kilka pytanek na sprawdzenie wlasnej wiedzy :)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Mieszasz. Pierwszy everchosen to Morkar the Uniter, Pan Końca Czasów (Lord of the End Times), to Archaon.thorgrim pisze:No to następne zapodam
Jak nazywał się pierwszy arcyczempion Chaosu, Pan Końca czasu? Został on pokonany w pojedynku przez Sigmara.
A tak przy okazji to skad wy macie taką wiedzę? Czy sa jakies ksiazki z historia swiata Warhammera?
EDIT. No to kto mi powie, jaki los spotkał Dorghara?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
tylko w numas i tylko tutankhanutowiMUKER pisze:Nomadzi? Hmm o ile dobrze pamiętam to służyli wielu królom dbając o nerkopolie w zamian za ochronę.
spotkal grimgora sie skonczylEDIT. No to kto mi powie, jaki los spotkał Dorghara? Wink
Jedyn prawdziwie równouprawniona rasa to O&G. Tam po prostu nie ma kobiet.
A licky boom boom down!!!
Ostatnio dowiedzialem sie ze Ulthuanem rzadzi nie tylko Król Feniks ale takze Wieczna Królowa. Szczerze mowiac pierwsze slysze i nie jestem pewien czy jest to prawda. Jak komus sie chce to niech napisze co nieco o niej bo jestem ciekawy. Kto jest teraz ta krolowa, jak ja wybieraja (czy tak samo jak krolów na radzie ksiażąt), kto byl pierwszą itd.
P.S. co z tym Dorgharem
P.S. co z tym Dorgharem
Na Ulthuanie sa blizniacze trony, Król Fenix ktory jest wybierany na elekcji i Wieczna Królowa ktorej tytul jest dziedziczny... Krol i krolowa na rok sa zwiazani malzenstwem, ich dziecko (dziewczynka rzecz jasna) staje sie nastepna krolowa po smierci matki natomiast krol jest wybierany dalej droga elekcji... Po roku tego wirtualnego malzenstwa obydwoje moga sie rozejsc i zalozyc nowe zwiazki... W tej chwili na tronie wiecznej krolowej zasiada nie jaka Alarielle natomiast obecnym krolem jak wiemy jest Finubar Żeglarz panujacy od 2163 roku Imperium az do teraz... Pierwsza wieczna krolowa byla pierwsza zona Aeneriona (pierwszy krol fenix) Astarielle...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Z tego co pamiętam, aktualną Everqueen jest Alarielle.
A co do Dorghara, ja znam wersję podaną przez throgrima. Valten walnął go Ghal Marazem, żeby zmusić Archaona do walki pieszo.
Kolejne pytanie, niezbyt chyba trudne. Kim jest Kraggi?
A co do Dorghara, ja znam wersję podaną przez throgrima. Valten walnął go Ghal Marazem, żeby zmusić Archaona do walki pieszo.
Kolejne pytanie, niezbyt chyba trudne. Kim jest Kraggi?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Jaki magiczny przedmiot podwędziły Wąpierze Khemritom?