelne.

Dobra, i tak nic ciekawego się tam nie dzieje, jak dla mnie wystarczy zajrzeć raz na 3 dni, a i raz na tydzień by starczyło [alem porządna i zaglądam tam gdzie moderuję na tyle często, na ile to konieczne i możliwe] - całe życie mordheimowe przeniosło się na inny serwis, któremu takie hop siup nie grozi.

Nie ma co się kłócić, który silnik lepszy.
Większość ludzi jest przyzwyczajona do phpBB i stety czy niestety tego się nie zmieni. Ale ponieważ fora są dla ludzi, warto ich czasem słuchać.

A w ogóle to jak Wam minął dzień? :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

No forum ma byc dla uzytkownikow, wiec stad to usprawnienie. Moze poprzedn system zrzeral za duzo zasobow, moze wolno dzialal. Napewno admini gdzies zamiescili informacje o przyczynie zmiany.
A przyzwyczajnie mozna zmienic. Dzieki temu rozijaja sie kultury i cywilizacje ;)
ktos mi wytłumaczy co to jest SMF ?
Krótko - jest skrypt forum.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Raptaparat pisze:No forum ma byc dla uzytkownikow, wiec stad to usprawnienie. Moze poprzedn system zrzeral za duzo zasobow, moze wolno dzialal. Napewno admini gdzies zamiescili informacje o przyczynie zmiany.
A przyzwyczajnie mozna zmienic. Dzieki temu rozijaja sie kultury i cywilizacje ;)
Ok - to ja w tym momencie przestaję narzekać przez najbliższy miesiąc [chyba że NG znów padnie, ale tylko wtedy] i zobaczymy, na ile się rozwinie, a na ile zwinie :D

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Wow, na forum jest 77 osób.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

no to mi wyjaśnili :(
nie każdy ma 100% orientację w sprawach komputerowych...ale spokojnie, będzie jakis temat w którym jestem dobry to tez się powymądrzam :lol2:

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Taka ciekawostka

Spróbuj siłą woli zmienić kierunek ruchu tancerki, którą widzisz poniżej w przeciwny. Po prostu bez wysiłku skup się przez chwilę i skłoń ją do zmiany kierunku obrotu. Jeśli ci się uda, to oznacza, że jesteś wśród 41,51% najlepiej rozwiniętych mentalnie osób w społeczeństwie!

Obrazek

Podobno dla mózgów kreatywnych kręci się w prawo (zgodnie z ruchem wskazówek zegara), mózgi analityczne widzą odwrotnie. Jedno z bardziej frapujących zjawisk optycznych, dla tych którzy potrafią zmienić kierunek obrotu.
Jeśli ruch będzie zgodny w ruchem wskazówek zegara, to będzie znaczyło, że w tej chwili bardziej używasz prawej półkuli mózgu. Ruch przeciwny do ruchu wskazówek zegara oznaczać będzie, że to lewa półkula jest w tym momencie bardziej aktywna.

Mi tancerka kręci się w obie strony :mrgreen:
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Mnie też od tego gapienia się zaczęła raz w tę, raz w tamtą ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

wole ogladac prawdziwe kobiety a nie wytwór jakiegoś zboczonego psychiatry obmacujacego małe dziewczynki... :D

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Grazbird pisze:wole ogladac prawdziwe kobiety a nie wytwór jakiegoś zboczonego psychiatry obmacujacego małe dziewczynki... :D
Trudne dzieciństwo? ;)
To taka zwykła ciekawostka, a Ty dobierasz sobie do głowy :P
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

wystarczy poprostu patrzec przed siebie nie skupiajac wzroku na tej panience i bedzie zmieniac kierunek obrotu ... ale na poczatku widzialem ze kreci sie zgodnie ze wskazowkami zegara

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Łatwo ją "odwrócić" - wystarczy na okamgnienie rzucić wzrokiem w dół (np. w jej stopy). W każdym razie mi wtedy obraca się sama :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

mi sie czasem przekręca, a czasem nie - jest zalezne pewnie od nieczego (albo skupienia uwagi) :) .. ale czym bardziej sie na nia gapie tym szybciej sie kreci.. schizy jakiejs mozna dostac..
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ta dziwka sie obraca w dwie strony, juz kiedys to widziałem, ale mniejsza o to, bo chciałem przejść do bardziej merytorycznej sprawy, otóż emotki na NG są zje**ne.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Deadwit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Deadwit »

Zacząłem myśleć ile jest 16*8 i zakręciła w przeciwną do wskazówek. Tylko jak ją teraz odkręcić? Zacząć mieszać barwy w głowie? ;)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Mnie się zawsze kręci tak samo.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Sa!nt, wiesz, zły dotyk boli całe życie :D

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

TomCio pisze:Ta dziwka sie obraca w dwie strony, juz kiedys to widziałem, ale mniejsza o to, bo chciałem przejść do bardziej merytorycznej sprawy, otóż emotki na NG są zje**ne.
Popieram, acz nie narzeknę, bom złożyła obietnicę :D
b_sk pisze: Mnie się zawsze kręci tak samo.
Przeczytałam bez "się" ;)

Matko boska!!! Bartek, to Ty na avku?! Ty się normalnie... przystojny zrobiłeś :o tzn. bardziej niż wcześniej, chciałam rzec :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

No no no, b_sk to taki nasz Solitaire się robi :wink: :P

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Włosy mnie zaczęły wnerwiać jak w kosza grałem to sciąłem.
A do Sola to mi jeszcze daleko, nawet bierzmowania nie mam. :wink:
A licky boom boom down!!!

Zablokowany