Anulowanie wyników paru turniejów Ligowych - afera dopiskowa

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Malal pisze:Nikt nie zadal oczywistego pytania tutaj...Ile turnieji Thurina i Mlodego zostalo "podrasowanych".......................
A ile turniejów innych graczy ?? Tylko dowodów brak, bo nie ma naiwniaka, który się przyzna ?? Zmowa milczenia panowie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Malal pisze:Nikt nie zadal oczywistego pytania tutaj...Ile turnieji Thurina i Mlodego zostalo "podrasowanych".......................
No sorki, ale jak bardzo chcesz wgląd w reszte naszych turniejów to było tam ze 30 osób, az takich dopisek to chyba nie było :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Młody, mogę teraz śmiało przekazać Ci rangę Bad Boya Polskiej Ligi WFB. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Spoko to wywalaj z podpisu a ja wrzucam :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Scimitar pisze:
A ile turniejów innych graczy ?? Tylko dowodów brak, bo nie ma naiwniaka, który się przyzna ?? Zmowa milczenia panowie.
Pewnie sa i to sporo ale tylko ty miales tupet brac udzial w dopisywaniu ponad 20 osob. Wiadomo demokratycznie przeglosowaliscie ten przekret. Jako koordynator ligi wykazales sie brakiem kregoslupa moralnego i jako osoba chwiejna moralnie nie powienies brac udzialu w tej dyskusji.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Ehh... To może od razu prześwietlimy turnieje wszystkich graczy z czołówki?

Co do kar:
Heinrich zaproponował samoukaranie, imho wystarczające, jeśli nawet nie przesadne.
Co do Młodego i Thuriona- proponuję Odliczyć im ten turniej od ligi(u Młodego to nic nie zmieni, nie wiem jak u Thuriona) i ewentualnie proponuję dać ujemne punkty na przyszły sezon. Chociaż nie wiem czy w ogóle jest sens karać kogoś indywidualnie, skoro wcześniej nie przewidzieliśmy w regulaminie kar za takie "przestępstwa".

Nie wyrzucałbym Młodego z kadry na ETC, chyba że sam w końcu zrezygnuje.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Malal pisze:
Scimitar pisze:
Pewnie sa i to sporo ale tylko ty miales tupet brac udzial w dopisywaniu ponad 20 osob. Wiadomo demokratycznie przeglosowaliscie ten przekret. Jako koordynator ligi wykazales sie brakiem kregoslupa moralnego i jako osoba chwiejna moralnie nie powienies brac udzialu w tej dyskusji.
Jak chciano zweryfikować challanger w ZG czy gdzieś tam, który chyba nawet wygrałeś, to pierwszy wybuchłeś świętym oburzeniem, że coś ci chcą zabrać. A opowiastki na ten temat krążyły. Ja jakoś nie miałem oporów by zweryfikować Białystok. Chciałem też zweryfikować parę innych turniejów, ale zabrakło paru osobom jaj aby się przyznać. A smród czuć do dziś. W Białymstoku dopiski były, ze względu na to, że gdzie indziej też dopisali. Pisz se co chcesz - ja tam nikogo nie dopisałem. Nie podniosłem ręki ZA dopisaniem.

Dla mnie bardziej moralni są ludzie z Białegostoku, co się przyznali jak było, czy też ostatnio na świeżo z Tczewa, niż ci którzy głośno o tej moralności gadają, a opowieści dziwnej treści na temat imprez które robili czy też tylko w nich grali krążą do dziś. "Nieoficjalnie" wiele rzeczy się mówi - oficjalnie jest zmowa milczenia.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Zeby zrobic chociaz cos w tej sprawie proponuje glosowanie:

1. Anulowanie wynikow tego turnieju.

2. Ban na LL dla Tczewa, Mlodego/Thuriona na okres 1 miesiaca (kara ta malo co zmienia ale jest faktycznym pogrozeniem palcem).

3. Dopisanie do regulaminu Ligi punktu:
Za dopisywanie graczy na turnieju kazdej rangi nakladana jest kara na organizatora w postaci wykluczenia z LL na okres 3 miesiecy i 100 punktow karnych dla kazdego obecnego tam gracza.

P.s. Mozna tez dopisac 100 innych punktow: o kradziezy figurek, o bojce, o obrazaniu itd. Bo jesli bedziemy dalej dzialac tak sprawnie i sprawiedliwie to ktos komus ukradnie figurki i da w "ryj" na turnieju, my zas stwierdzimy ze nie ma punktu w regulaminie i wlasciwie delikwent sie przyznal to pierwszy raz to mozna to puscic....

P.s.2. Jestem stanowczo przeciw tak lekkiej karze ale lepsza ta niz zadna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Anulowanie nie wystarczy. Trzeba żeby zabolało. Jak ktoś kto oszukuje może reprezentować Polską Ligę WFB na zewnątrz? Ban na najbliższe euro jak dla mnie dla osób powiązanych z aferą.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie wiem czy mogę sobie zaproponować karę( widzę ze wszyscy tutaj chcą jakiegos udupienia za to), ale nikt nie pomyślał o grzywnie, a wydaje mi się ze jakbym sam załatwił puchary na koniec tej ligi (tzn. jeszcze sie dogadam z Grzesiem czy thurionem i jak to mowicie z kazdym kto był na turnieju ;)) to chyba by się nikt nie obraził bo póki co głosy na te kwoty z masterow sie roznie rozkładają. :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jesli chcesz kogos przekupic to moge Ci na priv dac konto i bede glosno krzyczal w Twojej obronie ;) bo jesli to tak oficjalnie bez korupcji, to IMO durnie sie bawic w grzywny - bo nic na tym finaosow nie zyskales. to sprawa raczej prestizowa i tak powinna byc karana

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

TruePunk pisze: bo nic na tym finansowo nie zyskales.
Fakt, w sumie to wogle na tym nie zyskałem ani finansowo ani ligowo ale dzięki :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

@Bania: fajnie, że proponujesz konkretne rozwiązania, ale chyba propozycje należałoby jeszcze dopracować. Moja wersja wyglądałaby tak:

1. Czy, kogo i w jaki sposob karac za formalne oszustwa na turniejach?

a) nie karac.
b) ban na LL dla ośrodka organizującego turniej na okres 1 miesiaca (licząc od podjęcia przez LL decyzji w tej sprawie).
c) wykasowanie wyników tego turnieju z rankingu polskiej ligi Wfb
d) kara -100 pkt do aktualnego rankingu ligi wfb dla organizatora oraz wszystkich aktywnych współuczestników oszustwa.
e) odpowiedzi b,c i d sa prawidlowe.

2. Czy ustalony wyzej system kar:

a) dziala wstecz i dotyczy turniejow z dopiero co zakonczonego sezonu
b) dziala dopiero w swiezo rozpoczetym sezonie.

I skonczmy juz ta przepychanke slowna, ustalmy co jest do ustalenia i postarajmy sie, zeby w nowym sezonie ten zapisek nie musial byc uzywany. :roll:

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

popieram glosowanie

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

ataman pisze: 2. Czy ustalony wyzej system kar:

a) dziala wstecz i dotyczy turniejow z dopiero co zakonczonego sezonu
b) dziala dopiero w swiezo rozpoczetym sezonie.
LEX RETRO NON AGIT ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

popieram głosowanie

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Popieram.
Jedyne co mnie dziwi w pierwszym glosowaniu to opcja A - gdyby przeszla to mozna wlasciwie rozwiazac lige :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Gelo pisze:Anulowanie nie wystarczy. Trzeba żeby zabolało. Jak ktoś kto oszukuje może reprezentować Polską Ligę WFB na zewnątrz? Ban na najbliższe euro jak dla mnie dla osób powiązanych z aferą.
Podpisuje sie po tym dwoma rękami - Młody z całym szacunkiem ale przegiołeś całościowo i nie powinieneś byś osobą decyzyjną w składzie Euro.

Może byłoby tak żebyśmy i tak Cie wzieli do skłądu bo nie grasz źle ale jak sie widzi Twoją grę w Lublinie gdzie dostałes Worst Play-a, później sytuacja pewnego "prawie Mastera" i teraz sytacja z dopisywaniem na pewnych lokalach to ręce opadają.

Wiesz gdyby Crus czy Ja chcielibyśmy zagrywać tak jak ty to Crus by sobie posędziował jakiegoś lokala i byłby przed Tobą w Lidze, choć wolał na Nim grać czy ja bardziej bym naciskał na sędziowanie na GT ale jednak grałem zdobywając uczciwie 1 miejsce - pewnych granic poprostu nie można przekraczać, a ty je przekroczyłeś.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Bania pisze:Zeby zrobic chociaz cos w tej sprawie proponuje glosowanie:

1. Anulowanie wynikow tego turnieju.

2. Dopisanie do regulaminu Ligi punktu:
Za dopisywanie graczy na turnieju kazdej rangi nakladana jest kara na organizatora w postaci wykluczenia z LL na okres 3 miesiecy i 100 punktow karnych dla kazdego obecnego tam gracza.
Popieram głosowania (anulowanie wyników wszystkich takich turniejów)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Popieram też (anulowanie wyników wszystkich takich turniejów).
A na przyszły sezon można jakieś kary zastosować.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ