Co do zapisu nt: mountów lordów - myślę, że w takiej formie może zostać, z czasem i omawianiem tego samo się doszlifuje.
Gratulacje Furion - kawał dobrej roboty!
Furion pisze:Pytanie:
jak sformulowac zapis pod mounta lorda, zeby:
No chyba żeby było "latające Large Targety z US5+, oraz Anvil, War Altar". Z tym że wtedy wpadnie w to jeszcze Wyvern, ale to już zależy od Ciebie czy chcesz zeby tam był.Furion pisze:
a) zabiera rare:
- smokom,
- greater demonom
- rzeczom wrednym czyli kowadlo, war altar
oraz
b) nie zabiera slotu rare:
- treeman ancientowi, ktory juz zajmuje
- slanowi 2nd gen, ktory juz zajmuje
- carnousaurowi
- lataczom typu gryfy.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
nie. przeczytaj CS.Elgrond pisze:hmm i co i niby to rozwiązuje problem 15 BK z lordem i tym sztandarem na 4+ ? to nie jest przegięte ale np 120 włóczników w 5 klockach już tak bo jest zapis o nie powtarzaniu corów więcej niż 3 razy tak ? i
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
czytales?Izo pisze: Furion, tak z ciekawości - skoro już napisałeś posta to może mógłbyś wytłumaczyć, jeżeli ktoś czegoś nie rozumie... Czy to aż taki problem? Bo jak na razie ten temat to 24 strony twojego spamu.
ummm... naliczylem 4 tematy, kore sa edytowane w pierwszym poscie. Da rade to przeczytacGarG pisze:Mam Prośbę umieście wszystkie aktualne zasady CS w jednym poście gdyz bedzie to najwygodniejsze dla wszystkich bądz utworzcie oddzielny temat zamknięty gdzie tylko admin bedzie edytował go tak samo jak jest w Dziale Dark Elves - Podsumowanie Plotek. Jednak dyskusja i poprawki będą prowadzone w tym temacie.
Z góry dzięki
pozdr.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
przydalaby sie iterpunkcja, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.Elgrond pisze:czyli LoS sa totalnie zbanowani bo walczą i strzelają extra 2 cory to lubię mhm jak i ST bo kto biedzie grał tylko ma smoku jak to grozi z góry przegraną (nie mogę tego tematu dużej czytać)
czy ST + Dragon mag + 5xDP + 2xłuki jest przegięte nie wydajne mi sie .
ke?ps. O problematycznych rzeczach nie mówi sie głośno (15 BK )
Kaszkiet zajmuje rara tylko pod lordem.Morgon82 pisze: Co do zapisu o rzeczach pozerajacych Rara, to Mounty pod bohaterow o liczbie ran 6 (jest jakis smok co ma mniej?) , dodatkowo kaszkiet nie powinien zabierac jeszcze raz Rara, to juz przegiecie. Co do demonów to powinien być dosłownie taki zapis ze GD zajmują rara i tyle. Reszta tak jak jest.
najwidoczniej przeoczylem. zaraz zobacze i zedytuje tego posta.Czy ustosunkowałeś się Furionie do ilośći slotów dla Bretonni? Pisałem o tym wczoraj.
alez ten zapis jest wlasnie dla bretonni. inaczej bretonii nic nie rusza.Teraz jest dobrze napisane, brakuje tylko poprawki dla Bretonni bo nadal wyglada to tak ze moga wystawic tylko 2x Realm i 1x Errantów, bo slotu potrojnego nie moze zajmowac ciezka kawa.
mowilem o tym wielokrotnie - zapis zostanie zmieniony na taki, zeby tyrantow nie obcinalMorgon82 pisze: Obecny zapis o bohaterach jest do dupy chocby dlatego tez ze Tyrant zabiera Rara (nie bijmy ogrów i tak mocne nie są), Shaggoth i Doombul tez zabierają Rara. Bez sensu.