CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jestem pod wrażeniem jakie ten CS zrobił na graczach i jak najbardziej Krotoszyn go popiera. ;)

Co do zapisu nt: mountów lordów - myślę, że w takiej formie może zostać, z czasem i omawianiem tego samo się doszlifuje.

Gratulacje Furion - kawał dobrej roboty!

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Furion pisze:Pytanie:
jak sformulowac zapis pod mounta lorda, zeby:

Właśnie tak ;) :
Furion pisze:
a) zabiera rare:
- smokom,
- greater demonom
- rzeczom wrednym czyli kowadlo, war altar

oraz
b) nie zabiera slotu rare:
- treeman ancientowi, ktory juz zajmuje
- slanowi 2nd gen, ktory juz zajmuje
- carnousaurowi
- lataczom typu gryfy.
No chyba żeby było "latające Large Targety z US5+, oraz Anvil, War Altar". Z tym że wtedy wpadnie w to jeszcze Wyvern, ale to już zależy od Ciebie czy chcesz zeby tam był.

A przede wszystkim cieszę się że będzie test turniejowy tego CS. Bo mniejszym problemem jest wymyślenie CS, większy coś widzę w tym,żeby organizatorzy turniejów zaczęli go stosować ...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

No sam koks widzę smok + highborn z draichem i wardem +4 555 pkt gdzieś do tego jeden mag i DE to będą naprawdę potęgą O_o siła uderzeniowa, że aż boli -.- a gdzie miejsce na BSB? Opcja gry na smoku odpada :D widzę, że DE obecne będą jeszcze gorsze niż są -.-. Czyli 4 Bolców już nie mogę dać? Tylko 2 bolce + hydra?

No cóż to tylko marne zdanie początkującego gracza :D
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, o 19:07 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

1) Nikt Ci nie każe 2x rare brać
2) Nie spotkasz 2x czolg, nie spotkasz 4 armat, nie spotkasz 2x tremanów, nie spotkasz helki i smoka, nie spotkasz kowadła i 2x organek...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

No tak tylko, że w DE 2 rare bolce to ratunek :D i ta armia na tych ograniczeniach mam wrażenie też wiele nie zyskuje :< Zresztą zobaczę w praniu, poza tym to nareszcie ktoś się zabrał za zbalansowanie rozgrywki :> Bo po grze z nowymi VC to się odechciewa grać :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

hmm i co i niby to rozwiązuje problem 15 BK z lordem i tym sztandarem na 4+ ? to nie jest przegięte ale np 120 włóczników w 5 klockach już tak bo jest zapis o nie powtarzaniu corów więcej niż 3 razy tak ? i według tego 4 rbt w tej armi tez sa przegięte, to mnie najbardziej śmieszy z tego wszystkiego.

Akurat z czołgiem i 4 armatami jest mało problemu :wink:
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Elgrond pisze:hmm i co i niby to rozwiązuje problem 15 BK z lordem i tym sztandarem na 4+ ? to nie jest przegięte ale np 120 włóczników w 5 klockach już tak bo jest zapis o nie powtarzaniu corów więcej niż 3 razy tak ? i
nie. przeczytaj CS.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Mam Prośbę umieście wszystkie aktualne zasady CS w jednym poście gdyz bedzie to najwygodniejsze dla wszystkich bądz utworzcie oddzielny temat zamknięty gdzie tylko admin bedzie edytował go tak samo jak jest w Dziale Dark Elves - Podsumowanie Plotek. Jednak dyskusja i poprawki będą prowadzone w tym temacie.

Z góry dzięki
pozdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Spoko, nikogo nie przekonasz - próbowałem, nawet wkleiłem rozpiskę do VC. Zresztą, bez różnicy.

Furion, tak z ciekawości - skoro już napisałeś posta to może mógłbyś wytłumaczyć, jeżeli ktoś czegoś nie rozumie... Czy to aż taki problem? Bo jak na razie ten temat to 24 strony twojego spamu.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Izo pisze: Furion, tak z ciekawości - skoro już napisałeś posta to może mógłbyś wytłumaczyć, jeżeli ktoś czegoś nie rozumie... Czy to aż taki problem? Bo jak na razie ten temat to 24 strony twojego spamu.
czytales? :-) milo :-)

5=20 wlocznikow jest wystawialne, poniewaz ograniczenie nie dotyczy corowej, rankowej, niestrzelajacej piechoty.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

GarG pisze:Mam Prośbę umieście wszystkie aktualne zasady CS w jednym poście gdyz bedzie to najwygodniejsze dla wszystkich bądz utworzcie oddzielny temat zamknięty gdzie tylko admin bedzie edytował go tak samo jak jest w Dziale Dark Elves - Podsumowanie Plotek. Jednak dyskusja i poprawki będą prowadzone w tym temacie.

Z góry dzięki
pozdr.
ummm... naliczylem 4 tematy, kore sa edytowane w pierwszym poscie. Da rade to przeczytac ;-) poziom uporzadkowania jest maksymalny mozliwey ;-)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

troche mi to nie pasuje ze nie bede mogł w imperium tryplowac ciezkiej kawalerii jak wystawie sobie czołg, Waraltar, 2x mag, BSB, 2 działa, mortar, fascik, flagellanci, jakies 2x strzelanie corowe to zostaje mi no punktow 300 a nawet wiecej zaby wydac punkty tylko na co, na co jak strzelców nie moge miec wiecej, kawlalerii tez, musze ładowac w piechote co mi kompletnie zmienia rozpiske, bo 2x piechota bedzie sie wkloła z tyłu a czołg, Generał, kalawaleria pojedzie do porzodu i zostanie wystrzelana

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tedzio, zaczynasz powoli rozumieć ideę comp score. Przeczytaj swojego posta jeszcze ze dwa-trzy razy, zrozumiesz w pełni ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

zanczy mam wystaiwc zamiast głownej siły: Kawalerii dac piechote, a kalwaleria w wspieraniu razem ze strzelaczami??

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

czyli LoS sa totalnie zbanowani bo walczą i strzelają extra 2 cory to lubię mhm jak i ST bo kto biedzie grał tylko ma smoku jak to grozi z góry przegraną (nie mogę tego tematu dużej czytać)

czy ST + Dragon mag + 5xDP + 2xłuki jest przegięte nie wydajne mi sie .

ps. O problematycznych rzeczach nie mówi sie głośno (15 BK )
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Nie zrozumiałem powyższego posta wogóle ale co tam... Aha co do problematycznych rzeczy to te 15 BK to nie problem tylko Ci bohaterowie co tam siedzą i wskrzeszają ten klocek, dlatego ograniczenie herosów do 720 pkt ogranicza problem bo sam lord + bsb zajmuja wtedy ponad 650 pkt i w tej sytuacji sa to jedyni bohaterowie w tej armii, a wiec i nie wyciagaja tyle kosci zeby dac rade to powskrzeszac ani raczej nie maja Dispel Scrolli oraz tylko 4 Dispel Dice, w tym momencie nie jest to już niezniszczalny klocek choć wciąż ciężki do zbicia.

Co do zapisu o rzeczach pozerajacych Rara, to Mounty pod bohaterow o liczbie ran 6 (jest jakis smok co ma mniej?) , dodatkowo kaszkiet nie powinien zabierac jeszcze raz Rara, to juz przegiecie. Co do demonów to powinien być dosłownie taki zapis ze GD zajmują rara i tyle. Reszta tak jak jest. Czy ustosunkowałeś się Furionie do ilośći slotów dla Bretonni? Pisałem o tym wczoraj.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, o 21:57 przez Morgon82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Elgrond pisze:czyli LoS sa totalnie zbanowani bo walczą i strzelają extra 2 cory to lubię mhm jak i ST bo kto biedzie grał tylko ma smoku jak to grozi z góry przegraną (nie mogę tego tematu dużej czytać)

czy ST + Dragon mag + 5xDP + 2xłuki jest przegięte nie wydajne mi sie .
przydalaby sie iterpunkcja, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.

jezli chodzi o Twoja kombinacje, to przekracza ona punkty na herosow.
ps. O problematycznych rzeczach nie mówi sie głośno (15 BK )
ke?

w ramach bycia dobrym czlowiekiem ;-) wyjasniam czym rozni sie wystawienie 15BK z regeneracja na tym CS a bez tego CS.

15 BK + banner z regeneracja w tym CS oznacza:
1. ze w armii bedzie tylko jeden wampir, najprawdopodobniej lord-czarodziej. oznacza to czesciowe uzieminie tego klocka piechoty.

2. armia bedzie miala 4 kostki i 0 skroli.

3. w magii bez rewelacji - maxymalnie tylko 7 kosci.

4. taki zestaw kosztuje jakies 1100 pts - chociaz to akurat i bez CS ;-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Morgon82 pisze: Co do zapisu o rzeczach pozerajacych Rara, to Mounty pod bohaterow o liczbie ran 6 (jest jakis smok co ma mniej?) , dodatkowo kaszkiet nie powinien zabierac jeszcze raz Rara, to juz przegiecie. Co do demonów to powinien być dosłownie taki zapis ze GD zajmują rara i tyle. Reszta tak jak jest.
Kaszkiet zajmuje rara tylko pod lordem.
nie zmienia do faktu ze zapis jest do dupy i niepotrzebne. dzieki za uwage. reszta Twojej propozycji - do rozwazenia.
Czy ustosunkowałeś się Furionie do ilośći slotów dla Bretonni? Pisałem o tym wczoraj.
najwidoczniej przeoczylem. zaraz zobacze i zedytuje tego posta.

EDIT
Teraz jest dobrze napisane, brakuje tylko poprawki dla Bretonni bo nadal wyglada to tak ze moga wystawic tylko 2x Realm i 1x Errantów, bo slotu potrojnego nie moze zajmowac ciezka kawa.
alez ten zapis jest wlasnie dla bretonni. inaczej bretonii nic nie rusza.

nie uwazam bretonii za stratna w ogolnym rozrachunku. magii wroga mniej, maszyn i strzelania tez mniej. wystawienie zamiast 6 lanc malych, 3 duze - nie wiele zmieniajaca kosmetyka.

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

No dobra, w sumie sa jeszcze gralowcy i questy czyli 5-6 lanc da sie wyciagnac a to jest juz duzo.

Obecny zapis o bohaterach jest do dupy chocby dlatego tez ze Tyrant zabiera Rara (nie bijmy ogrów i tak mocne nie są), Shaggoth i Doombul tez zabierają Rara. Bez sensu.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Morgon82 pisze: Obecny zapis o bohaterach jest do dupy chocby dlatego tez ze Tyrant zabiera Rara (nie bijmy ogrów i tak mocne nie są), Shaggoth i Doombul tez zabierają Rara. Bez sensu.
mowilem o tym wielokrotnie - zapis zostanie zmieniony na taki, zeby tyrantow nie obcinal ;-)

moze masz jkas konkretna propozycje sensownego zapisu? warunki sa przedstawione pozwyzej.

Zablokowany