Werewolf Library FAQ
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
@Trikk: wbijać i nie pytać. Jako "źródło" oczywiście wystarczy "Uściślenia Sędziowskie", ale gdybyś znalazł na forum stosowne tematy (np. na zlustrowanym forum LS), byłoby w ogóle miodnie -- ale to taki luźny pomysł tylko
@Robak: będzie oczywiście rodział kategorii na "Armijne" i "Ogólne" i będa one oczywiście grupowane osobno, jak w oryginalnym Direwolfie.
@Furion: bardzo dobry pomysł. Zanim jednak to machnę, potrzebuję informacji:
- czy wystarczy jeden obrazek do zagadnienia, czy też ma być możliwość dodania kilku (np. do 3-4 max.)?
- do jakiego rozmiaru mają być skalowane obrazki, żeby potem jakoś po ludzku wyglądały?
- dla tych, co nie chcą grafik drukować albo po prostu oglądać, dodawać guziczek "schowaj obrazki"?
@Robak: będzie oczywiście rodział kategorii na "Armijne" i "Ogólne" i będa one oczywiście grupowane osobno, jak w oryginalnym Direwolfie.
@Furion: bardzo dobry pomysł. Zanim jednak to machnę, potrzebuję informacji:
- czy wystarczy jeden obrazek do zagadnienia, czy też ma być możliwość dodania kilku (np. do 3-4 max.)?
- do jakiego rozmiaru mają być skalowane obrazki, żeby potem jakoś po ludzku wyglądały?
- dla tych, co nie chcą grafik drukować albo po prostu oglądać, dodawać guziczek "schowaj obrazki"?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
imho, powinna byc mozliwosc przedstawienia w sposob "step by step"; cos w tym stylu:Tomash pisze: - czy wystarczy jeden obrazek do zagadnienia, czy też ma być możliwość dodania kilku (np. do 3-4 max.)?
http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... ken+pieces
uwazam, ze 3-4 obrazki sa ok
eee.... rozmiar: czytelny?Tomash pisze: - do jakiego rozmiaru mają być skalowane obrazki, żeby potem jakoś po ludzku wyglądały?
ciezko powiedziec cos konkretnego
skoro grafiki beda tam, gdzie jest to konieczne/witalne, jaki sens ma guziczek "schowaj grafiki"?? imho overkill,- dla tych, co nie chcą grafik drukować albo po prostu oglądać, dodawać guziczek "schowaj obrazki"?
Nieczytelność jednego-dwóch pytań jest dla wielu do zaakceptowania, w przeciwieństwie do konieczności drukowania dwóch stron więcej z powodu grafikFurion pisze:skoro grafiki beda tam, gdzie jest to konieczne/witalne, jaki sens ma guziczek "schowaj grafiki"?? imho overkill,- dla tych, co nie chcą grafik drukować albo po prostu oglądać, dodawać guziczek "schowaj obrazki"?
IMO guzik "schowaj obrazek" albo nawet "schowaj całe pytanie" byłby na
miejscu.. po co drukowac tyle obrazków.. i moze jeszcze w kolorze?
(odpowiedz bez rysunku moze byc bezsensowna)
rowniez czym mniej sama odpowiedz bedzie zabierała miejsca na ekranie (ewetualnej kartce) tym lepiej - latwiej sie czyta i drukuje
pozdrawiam
miejscu.. po co drukowac tyle obrazków.. i moze jeszcze w kolorze?
(odpowiedz bez rysunku moze byc bezsensowna)
rowniez czym mniej sama odpowiedz bedzie zabierała miejsca na ekranie (ewetualnej kartce) tym lepiej - latwiej sie czyta i drukuje
pozdrawiam
Coś się dzieje w WL?
Przydałaby się jakaś opcja "szukaj" oraz dodatkowe zakładki typu "szarża" "czary" itp. itd.
pozdrawiam
Furion
Przydałaby się jakaś opcja "szukaj" oraz dodatkowe zakładki typu "szarża" "czary" itp. itd.
pozdrawiam
Furion
1) "Co się dzieje" - jest silnik, czekamy aż aktualni administratorzy wypełnią serwis zawartością (Tigerius, jak przepisywanie uściśleń? )
2) Kategorie "specjalne" (szarże, magia, ruch itd.), tj. wyświetlane oddzielnie od armijnych, oczywiście będą.
3) "Szukaj" - bardzo dobry pomysł
W wersji "u mnie na dysku" już działają podkategorie i wszystko co z nimi związane, jeszcze dziś (zaraz po testach) wrzucę na serwer. Następne w kolejności:
- usuwanie zagadnień
- "ostatnio dodane", "ostatnio zmienione"
- trochę wygodniejsza administracja
- kategorie specjalne
- obrazki do zagadnień
- wyszukiwarka
- tagowanie
Ale trzy ostatnie tematy, jako odrobinę cięższe, będą musiały w ten majowy weekend ustąpić miejsca magisterce.
2) Kategorie "specjalne" (szarże, magia, ruch itd.), tj. wyświetlane oddzielnie od armijnych, oczywiście będą.
3) "Szukaj" - bardzo dobry pomysł
W wersji "u mnie na dysku" już działają podkategorie i wszystko co z nimi związane, jeszcze dziś (zaraz po testach) wrzucę na serwer. Następne w kolejności:
- usuwanie zagadnień
- "ostatnio dodane", "ostatnio zmienione"
- trochę wygodniejsza administracja
- kategorie specjalne
- obrazki do zagadnień
- wyszukiwarka
- tagowanie
Ale trzy ostatnie tematy, jako odrobinę cięższe, będą musiały w ten majowy weekend ustąpić miejsca magisterce.
Nie wiem, jak sobie życzycie
Ja bym tematy zostawił, żeby chociaż było coś do podlinkowania z WW - chyba że poznajdujecie oryginalne wątki z dyskusjami.
Ja bym tematy zostawił, żeby chociaż było coś do podlinkowania z WW - chyba że poznajdujecie oryginalne wątki z dyskusjami.
Znow spojrzalem na werewofl library.
Jaki jest sens dawania linku do kazdej "dyskusji"? wiele z tych "dyskusji" to tylko pytanie - odpowiedz.
Uwazam, ze te linki do "dyskusji" nie powininy byc rzucane hurtowo, a tylko w kwestiach problematycznych.
Jaki jest sens dawania linku do kazdej "dyskusji"? wiele z tych "dyskusji" to tylko pytanie - odpowiedz.
Uwazam, ze te linki do "dyskusji" nie powininy byc rzucane hurtowo, a tylko w kwestiach problematycznych.
Link do dyskusji się nie wyświetla w ogóle dla danego pytania, jeśli nie został podany (tj. nie ma linijki "link do dyskusji"), więc to tylko od adminów zależy co uznają za stosowne.
Wrzuciłem kod z działającymi podkategoriami, poprawne wyświetlanie pytań w podkategoriach doszlifuję w piątek. Reszta ficzerów - być może już w ten weekend
Wrzuciłem kod z działającymi podkategoriami, poprawne wyświetlanie pytań w podkategoriach doszlifuję w piątek. Reszta ficzerów - być może już w ten weekend
czy projekt juz upadł ?
Nie, po prostu wynajęty do zapełnienia bazy człowiek wpisał dwa zdania (przez dwa miesiące) i w końcu jasno powiedział, że jednak nie ma czasu tego zrobić. Muszę wznowić poszukiwania chętnego do wstępnego wpisania do bazy wszystkiego co trzeba (polskie uściślenia, FAQ i Erraty GW, "jasne" odpowiedzi na częste pytania na KZ).
Być może powinienem też popracować nad silnikiem, żeby był w stanie pomieścić jakieś sensowne CS/BPatche.
Być może powinienem też popracować nad silnikiem, żeby był w stanie pomieścić jakieś sensowne CS/BPatche.
Supcio, to wbijaj na moje padu-padu
- Adam Badura
- Warzywo
Gdy wchodzę na ten link to dostaję błąd o treści:Tomash pisze: http://werewolf.wfb-pol.org
Kod: Zaznacz cały
Ruby on Rails version '2.0.2' not found
The application /home/werewolf/werewolf.wfb-pol.org requires Ruby on Rails version 2.0.2, which is not installed. Please install it with the following command:
sudo gem install rails --version 2.0.2
A szkoda, bo przydałoby się moim zdaniem takie jakieś Wiki z tagowanymi zasadami (i pewnie ograniczonymi prawami edycji) - a z tego co zrozumiałem to właśnie tym miało to być.
Tu jest blad, nie da sie rzucic Call to Glory 2 razy na ten sam model. Bo cel znika i zastepuje go Hero.Czar ten można przestać podtrzymywać w dowolnym momencie gry. Jeśli exalted stworzony tym czarem dostanie 1 ranę, a później czar się skończy i następnie zostanie rzucony ponownie na ten sam model, to exalted w ten sposób stworzony będzie miał z powrotem dwie rany. Nie ma połowy VP za zranienie exalteda stworzonego tym czarem (tylko za zabicie go).
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
interpretacja.Aves pisze:Tu jest blad, nie da sie rzucic Call to Glory 2 razy na ten sam model. Bo cel znika i zastepuje go Hero.Czar ten można przestać podtrzymywać w dowolnym momencie gry. Jeśli exalted stworzony tym czarem dostanie 1 ranę, a później czar się skończy i następnie zostanie rzucony ponownie na ten sam model, to exalted w ten sposób stworzony będzie miał z powrotem dwie rany. Nie ma połowy VP za zranienie exalteda stworzonego tym czarem (tylko za zabicie go).
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
O rany, to jest ktoś, kto korzysta z Werewolfa i los tego projektu go interesuje?
Super, to wskrzeszamy!
A z Nehanem się jeszcze nie rozliczyłem, przepraszam
Super, to wskrzeszamy!
A z Nehanem się jeszcze nie rozliczyłem, przepraszam