Matura!
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
część pierwsza/zadanie 5
pyt: odwołując się do tekstu, podaj cztery powody decydujące o atrakcyjności blogów dla zwykłych czytelników
odp:można je czytać w pracy (jedna z 4 )
wszyscy w biurze się popluli ze śmiechu, w ogóle to CKE też musiała mieć ubaw pisząc te odpowiedzi. czego się teraz ludzi uczy na tej maturze
pyt: odwołując się do tekstu, podaj cztery powody decydujące o atrakcyjności blogów dla zwykłych czytelników
odp:można je czytać w pracy (jedna z 4 )
wszyscy w biurze się popluli ze śmiechu, w ogóle to CKE też musiała mieć ubaw pisząc te odpowiedzi. czego się teraz ludzi uczy na tej maturze
to nie sa odpowiedzi CKE to prywatne odpowiedzi gazety pe elLukaszxx pisze: wszyscy w biurze się popluli ze śmiechu, w ogóle to CKE też musiała mieć ubaw pisząc te odpowiedzi. czego się teraz ludzi uczy na tej maturze
A który temat wybraliście Ja jako że nie czytam lektur pierwszy
ja z tego samego powodu drugiSykstus pisze:A który temat wybraliście Ja jako że nie czytam lektur pierwszy
arkusz banalny, jesli ktos sie specjalnie do pol przygotowywal to tylko czas zmarnowal IMO (oczywiscie z tych ktorym wystarczy zdac, a na studia %ty sie nie licza(
Na całe szczęście polski wystarczy zdać Z samych zamkniętych jest już 30% a jakby co to z wypracowania za pisownie i kompozycje będą jakieś pkt, więc zdane I może sie coś z klucza trafi
Powiedz mi Woodi jakim cudem 20 z 70 punktów to jest 30%? Matematyku Ty...
A co do arkuszy... Kurde, czuje się wyalienowany bo pisałem poziom rozszerzony. Wg. danych zdawało go tylko 10% ogółu maturzystów. Ale jak już ktoś wspomniał - w ogóle nie trzeba się było przygotowywać. Tylko interpretacja tekstów, nic więcej...
A co do arkuszy... Kurde, czuje się wyalienowany bo pisałem poziom rozszerzony. Wg. danych zdawało go tylko 10% ogółu maturzystów. Ale jak już ktoś wspomniał - w ogóle nie trzeba się było przygotowywać. Tylko interpretacja tekstów, nic więcej...
Wydawało mi sie że 15 było za test
bylo 15 zadan, ale czesc po 2pkt. lacznie 20 ;P
E to może nawet bez pracy pisemnej zdam
Chłopie, czy Ty w ogóle wiesz, jak się procenty oblicza? xD 20 punktów z 70 to jest 29% (28 z jakimśtam kawałkiem)...
To nie jest tylko 50 pkt ? ;P Qrde po co oni to tak komplikują BTW 28,6% za zamknięte.
To jest właśnie to Twoje 28,6%, które musi się w procentach zaokrąglić w górę. Ej, musisz przysiąść przed matmą, musisz...Necro pisze:29% (28 z jakimśtam kawałkiem)...
Zaokrągliłem 28,5 do 28,6 bo 7dka była następna 28,571428571428571428571428571429
o! okresowy
A widziałeś wynik z matury wyrażony procentami "z przecinkiem"?Sykstus pisze:Zaokrągliłem 28,5 do 28,6 bo 7dka była następna
Ni ale jak już mamy być dokładni Z drugiej strony ciekawe jak zaokrąglają, na korzyść czy nie korzyść.