A ile turniejów innych graczy ?? Tylko dowodów brak, bo nie ma naiwniaka, który się przyzna ?? Zmowa milczenia panowie.Malal pisze:Nikt nie zadal oczywistego pytania tutaj...Ile turnieji Thurina i Mlodego zostalo "podrasowanych".......................
Anulowanie wyników paru turniejów Ligowych - afera dopiskowa
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
No sorki, ale jak bardzo chcesz wgląd w reszte naszych turniejów to było tam ze 30 osób, az takich dopisek to chyba nie byłoMalal pisze:Nikt nie zadal oczywistego pytania tutaj...Ile turnieji Thurina i Mlodego zostalo "podrasowanych".......................
Spoko to wywalaj z podpisu a ja wrzucam
Pewnie sa i to sporo ale tylko ty miales tupet brac udzial w dopisywaniu ponad 20 osob. Wiadomo demokratycznie przeglosowaliscie ten przekret. Jako koordynator ligi wykazales sie brakiem kregoslupa moralnego i jako osoba chwiejna moralnie nie powienies brac udzialu w tej dyskusji.Scimitar pisze:A ile turniejów innych graczy ?? Tylko dowodów brak, bo nie ma naiwniaka, który się przyzna ?? Zmowa milczenia panowie.Malal pisze:Nikt nie zadal oczywistego pytania tutaj...Ile turnieji Thurina i Mlodego zostalo "podrasowanych".......................
Ehh... To może od razu prześwietlimy turnieje wszystkich graczy z czołówki?
Co do kar:
Heinrich zaproponował samoukaranie, imho wystarczające, jeśli nawet nie przesadne.
Co do Młodego i Thuriona- proponuję Odliczyć im ten turniej od ligi(u Młodego to nic nie zmieni, nie wiem jak u Thuriona) i ewentualnie proponuję dać ujemne punkty na przyszły sezon. Chociaż nie wiem czy w ogóle jest sens karać kogoś indywidualnie, skoro wcześniej nie przewidzieliśmy w regulaminie kar za takie "przestępstwa".
Nie wyrzucałbym Młodego z kadry na ETC, chyba że sam w końcu zrezygnuje.
Co do kar:
Heinrich zaproponował samoukaranie, imho wystarczające, jeśli nawet nie przesadne.
Co do Młodego i Thuriona- proponuję Odliczyć im ten turniej od ligi(u Młodego to nic nie zmieni, nie wiem jak u Thuriona) i ewentualnie proponuję dać ujemne punkty na przyszły sezon. Chociaż nie wiem czy w ogóle jest sens karać kogoś indywidualnie, skoro wcześniej nie przewidzieliśmy w regulaminie kar za takie "przestępstwa".
Nie wyrzucałbym Młodego z kadry na ETC, chyba że sam w końcu zrezygnuje.
Jak chciano zweryfikować challanger w ZG czy gdzieś tam, który chyba nawet wygrałeś, to pierwszy wybuchłeś świętym oburzeniem, że coś ci chcą zabrać. A opowiastki na ten temat krążyły. Ja jakoś nie miałem oporów by zweryfikować Białystok. Chciałem też zweryfikować parę innych turniejów, ale zabrakło paru osobom jaj aby się przyznać. A smród czuć do dziś. W Białymstoku dopiski były, ze względu na to, że gdzie indziej też dopisali. Pisz se co chcesz - ja tam nikogo nie dopisałem. Nie podniosłem ręki ZA dopisaniem.Malal pisze:Pewnie sa i to sporo ale tylko ty miales tupet brac udzial w dopisywaniu ponad 20 osob. Wiadomo demokratycznie przeglosowaliscie ten przekret. Jako koordynator ligi wykazales sie brakiem kregoslupa moralnego i jako osoba chwiejna moralnie nie powienies brac udzialu w tej dyskusji.Scimitar pisze:A ile turniejów innych graczy ?? Tylko dowodów brak, bo nie ma naiwniaka, który się przyzna ?? Zmowa milczenia panowie.Malal pisze:Nikt nie zadal oczywistego pytania tutaj...Ile turnieji Thurina i Mlodego zostalo "podrasowanych".......................
Dla mnie bardziej moralni są ludzie z Białegostoku, co się przyznali jak było, czy też ostatnio na świeżo z Tczewa, niż ci którzy głośno o tej moralności gadają, a opowieści dziwnej treści na temat imprez które robili czy też tylko w nich grali krążą do dziś. "Nieoficjalnie" wiele rzeczy się mówi - oficjalnie jest zmowa milczenia.
Draconis - FOR EVER !!!
Zeby zrobic chociaz cos w tej sprawie proponuje glosowanie:
1. Anulowanie wynikow tego turnieju.
2. Ban na LL dla Tczewa, Mlodego/Thuriona na okres 1 miesiaca (kara ta malo co zmienia ale jest faktycznym pogrozeniem palcem).
3. Dopisanie do regulaminu Ligi punktu:
Za dopisywanie graczy na turnieju kazdej rangi nakladana jest kara na organizatora w postaci wykluczenia z LL na okres 3 miesiecy i 100 punktow karnych dla kazdego obecnego tam gracza.
P.s. Mozna tez dopisac 100 innych punktow: o kradziezy figurek, o bojce, o obrazaniu itd. Bo jesli bedziemy dalej dzialac tak sprawnie i sprawiedliwie to ktos komus ukradnie figurki i da w "ryj" na turnieju, my zas stwierdzimy ze nie ma punktu w regulaminie i wlasciwie delikwent sie przyznal to pierwszy raz to mozna to puscic....
P.s.2. Jestem stanowczo przeciw tak lekkiej karze ale lepsza ta niz zadna.
2. Ban na LL dla Tczewa, Mlodego/Thuriona na okres 1 miesiaca (kara ta malo co zmienia ale jest faktycznym pogrozeniem palcem).
3. Dopisanie do regulaminu Ligi punktu:
Za dopisywanie graczy na turnieju kazdej rangi nakladana jest kara na organizatora w postaci wykluczenia z LL na okres 3 miesiecy i 100 punktow karnych dla kazdego obecnego tam gracza.
P.s. Mozna tez dopisac 100 innych punktow: o kradziezy figurek, o bojce, o obrazaniu itd. Bo jesli bedziemy dalej dzialac tak sprawnie i sprawiedliwie to ktos komus ukradnie figurki i da w "ryj" na turnieju, my zas stwierdzimy ze nie ma punktu w regulaminie i wlasciwie delikwent sie przyznal to pierwszy raz to mozna to puscic....
P.s.2. Jestem stanowczo przeciw tak lekkiej karze ale lepsza ta niz zadna.
Nie wiem czy mogę sobie zaproponować karę( widzę ze wszyscy tutaj chcą jakiegos udupienia za to), ale nikt nie pomyślał o grzywnie, a wydaje mi się ze jakbym sam załatwił puchary na koniec tej ligi (tzn. jeszcze sie dogadam z Grzesiem czy thurionem i jak to mowicie z kazdym kto był na turnieju ) to chyba by się nikt nie obraził bo póki co głosy na te kwoty z masterow sie roznie rozkładają.
Jesli chcesz kogos przekupic to moge Ci na priv dac konto i bede glosno krzyczal w Twojej obronie bo jesli to tak oficjalnie bez korupcji, to IMO durnie sie bawic w grzywny - bo nic na tym finaosow nie zyskales. to sprawa raczej prestizowa i tak powinna byc karana
Fakt, w sumie to wogle na tym nie zyskałem ani finansowo ani ligowo ale dziękiTruePunk pisze: bo nic na tym finansowo nie zyskales.
@Bania: fajnie, że proponujesz konkretne rozwiązania, ale chyba propozycje należałoby jeszcze dopracować. Moja wersja wyglądałaby tak:
1. Czy, kogo i w jaki sposob karac za formalne oszustwa na turniejach?
a) nie karac.
b) ban na LL dla ośrodka organizującego turniej na okres 1 miesiaca (licząc od podjęcia przez LL decyzji w tej sprawie).
c) wykasowanie wyników tego turnieju z rankingu polskiej ligi Wfb
d) kara -100 pkt do aktualnego rankingu ligi wfb dla organizatora oraz wszystkich aktywnych współuczestników oszustwa.
e) odpowiedzi b,c i d sa prawidlowe.
2. Czy ustalony wyzej system kar:
a) dziala wstecz i dotyczy turniejow z dopiero co zakonczonego sezonu
b) dziala dopiero w swiezo rozpoczetym sezonie.
I skonczmy juz ta przepychanke slowna, ustalmy co jest do ustalenia i postarajmy sie, zeby w nowym sezonie ten zapisek nie musial byc uzywany.
1. Czy, kogo i w jaki sposob karac za formalne oszustwa na turniejach?
a) nie karac.
b) ban na LL dla ośrodka organizującego turniej na okres 1 miesiaca (licząc od podjęcia przez LL decyzji w tej sprawie).
c) wykasowanie wyników tego turnieju z rankingu polskiej ligi Wfb
d) kara -100 pkt do aktualnego rankingu ligi wfb dla organizatora oraz wszystkich aktywnych współuczestników oszustwa.
e) odpowiedzi b,c i d sa prawidlowe.
2. Czy ustalony wyzej system kar:
a) dziala wstecz i dotyczy turniejow z dopiero co zakonczonego sezonu
b) dziala dopiero w swiezo rozpoczetym sezonie.
I skonczmy juz ta przepychanke slowna, ustalmy co jest do ustalenia i postarajmy sie, zeby w nowym sezonie ten zapisek nie musial byc uzywany.
Popieram.
Jedyne co mnie dziwi w pierwszym glosowaniu to opcja A - gdyby przeszla to mozna wlasciwie rozwiazac lige
Jedyne co mnie dziwi w pierwszym glosowaniu to opcja A - gdyby przeszla to mozna wlasciwie rozwiazac lige
Podpisuje sie po tym dwoma rękami - Młody z całym szacunkiem ale przegiołeś całościowo i nie powinieneś byś osobą decyzyjną w składzie Euro.Gelo pisze:Anulowanie nie wystarczy. Trzeba żeby zabolało. Jak ktoś kto oszukuje może reprezentować Polską Ligę WFB na zewnątrz? Ban na najbliższe euro jak dla mnie dla osób powiązanych z aferą.
Może byłoby tak żebyśmy i tak Cie wzieli do skłądu bo nie grasz źle ale jak sie widzi Twoją grę w Lublinie gdzie dostałes Worst Play-a, później sytuacja pewnego "prawie Mastera" i teraz sytacja z dopisywaniem na pewnych lokalach to ręce opadają.
Wiesz gdyby Crus czy Ja chcielibyśmy zagrywać tak jak ty to Crus by sobie posędziował jakiegoś lokala i byłby przed Tobą w Lidze, choć wolał na Nim grać czy ja bardziej bym naciskał na sędziowanie na GT ale jednak grałem zdobywając uczciwie 1 miejsce - pewnych granic poprostu nie można przekraczać, a ty je przekroczyłeś.
Popieram głosowania (anulowanie wyników wszystkich takich turniejów)Bania pisze:Zeby zrobic chociaz cos w tej sprawie proponuje glosowanie:
2. Dopisanie do regulaminu Ligi punktu:
Popieram też (anulowanie wyników wszystkich takich turniejów).
A na przyszły sezon można jakieś kary zastosować.
A na przyszły sezon można jakieś kary zastosować.