kilka pytanek na sprawdzenie wlasnej wiedzy :)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Mylisz się
Jak nazywają się 3 artefakty, których Ungrim Ironfist używa w bitwie.
Jak nazywają się 3 artefakty, których Ungrim Ironfist używa w bitwie.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Jeśli chodzi o ścisłość to chyba sprawował ;P
-Bitwa pod:Fingor pisze: Wymieńcie co najmniej 4 z Dwunastu Wielkich Bitew (historia Bretonni).
Brionne, Bordeleaux, Gorami, Gisoreux,
-Oblezenie Montfortu,
-Szturm Parravonu
moglbym reszte ale mi sie nie chce
Nastepne
Kim był i jak nazywał się posłaniec króla Bretonnii który w jego imieniu zawiązał sojusz z leśnymi elfami?
a ja slyszalem ze 30 lat u krasnoluda to tak jak nasze 18. A ile trzeba miec aby byc dlugobrodym?
Kragg the Grim wybil tą rune of stone w 892 KI. Tak w ogole to on jest jakims wyjatkiem czy kazdy krasnolud tyle zyje?
Piszcie, piszcie. Temat nam pada
Kragg the Grim wybil tą rune of stone w 892 KI. Tak w ogole to on jest jakims wyjatkiem czy kazdy krasnolud tyle zyje?
Piszcie, piszcie. Temat nam pada
mogłem się machnąć bo nie patrzyłem w kodeks
nie każdy krasnolud żyje tak długo..kragg the grimm to akurat , wg kodeksu z 5 edycji: living ancestor
generalnie królowie i runiarze żyją dłużej..to pewnie przez magię z runicznych przedmiotów
o tych 80 latach to bodajże w 1 edycji polskiego WFRP było..ale w sumie moge się mylić
a i coś jeszcze od Kragga:
zabił minotaura gdy miał 100 lat i był młodym master runesmithem- tytuł dla młodszych graczy nieznany.. chodzi o to że w 5 edycji były trzy typy runiarzy: runesmith, master runesmith i runelord..runelord miał 6 T i 5
s
to były czasy
nie każdy krasnolud żyje tak długo..kragg the grimm to akurat , wg kodeksu z 5 edycji: living ancestor
generalnie królowie i runiarze żyją dłużej..to pewnie przez magię z runicznych przedmiotów
o tych 80 latach to bodajże w 1 edycji polskiego WFRP było..ale w sumie moge się mylić
a i coś jeszcze od Kragga:
zabił minotaura gdy miał 100 lat i był młodym master runesmithem- tytuł dla młodszych graczy nieznany.. chodzi o to że w 5 edycji były trzy typy runiarzy: runesmith, master runesmith i runelord..runelord miał 6 T i 5
s
to były czasy