Werewolf Library FAQ

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Tomku, sugestia: nie wiem, czy juz jest taka opcja.

jezeli dodamiy do werewolf library jakies problematyczne szarze typu to co Bless lub Robak ostatnio zamiescili, brak obrazkow = 0 zrozumienia.

czy przewidujesz opcje wrzucenia malych, schematycznych obrazkow?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

@Trikk: wbijać i nie pytać. Jako "źródło" oczywiście wystarczy "Uściślenia Sędziowskie", ale gdybyś znalazł na forum stosowne tematy (np. na zlustrowanym forum LS), byłoby w ogóle miodnie ;) -- ale to taki luźny pomysł tylko

@Robak: będzie oczywiście rodział kategorii na "Armijne" i "Ogólne" i będa one oczywiście grupowane osobno, jak w oryginalnym Direwolfie.

@Furion: bardzo dobry pomysł. Zanim jednak to machnę, potrzebuję informacji:
- czy wystarczy jeden obrazek do zagadnienia, czy też ma być możliwość dodania kilku (np. do 3-4 max.)?
- do jakiego rozmiaru mają być skalowane obrazki, żeby potem jakoś po ludzku wyglądały?
- dla tych, co nie chcą grafik drukować albo po prostu oglądać, dodawać guziczek "schowaj obrazki"?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Tomash pisze: - czy wystarczy jeden obrazek do zagadnienia, czy też ma być możliwość dodania kilku (np. do 3-4 max.)?
imho, powinna byc mozliwosc przedstawienia w sposob "step by step"; cos w tym stylu:

http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... ken+pieces

uwazam, ze 3-4 obrazki sa ok
Tomash pisze: - do jakiego rozmiaru mają być skalowane obrazki, żeby potem jakoś po ludzku wyglądały?
eee.... rozmiar: czytelny?
ciezko powiedziec cos konkretnego :roll:
- dla tych, co nie chcą grafik drukować albo po prostu oglądać, dodawać guziczek "schowaj obrazki"?
skoro grafiki beda tam, gdzie jest to konieczne/witalne, jaki sens ma guziczek "schowaj grafiki"?? ;-) imho overkill,

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Furion pisze:
skoro grafiki beda tam, gdzie jest to konieczne/witalne, jaki sens ma guziczek "schowaj grafiki"?? ;-) imho overkill,
Nieczytelność jednego-dwóch pytań jest dla wielu do zaakceptowania, w przeciwieństwie do konieczności drukowania dwóch stron więcej z powodu grafik ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

IMO guzik "schowaj obrazek" albo nawet "schowaj całe pytanie" byłby na
miejscu.. po co drukowac tyle obrazków.. i moze jeszcze w kolorze?
(odpowiedz bez rysunku moze byc bezsensowna)

rowniez czym mniej sama odpowiedz bedzie zabierała miejsca na ekranie (ewetualnej kartce) tym lepiej - latwiej sie czyta i drukuje :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Coś się dzieje w WL? :-)

Przydałaby się jakaś opcja "szukaj" oraz dodatkowe zakładki typu "szarża" "czary" itp. itd.

pozdrawiam
Furion

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

1) "Co się dzieje" - jest silnik, czekamy aż aktualni administratorzy wypełnią serwis zawartością (Tigerius, jak przepisywanie uściśleń? :) )
2) Kategorie "specjalne" (szarże, magia, ruch itd.), tj. wyświetlane oddzielnie od armijnych, oczywiście będą.
3) "Szukaj" - bardzo dobry pomysł

W wersji "u mnie na dysku" już działają podkategorie i wszystko co z nimi związane, jeszcze dziś (zaraz po testach) wrzucę na serwer. Następne w kolejności:
- usuwanie zagadnień
- "ostatnio dodane", "ostatnio zmienione"
- trochę wygodniejsza administracja
- kategorie specjalne
- obrazki do zagadnień
- wyszukiwarka
- tagowanie

Ale trzy ostatnie tematy, jako odrobinę cięższe, będą musiały w ten majowy weekend ustąpić miejsca magisterce.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak smonczymy wklepywanie wszystkiego do ww to jak rozumime podtematy stad kasujemy tak?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie wiem, jak sobie życzycie :)
Ja bym tematy zostawił, żeby chociaż było coś do podlinkowania z WW - chyba że poznajdujecie oryginalne wątki z dyskusjami.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Znow spojrzalem na werewofl library.

Jaki jest sens dawania linku do kazdej "dyskusji"? wiele z tych "dyskusji" to tylko pytanie - odpowiedz.

Uwazam, ze te linki do "dyskusji" nie powininy byc rzucane hurtowo, a tylko w kwestiach problematycznych.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Link do dyskusji się nie wyświetla w ogóle dla danego pytania, jeśli nie został podany (tj. nie ma linijki "link do dyskusji"), więc to tylko od adminów zależy co uznają za stosowne.

Wrzuciłem kod z działającymi podkategoriami, poprawne wyświetlanie pytań w podkategoriach doszlifuję w piątek. Reszta ficzerów - być może już w ten weekend :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

czy projekt juz upadł ?
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie, po prostu wynajęty do zapełnienia bazy człowiek wpisał dwa zdania (przez dwa miesiące) i w końcu jasno powiedział, że jednak nie ma czasu tego zrobić. Muszę wznowić poszukiwania chętnego do wstępnego wpisania do bazy wszystkiego co trzeba (polskie uściślenia, FAQ i Erraty GW, "jasne" odpowiedzi na częste pytania na KZ).

Być może powinienem też popracować nad silnikiem, żeby był w stanie pomieścić jakieś sensowne CS/BPatche.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

mogę się tym zająć.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Supcio, to wbijaj na moje padu-padu :)

Awatar użytkownika
Adam Badura
Warzywo

Post autor: Adam Badura »

Gdy wchodzę na ten link to dostaję błąd o treści:

Kod: Zaznacz cały

Ruby on Rails version '2.0.2' not found
The application /home/werewolf/werewolf.wfb-pol.org requires Ruby on Rails version 2.0.2, which is not installed. Please install it with the following command: 
sudo gem install rails --version 2.0.2
z ładnym obrazkiem.

A szkoda, bo przydałoby się moim zdaniem takie jakieś Wiki z tagowanymi zasadami (i pewnie ograniczonymi prawami edycji) - a z tego co zrozumiałem to właśnie tym miało to być.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

ja bym się chciał spytać, kto wpadł na pomysł przetłumaczenia bretońskich nazw przedmiotów na język polski? Przecież nawet nie ma oficjalnego tłumaczenia armybooka....

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

Czar ten można przestać podtrzymywać w dowolnym momencie gry. Jeśli exalted stworzony tym czarem dostanie 1 ranę, a później czar się skończy i następnie zostanie rzucony ponownie na ten sam model, to exalted w ten sposób stworzony będzie miał z powrotem dwie rany. Nie ma połowy VP za zranienie exalteda stworzonego tym czarem (tylko za zabicie go).
Tu jest blad, nie da sie rzucic Call to Glory 2 razy na ten sam model. Bo cel znika i zastepuje go Hero.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Aves pisze:
Czar ten można przestać podtrzymywać w dowolnym momencie gry. Jeśli exalted stworzony tym czarem dostanie 1 ranę, a później czar się skończy i następnie zostanie rzucony ponownie na ten sam model, to exalted w ten sposób stworzony będzie miał z powrotem dwie rany. Nie ma połowy VP za zranienie exalteda stworzonego tym czarem (tylko za zabicie go).
Tu jest blad, nie da sie rzucic Call to Glory 2 razy na ten sam model. Bo cel znika i zastepuje go Hero.
interpretacja.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

O rany, to jest ktoś, kto korzysta z Werewolfa i los tego projektu go interesuje? :)

Super, to wskrzeszamy! :D

A z Nehanem się jeszcze nie rozliczyłem, przepraszam :oops:

ODPOWIEDZ